Az emberi lélek és az Isten egymásra találásáról szólt Hodász András előadása

Megtelt Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Szent Imre terme Hodász András, teológus, a Budapest-Angyalföld plébánia plébániai kormányzója, egyetemi lelkész „Isten valóságosan adja önmagát" című előadásán, szerdán. Az előadás egyben felkészülés is volt a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. 
2020.01.29. 20:35 |

A legfontosabb gondolat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évében: a találkozás. Hitünk középpontja: találkozás Istennel.” - adta meg előadása alaphangját Hodász András, egyetemi lelkész.

Érthető csatornákon kell az Örömhírt közölni. Az Ószövetségben az Énekek éneke című könyv tulajdonképpen a hitvesi szerelmet írja le.

A már a korai eresztény idők óta a lelkiségi irodalom arról beszél, hogy ez igazából az ember és az Isten egymásra találásának allegóriája. Az Énekek éneke az Ószövetségben igazából egy lakodalmas énekgyűjtemény. Egyfajta ókori Lagzi Lajcsi. Ahogyan évődik egymással a vőlegény és a menyasszony.

Ez a könyv az emberi lélek és az Isten egymásra találásáról szól.

Szerelmes mindenki volt már, vagy lesz vagy most is az. Átéli azt az érzést, hogy milyen az, hogy valakit annyira szeretek, hogy önmagamat akarom adni neki.

Az Isten így szeret minket.

Ha felismerjük ezt a szeretetet, akkor önkéntelenül és spontán jön a válasz, hogy akkor én is önmagamat akarom adni neki. A lényeg, hogy hirdessük: lehetséges az Istennel találkozni.

Hitünk élő kapcsolat. Nem egy eszmerendszer és nem is társadalomelmélet. Nem ez a célja, hanem az, hogy találkozzunk a mennyei Atyával.” - emelte ki előadásában az egyetemi lelkész.

Közélet

 1. Csendes emlékezés a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján

  Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja, 75 évvel ezelőtt ezen a napon kezdődött el a hazai zsidóság gettókba tömörítése. Székesfehérváron a Mártírok Emlékcsarnoka előtti téren néma főhajtással rótta le kegyeletét dr. Cser-Palkovics András polgármester és Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke.

  2021.04.16.
 2. Több mint 70 tonna illegális hulladékot szedtek össze a megye főbb útvonalai mentén

  Egész héten az illegálisan lerakott hulladékok összeszedésén dolgozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatóságának mintegy 100 munkatársa. A megye főbb útvonalai mentén három nap alatt több mint 70 tonna szemetet gyűjtöttek össze. Tartós eredmény, javulás nincs, hiszen az illegális lerakók folyton újratermelődnek – hangsúlyozta Molnár István megyei igazgató. Hozzátette, térfigyelő kamerákkal igyekeznek felvenni a harcot a szemetelők ellen.

  2021.04.16.
 3. Virágos Székesfehérvár – a napokban kapnak időpontfoglaló e-mailt a pályázók

  Tavaly ősszel 7438 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és mintegy kétszázezer tő növényt oszt ki a Városgondnokság április 22-től a pályázók között. Növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést a napokban.

  2021.04.15.
 4. Elnöki elismerésben részesült Hajas Norbert erőemelő parasportoló

  A legutóbbi lengyelországi megmérettetésen kétszeres Európa csúcsot felállított Európa Bajnoki címe elnyeréséért elnöki elismerésben részesült a többszörös világ - és Európa - bajnok Hajas Norbert erőemelő parasportoló. A bajnokot szerdán Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő köszöntötték a Megyeházán.

  2021.04.15.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár