Az élő Jeruzsálem - megnyílt Benda Iván fotóművész tárlata a Szent Korona Galériában

Pénteken délután nyílt meg Benda Iván fotóművész Az élő Jeruzsálem című kiállítása a Szent Korona Galériában. Az eseményen köszöntőt mondott Spányi Antal, püspök, a tárlatot Jungbert Béla, nyugalmazott nagykövet, a Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense nyitotta meg. A kiállítás július 23-ig látogatható.
2021.05.28. 18:23 |
Az élő Jeruzsálem - megnyílt Benda Iván fotóművész tárlata a Szent Korona Galériában

„A képeket nézve az ember lelki-szellemi utazásra indul.” - emelte ki köszöntőjében Spányi Antal, püspök.

„Amikor nézzük a tárlat képeit és elmélyülünk annak mondanivalójában; mindegyik szól az emberhez és mindegyik valamit üzen az embernek, akkor próbáljuk meg érteni, meghallani az imádságra hívó szót.” - tette hozzá a főpásztor.

„A három monoteista - tehát ábrahám-i örökségű - világvallás hithű követői számára, - de még azoknak is, akik csak részleges megtartói vagy legalább ismerői a kulturális örökségnek, tradíciónak - a Jeruzsálembe vezető út spirituálisan az ég, a teremtő felé közelít.

A fogódzókat és kapaszkodókat kereső emberi létünkben naponta megélt spirituális utat mutatja meg nekünk Benda Iván, fotóművész munkásságának itt bemutatásra kerülő szentföldi része.

Képein átüt, hogy érti, érzi és szereti ezt a helyet, benne az ott élő zsidókkal, arab-muszlimokkal és sokféle kereszténnyel együtt; rajta tarthatjuk a kezünket a civilizációnkat meghatározó bibliai-zsidó-keresztény hagyomány fő ütőerén” - hangsúlyozta megnyitó beszédében Jungbert Béla, nyugalmazott nagykövet, a Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense.

„Van egy öreg mondás: az a fényképész, aki sokat beszél, lehet, hogy a képei keveset mondanak. Tekintsék meg a kiállítást, beszéljenek a képek.” - mondta az alkotó, Benda Iván.

A kiállítás megtekinthető: július 23-ig
hétfő – péntek: 9 – 17 óra
szombat 10 – 12 óra
vasárnap – zárva