Az én véleményem, a te döntésed, a mi felelősségünk - "én beoltatom magam"

Cser-Palkovics András és Warvasovszky Tihamér vezetésével, több mint félszáz ismert fehérvári személy részvételével a koronavírus elleni védőoltást népszerűsítő kampányt indít Székesfehérvár Önkormányzata a közösségi médiában „Az én véleményem, a te döntésed, a mi felelősségünk” címmel.
2021.02.16. 17:25 |

A város közösségi oldalain, Youtube csatornáján és a városi honlapon megjelenő kisfilmek mellett hosszabb podcast beszélgetések is készülnek a témában. Orvosok, zenészek, diákok mesélnek az elmúlt hónapjaikról, és arról, hogy mit várnak leginkább a vakcinától, a "normális élettől".

Az oltási kampányhoz csatlakozott Székesfehérvár legutóbbi negyedszázadát meghatározó két városvezető: dr. Cser-Palkovics András jelenlegi és Warvasovszky Tihamér korábbi polgármester. Az oltás beadatásával tudunk hozzájárulni ahhoz, "hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásába, hogy újra legyenek közvetlen baráti, munkatársi kapcsolatok, hogy szorongás nélkül találkozhassunk szeretteinkkel, megölelhessük gyermekeinket, unokáinkat." – nyilatkozta Warvasovszky Tihamér. Dr. Cser-Palkovics András pedig kifejezetten a korlátozások végét várja az oltástól: „Beoltatom magam, hogy ezt a maszkot levehessük, beoltatom magam, hogy védjem családomat, védjem barátaimat, szeretteimet, beoltatom magam, hogy visszatérhessen életünk a városba.”

Az első kisfilmben nyolc fehérvári mesél személyes motivációjáról, arról, hogy miért választja az oltást. Egészségügyi dolgozóként Klupács Péter mentőtechnikus már meg is kapta, és reméli, hogy ennek segítségével már akár az idei mentők napján újra boldog gyerekzsivajjal teli lehet a mentőállomás. Szerettei, ismerősei egészsége természetesen minden megszólalónak fontos, de sokaknak a munkáját is megváltoztatta, ellehetetlenítette a vírus: Kricsár Kamill, a Vörösmarty Színház művésze a színházak újranyitását, Juhász Roland, a Mol Fehérvár FC sporttanácsadója a közönség visszatérését is várja az oltástól. Varga Dávid, vagy ahogy a városban még többen ismerik, DJ Embryo a korlátozások nélküli bulizás lehetőségét szeretné visszakapni. Bergerné Szőnyi Anna, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium zenetanára a családja mellett a zeneiskolások egészségére is vigyázna azzal, hogy beadatja az oltást. Lengyel Zsófia esélyegyenlőségi referens, látássérült sportoló is olyan hétköznapi dolgokat remél, amikről egy éve talán még nem is gondoltuk, hogy valaha akadályba fog ütközni: „szeretném, hogy az idősödő szüleim is szabadon kirándulhassanak, járhassunk étterembe…”

A spotok, podcastok mellett Facebook profilkeret is készült a kampányhoz, aminek használatával bárki csatlakozhat az oltás népszerűsítéséhez, hiszen, ahogy a szlogen is mondja: "Az én véleményem, a te döntésed, a mi felelősségünk."

Fehérvári színes

 1. A Plüss Kommandó a fehérvári koraszülöttek javára gyűjt adományt

  Aki támogatja a Plüss Kommandó gyűjtését, egy speciális, a fehérvári kórház koraszülött osztálya számára összeállított babafészekcsomaghoz járul hozzá. A gyógyító textileknek köszönhetően nyugodtabbak lesznek a kisbabák az anyukák távollétében, és ezáltal egészségesebben fejlődnek az inkubátorokban.

  2021.03.08.
 2. Madárbarát Fehérvár - idén is telepítenek költőodúkat a parkokban

  A Madárbarát Fehérvár program keretein belül újra kerülnek ki költőodúk a közterületi parkokba is. A tavalyi évben a Csónakázó-tó kis szigete volt az első ilyen helyszín. A Fecskebarát program is folytatódik: idén a Mura utcai társasházak környezetében telepítenek mintegy húsz fészket.

  2021.03.08.
 3. Totójátékot hirdet az Aranybulla Könyvtár a beporzók napja alkalmából

  Március 10-én van a beporzók napja, a természetvédelmi jeles alkalmak egyike, melyet három éve tartottak meg először. A nap tiszteletére totót hirdet az Aranybulla Könyvtár Alapítvány, együttműködve a Szent István Mézlovagrenddel.

  2021.03.07.
 4. A Tehetségkutató Diákmédia Pályázatra március 15-ig lehet jelentkezni

  Az idei évre is meghirdette Tehetségkutató Diákmédia Pályázatát a DUE Médiahálózat. Összesen hét kategóriában pályázhatnak általános és középiskolások, illetve a felsőoktatásban tanuló hallgatók, március 15-ig.

  2021.03.05.
 1. Segít a süti! - adományokkal támogathatjuk a kórháznak felajánlott meglepetéseket

  A Segít a süti akciót a SZÉNA Egyesület önkéntesei indították azért, hogy köszönetet és elismerést fejezzenek ki az édes meglepetéscsomagokkal a kórház dolgozóinak. A járvány harmadik, felfutó hullámában is folytatódik a program, amihez a legkisebb adományokat is örömmel fogadják.

  2021.03.05.
 2. Nőnapi meglepetést tervez városszerte a Vörösmarty Színház

  A székesfehérvári teátrum március 8-án, a Nőnapon sem fog megfeledkezni a hölgyekről, a koronavírus járvánnyal terhelt időszakában különleges meglepetésével szeretne felüdülést okozni a fehérvári intézmények és cégek munkavállalóinak.

  2021.03.04.
 3. Karbonböjt – tavaszi kezdeményezés a zöld háztartásokért

  A második hetében jár a fenntarthatóság jegyében hirdetett Karbonböjt program, amihez helyi környezetvédők is csatlakoztak. A kezdeményezés lényege, hogy az energiatakarékosság céljából egyszerű praktikákra hívják fel a figyelmet, amelyekkel mindenkinek lehet zöld háztartása, alacsony karbonlábnyommal.

  2021.03.03.
 4. Közlekedési Tudáspróba - márciusban alapvizsgát tesz minden 4-7. osztályos diák

  A legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat ismerhették meg játékos formában a Közlekedő kisokosból az általános iskolások. A kiadványból felkészülve március 1-12. között közlekedési alapvizsgát tesz minden 4-7. osztályos diák.

  2021.03.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4