Az érem két oldala: menyasszonyként vagy vendégként az esküvőn

Az esküvőszervezéssel, a ceremóniával és a lagzival foglalkozik a Barátság mozi november 20-i, szerdai Csajos estje. A filmvetítéssel egybekötött beszélgetés előadója az egyik legkeresettebb ceremóniamester és szertartásvezető, Kovács Kata lesz. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet vetíti a város mozija.
2019.11.07. 14:55 |

Nehéz ennél csajosabb témát találni, hiszen a lányok egészen kis koruktól erre a napra készülnek – az esküvőhöz ugyan kell egy vőlegény is, de a köztudatban ez mégis úgy van elkönyvelve, hogy ez a menyasszony nagy napja. Kortól függetlenül minden lányt magával ragad a csodás ruhaköltemények, a dekorációs lehetőségek és az aktuális esküvői trendek áradata.

„Minden menyasszony egyet akar, hogy az ő esküvője különleges legyen. Mást és máshogyan akar, mint az eddig látott esküvők. Mindenki más azonban úgy érzi, ő valamelyik másik bolygón van, mint az ifjú pár. Nekik nem mond semmit a ’vintage’ vagy a ’save the date’. És azt sem értik, miért kellene már az esküvő időpontja előtt két hónappal visszajelezni, hogy részt vesz-⁠e a lagziban, vagy miért nem illik pirosban, fehérben vagy feketében megjelenni a nagy napon. Találkozhat-e a két fél nézőpontja? Van-e megoldás arra, hogy vendégként és menyasszonyként is ugyanolyan szuperül érezzük magunkat egy esküvőn? Természetesen van, főként erről szól majd az előadásom” – mondja az estről Kovács Kata, aki megtörtént esküvői történetek segítségével világít rá a két nézőpontra, hiszen ugyanazt a dolgot teljesen másképpen látják az érem két oldalán.

Esküvőirányító szerepkörben általában férfiakat láthatunk, hiszen a ceremóniamester hivatás a vőfély szakmából nőtte ki magát a modern esküvői igények hatására. Ezért sokszor újdonságként hat az esküvőjükre készülőknek, hogy létezik női ceremóniamester is. Kovács Kata ceremóniamester és szertartásvezető több mint hat éve áll a nagy nap szolgálatában, így rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, és ezek egy részét most a hallgatósággal is megosztja.

A beszélgetés után az Időtlen szerelem című olasz romantikus zenés filmet nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Marco Danieli rendezésében, Michele Riondino, Laura Chiatti és Valeria Bilello főszereplésével. A történet főhősei, Matteo és Francesca fülig szerelmesek egymásba, ám a lány kalandvágyó típus, így elhagyja szerelmét, hogy kedvére utazzon a világban. Amikor öt év után hazatér Olaszországba, minden ott folytatódik, ahol abbamaradt: a szerelem még hevesebben lángol a két fiatal között. Kapcsolatuk elmélyül, de jellembeli különbségeik megmaradnak: Matteo nyugalomra és biztonságra vágyik, Francesca viszont különleges és modern lány szeretne maradni... Mindez egy romantikus, zenés filmben, amelyben a '70-es évek népszerű olasz slágerei mai hangzásban csendülnek fel.

A november 20-i Csajos estre már lehet jegyet váltani a mozi jegypénztárában és online is, a www.baratsagmozi.hu honlapon. 

Fehérvári színes

 1. Sétáló történetek - a város anekdotáit, meséit, legendáit keresik

  A Sétáló történetek kezdeményezés a város saját történeteinek a gyűjtésére és lejegyzésére biztatja a lakosokat. A projekt az épületeknek, szobroknak, utcáknak azokat az anekdotáit, meséit és legendáit keresi, amelyeket az itt élők őriznek, és amit szívesen tárnak a közösség elé. 

  2020.05.27.
 2. Dohányzás nélkül jobb az élet - plakátpályázat diákoknak

  Az Egészségfejlesztési Iroda plakátkészítésre biztatja a diákokat: a WHO kezdeményezéséhez csatlakoztak a dohányzásmentes világnap alkalmából. Rajzzal, fotóval, kollázzsal is lehet pályázni, a határidő május 29-e.

  2020.05.27.
 3. Városnéző és természetjáró programok Fehérváron a pünkösdi hétvégén

  Játék, vidámság, természetjárás. Színes programokkal várják pünkösd idején a fehérváriakat és a városba érkezőket. A Tourinform iroda városnéző programjait között kisvonatos Bory-vár túra és romantikus belvárosi séta is szerepel. A Sóstó Látógatóközpont szervezésében Ökotúrán vehetnek részt az érdeklődők.

  2020.05.27.
 4. Pünkösdi ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

  A közel két hónapos kényszerszünet után, most újra indulnak programok a Sóstó Látogatóközpontban. A pünkösdi hosszú hétvége mindhárom napján várjuk a szabadba vágyókat Ökotúrára. A könnyű, 2 órás séta során szakvezető mesél Sóstó tavaszi, kora nyári érdekességeiről.

  2020.05.27.
 1. A legvirágosabb balkonokat és kerteket keresik Fehérvárról is

  Indul a Virágos Magyarország verseny – a Magyar Turisztikai Ügynökség május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket. A legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak.

  2020.05.26.
 2. Hétvezér Galéria - virtuális kiállítás az online rajzórák alkotásaiból

  A tantermen kívüli, digitális oktatás során otthon készített rajzokból, festményekből „nyílt” kiállítása a Hétvezér Általános Iskola diákjainak. Az online rajzórák alkotásai most az iskola Facebook-oldalán nézhetők meg.

  2020.05.26.
 3. 1000 év katonái - országos csapatversenyt hirdetett a Honvédelmi Minisztérium

  1000 év katonái címmel kétfordulós, honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdetett a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség. Az országos verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és a megújuló Magyar Honvédséget. A Zrínyi Miklós emléke előtt tisztelgő vetélkedőre szeptember 17-ig nevezhetnek a fiatalok.

  2020.05.26.
 4. Pünkösdkor virágba borul Székesfehérvár Belvárosa

  Sokéves, szép hagyomány Székesfehérváron, hogy pünkösdkor virágdíszbe öltözik a Belváros. Így lesz ez idén is: a virágkötő mesterek látványos kompozíciókkal díszítenek fel egy-egy számukra kijelölt helyszínt. A fehérvári virágos pünkösd idején az összeállításokra szavazni is lehet majd a Székesfehérvár applikáció segítségével.

  2020.05.25.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V