Az Európai Unió jövőjéről szóló előadásokkal folytatódik a Kodolányi Szabadegyetem

Az Európai Unió jövője és kérdőjelei – ez a témája a Kodolányi János Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyetem legújabb programsorozatának. A második félévben újabb öt ismeretterjesztő előadás lesz, a nyitó programot február 20-án, jövő szerdán tartják a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, a belépés ingyenes.
2019.02.14. 09:27 |

A 2018/2019-es tanév második félévében folytatódik a Kodolányi János Szabadegyetem és a Harmadik Kor Egyeteme programsorozat a Kodolányi János Egyetem és a Városi Levéltár és Kutatóintézet szervezésében. A Európai Unió jövője és kérdőjelei című sorozatban újabb öt előadást rendeznek februártól májusig.

A programokat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent László termében tartják minden esetben 16.00 órai kezdettel.

A február 20-i, szerdai nyitó programon Lőrinczné dr. habil. Bencze Edit PhD főiskolai tanár, a Kodolányi János Egyetem intézetigazgatója tart előadást A hatoktól a 28-akig, és a jövő szcenáriói címmel.

A további program:
2019. március 13. (szerda) – Az EU működése és jövője – lehetséges irányok
előadó: Perger István, az Európai Bizottság magyarországi képviselete, képviseletvezető-helyettes, kommunikációs vezető

2019. április 4. (csütörtök) – A Brexit dilemmái
előadó: Egedy Gergely, egyetemi tanár, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

2019. április 17. (szerda) – Trumpizmus: aberráció vagy az új norma az amerikai politikai életben
előadó: Magyarics Tamás, egyetemi tanár, ELTE BTK, Angol-Amerikai Intézet

2019. május 8. (szerda) – Cseppben a tenger – az Európai Unió közös költségvetése
előadó: Szemlér Tamás, PhD, egyetemi docens, mb. intézetvezető, NKE Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar Közgazdaságtani és Nemzetközi Gazdaságtani Intézet

Az ismeretterjesztő programokra a belépés díjtalan. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Közélet

 1. A Katonai Emlékpark Titkai - tájékozodási versenyre várják a családokat Pákozdon

  Március 23-án, szombaton 10-16 óra között a Pákozdi Katonai Emlékparkban ingyenes, regisztrációhoz kötött tájékozódási versenyen megismerhető a magyar hadtörténelem 170 éve. Nevezni több kategóriában lehet: felnőttek, családok és diákok a tájékozódási futás szabályai szerint térképpel felkeresik a jelzett pontokat, ahol kvízkérdések vagy feladatok várják őket. A táv 5 km. Jelentkezni lehet az esemény regisztrációs oldalán.

  2019.03.20.
 2. "Hétköznapi hősök" díj - ma még szavazhatunk Lengyel Zsófira

  2019. március 23-án adja át a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a "Hétköznapi hősök" díjat, amit olyan magánszemélyeknek adományoznak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élőkért, illetve akik önkéntes munkájukkal segítettek. A jelölések közül a zsűri a székesfehérvári Lengyel Zsófit is beválasztotta azon hat ember közé, akikre az egyesület Facebook oldalán lehet szavazni március 20-án éjfélig.

  2019.03.20.
 3. Új generáció új perspektívákkal - zárult a Modell Európai Parlament fehérvári ülése

  A kedd esti záróprogrammal véget ért a Modell Európai Parlament (MEP) XVII. Nemzeti ülése Székesfehérváron. Múlt csütörtök óta csaknem száz, az ország számos pontjáól érkezett középiskolás modellezte az Európai Parlament működését bizottsági és plenáris üléseken, vitákon. A Városháza Dísztermében rendezett záró esten többek között külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi továbbjutással és képzési lehetőséggel jutalmazták a legkiválóbban szerepelt diákokat.

  2019.03.19.
 4. Az éltető víz - Muráncsik Beáta előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Március 22-én, pénteken 16 órakor a Víz Világnapja alkalmából Muráncsik Beáta „Az éltető víz” című előadására várják az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumba. A belépés díjtalan.

  2019.03.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek