Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn

Az esküvőszervezéssel, a ceremóniával és a lagzival foglalkozik a Barátság mozi november 20-i, szerdai Csajos estje. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés előadója az egyik legkeresettebb ceremóniamester és szertartásvezető, Kovács Kata lesz. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet vetíti a város mozija.
2019.11.07. 14:55 |

Nehéz ennél csajosabb témát találni, hiszen a lányok egészen kis koruktól erre a napra készülnek – az esküvőhöz ugyan kell egy vőlegény is, de a köztudatban ez mégis úgy van elkönyvelve, hogy ez a menyasszony nagy napja. Kortól függetlenül minden lányt magával ragad a csodás ruhaköltemények, a dekorációs lehetőségek és az aktuális esküvői trendek áradata.

„Minden menyasszony egyet akar, hogy az ő esküvője különleges legyen. Mást és máshogyan akar, mint az eddig látott esküvők. Mindenki más azonban úgy érzi, ő valamelyik másik bolygón van, mint az ifjú pár. Nekik nem mond semmit a ’vintage’ vagy a ’save the date’. És azt sem értik, miért kellene már az esküvő időpontja előtt két hónappal visszajelezni, hogy részt vesz-⁠e a lagziban, vagy miért nem illik pirosban, fehérben vagy feketében megjelenni a nagy napon. Találkozhat-e a két fél nézőpontja? Van-e megoldás arra, hogy vendégként és menyasszonyként is ugyanolyan szuperül érezzük magunkat egy esküvőn? Természetesen van, főként erről szól majd az előadásom” – mondja az estről Kovács Kata, aki megtörtént esküvői történetek segítségével világít rá a két nézőpontra, hiszen ugyanazt a dolgot teljesen másképpen látják az érem két oldalán.

Esküvőirányító szerepkörben általában férfiakat láthatunk, hiszen a ceremóniamester hivatás a vőfély szakmából nőtte ki magát a modern esküvői igények hatására. Ezért sokszor újdonságként hat az esküvőjükre készülőknek, hogy létezik női ceremóniamester is. Kovács Kata ceremóniamester és szertartásvezető több mint hat éve áll a nagy nap szolgálatában, így rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, és ezek egy részét most a hallgatósággal is megosztja.

A beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Marco Danieli rendezésében, Michele Riondino, Laura Chiatti és Valeria Bilello főszereplésével. A történet főhősei, Matteo és Francesca fülig szerelmesek egymásba, ám a lány kalandvágyó típus, így elhagyja szerelmét, hogy kedvére utazzon a világban. Amikor öt év után hazatér Olaszországba, minden ott folytatódik, ahol abbamaradt: a szerelem még hevesebben lángol a két fiatal között. Kapcsolatuk elmélyül, de jellembeli különbségeik megmaradnak: Matteo nyugalomra és biztonságra vágyik, Francesca viszont különleges és modern lány szeretne maradni... Mindez egy romantikus, zenés filmben, amelyben a '70-es évek népszerű olasz slágerei mai hangzásban csendülnek fel.

A november 20-i Csajos estre már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon. 

Fehérvári színes

 1. Az In Situ Art Society URUK című koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők vasárnap

  November 17-én, vasárnap 19 órai kezdettel az In Situ Art Society (Duthoit / Hautzinger / Drake / Zerang) URUK című koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők A Szabadművelődés Házában. A belépőjegy ára: 2.000 Ft

  2019.11.12.
 2. Újborral, drámajátékkal és ludaskásával ünnepelték a Márton-napot

  A Fehérvári Polgárok Egyesülete idén új helyszínen, a Szent István Király Hitoktatási és Művelődési Házban vitte tovább Szent Márton ünnepének hagyományát. Az eseményen kulturális produkciókkal, népdalokkal, előadással és ludaskása kóstolással ünnepelték a Márton napot.

  2019.11.11.
 3. Rajzfilmünnep ingyenes vetítésekkel a Barátság Moziban

  November 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban az Országos Rajzfilmünnepet, amelynek keretében közel 120 intézményben nézhetnek rajz- és animációs filmeket kicsik és nagyok. A népszerű, a közönség számára ingyenesen látogatható eseményhez idén is csatlakozott a fehérvári Barátság mozi, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely pedig ekkor rendezi meg az Animóka kreatív családi napot a Művészetek Házában.

  2019.11.11.
 4. Szent Márton-napi ünnepség hétfőn a Fehérvári Polgárok Egyesületével

  A Fehérvári Polgárok Egyesülete új helyszínen, a Szent István Király Hitoktatási és Művelődési Házban viszi tovább Szent Márton ünnepének hagyományát. Az idei ünnepre november 11-én hétfőn 13 órától kerül sor, a rendezvényen lesz ismeretterjesztő előadás, új bor és ludaskása kóstolás és népzenei koncert is.

  2019.11.10.
 1. Negyedik alkalommal báloztak együtt a székesfehérvári gólyák

  Szelfigép, bálkirálynő- és bálkirályválasztás, egy napra szóló alkalmi "esketés", különleges hátterekkel készült greenbox-fotózás, valamint a Blahalouisiana zenekar, a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci tették emlékezetessé idén a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált. 

  2019.11.08.
 2. Óvóbácsi Zsongodája koncert szombaton az Öreghegyi Közösségi Házban

  November 9-én, szombaton délelőtt 10 órai kezdéssel Óvóbácsi Zsongodája koncertre várják a kicsiket, nagyokat és persze szüleiket az Öreghegyi Közösségi Házba (Székesfehérvár Fiskális út 93.). Jegyek elővételben és a koncert előtt a helyszínen is válthatók 1.000 Ft/fő áron. (2 éves korig a belépés ingyenes)

  2019.11.08.
 3. Márton-napi gyermekjátszó és mulatság lesz szombaton a Táncházban

  November 9-én, szombaton 17 órakor kézműves foglalkozással kezdődik az Alba Regia Táncegyesület Márton-napi családi programja a Táncházban, ahol lesz népi gyermekjátszó, majd a második résszel folytatódik Botos József egyedülálló tánctörténeti előadás-sorozata, „Európa táncos öröksége - ami a művészettörténeti írásokból kimaradt” címmel. A rendezvényt mulatság zárja.

  2019.11.08.
 4. Tollpihe Meseíró Klub lesz szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban

  Április 6-án, szombaton 10-12 óráig Tollpihe Meseíró Klub lesz a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Könyvtárában, Benkő Andrea, szerkesztő-műsorvezető vezetésével. A foglalkozást 3-8. osztályos korig ajánlják. A részvétel díjtalan.

  2019.11.08.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek