Az év legszebb időszaka – ünnepváró koncertet adott a Kodály Iskola

Ünnepváró hangversenyt rendezett a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI a Városháza Dísztermében. Az egyórás műsorban több évfolyam is fellépett, akik karácsonyi dallamokat, népdalokat adtak elő. A hangversenyt a Kamara vegyeskar és közös éneklés zárta.
2023.12.06. 19:44 |
Az év legszebb időszaka – ünnepváró koncertet adott a Kodály Iskola

Szerdán délután szeretetteljes, karácsonyi hangulat töltötte meg a Városháza Dísztermét.

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI első alkalommal rendezett ünnepváró, ingyenes hangversenyt a Városházán, amit szándékaik szerint hagyományteremtő jelleggel a jövőben is folytatni szeretnének. A hangversennyel az ünnepi készülődéshez, az adventi hangolódás szebbé tételéhez szerettek volna hozzájárulni.

„Az év legszebb, legvártabb szakaszába léptünk, amit szeretnénk egy kicsit szebbé tenni.” – fogalmazott Kneifelné Laczkó Krisztina, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI tanára, aki arról beszélt, hogy a magyar néphagyomány rendkívül gazdag a karácsonyi ünnepkör témájában, éppen ezért számos dal és vers fűződik ehhez az időszakhoz. Kiemelte annak a különlegességét, hogy a hangversenyen a nézők a legkisebbektől követhetik végig a fiatalok megismerkedését a zenével.

A műsort a 3.É osztály műsora nyitotta, akik hagyományos karácsonyi énekeket, Kodály bicíniumot énekeltek.

Az előadást a legkisebbek szólói, valamint Ady Endre Kiskarácsonyi ének című verse színesítette. A tizenegyedikes diákok világzenével készültek. Mindkét korosztályt Feke Mariann vezényelte. A 6.É és 7.É közös karának előadása a bécsi klasszika korába kalauzolta a jelenlévőket. Mozart mellett egy népi költés és egy karácsonyi guodlibet is felcsendült, valamint a kar fuvolatriója is közreműködött.

A programot a Kneifel Imre által vezetett Kamara vegyeskara zárta, akik műsoruk után egy közös éneklésre invitálták a közönséget a jól ismert, Kiskarácsony, nagykarácsony című dallal. A koncertet a Fehérvár TV rögzítette, így aki személyesen nem tudott részt venni, a következő hetekben visszanézheti az ünnepi műsort a televízióban.