Az István Király Általános Iskolában rajtolt el az ARAK AKTIV

Idén is elkezdődött az Alba Regia Atlétikai Klub tehetségkutató programja, az ARAK AKTIV. Első alkalommal az István Király Általános Iskola diákjai mérhették fel teljesítményüket és próbálhatták ki magukat a különböző felmérőkön. A leggyorsabb, legruganyosabb fiatalok novemberben a városi döntőn is részt vehetnek.
2023.09.14. 11:37 |
Az István Király Általános Iskolában rajtolt el az ARAK AKTIV

Az István Király Általános Iskola diákjai rendhagyó testnevelésórával kezdhették a csütörtöki tanítási napot.

Az Alba Regia Atlétikai Klub ugyanis az idei évben is folytatja a 2010-ben megalakított ARAK AKTIV programot, melyben a 3. és 6. évfolyamok közötti diákok az atletizálásra felkészítő gyakorlatokban próbálhatják ki magukat. A tornateremben most is volt 10 méteres sprint, célbadobás és súlypontemelkedést mérő gyakorlat is. Azok a diákok, akik már tavaly is részt vettek a programon, összehasonlíthatják az elért eredményeket, nyomon követhetik fejlődésüket. Az ARAK AKTIV sorozatban legjobb eredményeket elérők részt vehetnek majd a novemberi városi döntőn, de a program során kiválasztásra kerül a leggyorsabb és legruganyosabb válogatott is.

Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke a rendezvényen arról beszélt, hogy az ARAK AKTIV során 8 éves kortól elkezdik figyelni a gyerekek eredményeit.

Elmondta, hogy a mostani már a második évfolyam lesz, akiknek az eredményei bekerülnek a rendszerbe, ezzel is segítve a fejlődésük monitorozását. „Tavaly 2550 gyerek szerepelt, és több mint 13000 adat állt rendelkezésünkre. Részben fittséget is mérünk, részben pedig azt, hogy az évek során hogyan fejlődik az adott gyermek.” – fogalmazott Hirt Károly elnök, aki hozzátette, hogy a gyorsaság és a robbanékonyság szinte minden atlétikai versenyszám alapja, így az elért eredmények kiemelt fontossággal bírnak.

Évek óta nagy örömmel veszünk részt az ARAK AKTIV-on, az egyesülettel nagyon jó partneri kapcsolatot ápolunk – kezdte köszöntőjét Tóthné Unyi Andrea, az István Király Általános Iskola igazgatóhelyettese, aki elmondta, nagy megtiszteltetés az iskola számára, hogy az István Királyban lehet a megnyitó rendezvény. A nap célja a testmozgás és a sportok megkedveltetése, azonban kiemelt szerepet kap a tehetséges felkutatása is. Hozzátette, az intézményben kedvelt sportág az atlétika, számos szép eredménnyel büszkélkedhetnek Diákolimpiákról, megyei és városi versenyekről.

A szervezők néhány napon belül a www.arakaktiv.hu oldalon közzétesznek egy Top25-ös listát, melyen a felmérések legjobb eredményei szerepelnek majd. Az őszi sorozat után a legjobb 12 fiú és 12 lány részt vehet majd a novemberben megrendezésre kerülő városi döntőn.