Az emberi lélek és az Isten egymásra találásáról szólt Hodász András előadása

Megtelt Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Szent Imre terme Hodász András, teológus, a Budapest-Angyalföld plébánia plébániai kormányzója, egyetemi lelkész „Isten valóságosan adja önmagát" című előadásán, szerdán. Az előadás egyben felkészülés is volt a szeptemberi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. 
2020.01.29. 20:35 |

A legfontosabb gondolat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évében: a találkozás. Hitünk középpontja: találkozás Istennel.” - adta meg előadása alaphangját Hodász András, egyetemi lelkész.

Érthető csatornákon kell az Örömhírt közölni. Az Ószövetségben az Énekek éneke című könyv tulajdonképpen a hitvesi szerelmet írja le.

A már a korai eresztény idők óta a lelkiségi irodalom arról beszél, hogy ez igazából az ember és az Isten egymásra találásának allegóriája. Az Énekek éneke az Ószövetségben igazából egy lakodalmas énekgyűjtemény. Egyfajta ókori Lagzi Lajcsi. Ahogyan évődik egymással a vőlegény és a menyasszony.

Ez a könyv az emberi lélek és az Isten egymásra találásáról szól.

Szerelmes mindenki volt már, vagy lesz vagy most is az. Átéli azt az érzést, hogy milyen az, hogy valakit annyira szeretek, hogy önmagamat akarom adni neki.

Az Isten így szeret minket.

Ha felismerjük ezt a szeretetet, akkor önkéntelenül és spontán jön a válasz, hogy akkor én is önmagamat akarom adni neki. A lényeg, hogy hirdessük: lehetséges az Istennel találkozni.

Hitünk élő kapcsolat. Nem egy eszmerendszer és nem is társadalomelmélet. Nem ez a célja, hanem az, hogy találkozzunk a mennyei Atyával.” - emelte ki előadásában az egyetemi lelkész.

Közélet

 1. Családbarát, felelős foglalkoztató - a Fehérvár Travel kapta idén az elismerést

  A Fehérvár Travel Kft. kapta a Családbarát, felelős foglalkoztató elismerést a Székesfehérvári Család és KarrierPonttól 2020-ban.

  2020.11.25.
 2. Egy szál virág is mosolyt hoz - különleges köszöntés Katalin-napon

  Színes virágokkal köszönti ma a Katalinokat Székesfehérvár. A járványügyi szabályok miatt elmaradt a hagyományos délutáni ünnepség Kati néni szobránál, de a Virág-Vár Virágüzlet felajánlásának köszönhetően a szobor körül álló, színpompás virágokból minden Katalin és arra járó hölgy vihet magával egy-egy szálat – mondta el a helyszínen a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

  2020.11.25.
 3. Tragikus hirtelenséggel elhunyt Klecska Ernő (1963-2020) újságíró

  Nagy veszteség érte Székesfehérvár közösségét: elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője. 

  2020.11.25.
 4. Vegyél Fejért! – A közösségi térbe költözött az adventi vásár

  Kézművesek, kistermelők, szárnyaikat próbálgató vállalkozók és a vásárlók folyamatosan bővülő köre alkotja a #vegyélfejért. A november elején életre hívott kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt elmaradt karácsonyi vásárok résztvevői új, virtuális helyszínen ajánlhassák portékáikat. A kezdeményezés pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy a tagok száma tízről két hét alatt közel 4000 főre nőtt – mondta el a csoport létrehívója, Berdó-Kovács Erika.

  2020.11.25.

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6