Az emberi lélek és az Isten egymásra találásáról szólt Hodász András előadása

Megtelt Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Szent Imre terme Hodász András, teológus, a Budapest-Angyalföld plébánia plébániai kormányzója, egyetemi lelkész „Isten valóságosan adja önmagát" című előadásán, szerdán. Az előadás egyben felkészülés is volt a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. 
2020.01.29. 20:35 |

A legfontosabb gondolat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évében: a találkozás. Hitünk középpontja: találkozás Istennel.” - adta meg előadása alaphangját Hodász András, egyetemi lelkész.

Érthető csatornákon kell az Örömhírt közölni. Az Ószövetségben az Énekek éneke című könyv tulajdonképpen a hitvesi szerelmet írja le.

A már a korai eresztény idők óta a lelkiségi irodalom arról beszél, hogy ez igazából az ember és az Isten egymásra találásának allegóriája. Az Énekek éneke az Ószövetségben igazából egy lakodalmas énekgyűjtemény. Egyfajta ókori Lagzi Lajcsi. Ahogyan évődik egymással a vőlegény és a menyasszony.

Ez a könyv az emberi lélek és az Isten egymásra találásáról szól.

Szerelmes mindenki volt már, vagy lesz vagy most is az. Átéli azt az érzést, hogy milyen az, hogy valakit annyira szeretek, hogy önmagamat akarom adni neki.

Az Isten így szeret minket.

Ha felismerjük ezt a szeretetet, akkor önkéntelenül és spontán jön a válasz, hogy akkor én is önmagamat akarom adni neki. A lényeg, hogy hirdessük: lehetséges az Istennel találkozni.

Hitünk élő kapcsolat. Nem egy eszmerendszer és nem is társadalomelmélet. Nem ez a célja, hanem az, hogy találkozzunk a mennyei Atyával.” - emelte ki előadásában az egyetemi lelkész.

Közélet

 1. Új mentőautó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőautó állt szolgálatba Székesfehérváron. A Mentőállomás legújabb büszkeségét sajtótájékoztató keretében mutatták be kedden. A legmodernebb technikával rendelkező gépjármű általános mentési-szállítási feladatokat teljesít, az egészségügyi felszereltség mellett egy rámpa segítségével könnyebbé válik a betegszállítás is.

  2020.07.07.
 2. Közmeghallgatás lesz július 15-én a Városházán

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése július 15-én, szerdán 8 órától közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében, melynek témája a koronavírus-járvány lesz.

  2020.07.07.
 3. Első kézből Székesfehérvár – hétkezdő hírek a város polgármesterétől

  A déli összekötő út hamarosan kezdődő kivitelezéséről, több más közlekedési kérdésről, iskolák energetikai korszerűsítéséről, illetve a Székesfehérvár Önkormányzata által működtetett velencei gyermektáborban most induló nagyszabású fejlesztésről is tájékoztatást ad dr. Cser-Palkovics András. Közösségi oldalán, az Első kézből Székesfehérvár poszt alatt az olvasók kérdéseit és észrevételeit is várja a polgármester. 

  2020.07.06.
 4. Székesfehérváron ülésezett a nemzetközi munkacsoport

  A Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnál (Headquarters Multinational Division – Centre; HQ MND-C) szolgálatot teljesítők személyesen is megismerhették Denis Tretinjak vezérőrnagyot, a szervezet leendő parancsnokát, aki tervezetten augusztus 1-jén érkezik és veszi át beosztását Székesfehérváron - írja a honvedelem.hu

  2020.07.06.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2