Az első fordulóval véget ért a „Költőnk és Kora” vetélkedő

Rendhagyó módon az első, internetes fordulóval zárul a „Költőnk és kora” vetélkedő. A Tarsoly Ifjúságért Egyesület által 29. alkalommal meghirdetett, középiskolásoknak szóló verseny szervezői a veszélyhelyzetre való tekintettel döntöttek így, tájékoztatott Sipos András elnök.
2020.03.23. 16:19 |

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület ebben az évben is meghirdette, immár huszonkilencedik alkalommal, a „Költőnk és Kora” című József Attila műveltségi vetélkedőt középiskolások számára.

Az első, internetes, forduló lezajlott, az értékelése megtörtént, az eredményeket a Tarsoly Ifjúságért Egyesület honlapján koltonk-es-kora-eredmenyek közzétették.

Tekintettel a koronavírus-járványra, illetve az azzal járó korlátozó rendelkezésekre, a verseny szervezői azt a döntést hozták, hogy az idei vetélkedőt ezzel a fordulóval lezárják. A Tarsoly Ifjúságért Egyesület elnöksége – egyeztetve a verseny szervezőivel – úgy döntött, hogy az internetes fordulón elért pontszámok alapján az első 10 csapat minden tagját és felkészítő tanárát 2000 - 2000 forintos könyvvásárlási utalvánnyal díjazza.

Az első tíz helyen a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a PSC Reguly Antal Szakképzőiskolája és Kollégiuma, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium, a Móri Táncsics Mihály Gimnázium, a Székesfehérvári SZC I. István Szakgimnáziuma, a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma, valamint a Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium csapata végzett.

A szervezők ezúton is köszönik a csapatok és felkészítő tanárok munkáját az internetes forduló során, valamint a feladat-összeállítók, szervezők eddigi tevékenységét.

Kultúra

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Székesfehérvár Topotéka