Az egészség és a szépség összefüggéseiről lesz szó a Barátság moziban

Az egészség és a szépség közötti összefüggések adják a Barátság mozi szeptember 18-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Papp Zsuzsanna egészség- és szépségtanácsadó. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot vetíti a város mozija.
2019.09.11. 13:36 |

A szeptember 18-i Csajos estre a jegypénztárban és a mozi honlapján is lehet jegyet váltani.

Mi az összefüggés az egészség és a szépség között? Mire használhatóak ezek az erények? Kin és min múlik a sikeres egészség- és szépségmegőrzés? Fenntartható az optimális állapot? Az egészség- és szépségápolás során számtalan kérdés merül fel mindenkiben, ezekre ad választ ezen az esten az avatott szakember.

„Egészség- és szépségtanácsadóként az a tapasztalatom, hogy az általános felfogás szerint addig tekintjük természetesnek az egészség és szépség meglétét, amíg mindkét erény rendben van. Akkor fordulunk szakemberhez, amikor valamelyiken kisebb-nagyobb hibát észlelünk. Egyéntől függ, hol a határ, mikor gondolja valaki úgy, már nem tud a problémára szakember segítsége nélkül megoldást találni.

Az egészség és a szépség, bár két merőben más kezelési eljárást igénylő terület, mégis szorosan kapcsolódik egymáshoz. Igazán szépek akkor lehetünk, ha egészségünk rendben van és saját természetes szépségünkkel pontosan tisztában vagyunk. Mindkét területre igaz, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, így egyénre szabottan keresendő a megoldás is” – vélekedik Papp Zsuzsanna, aki egész eddigi pályafutását a szépségápolásnak és egészségmegőrzésnek szentelte.

A beszélgetés után az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Wayne Blair rendezésében, Gwilym Lee, Kerry Fox és Miranda Tapsell főszereplésével. A történet főhősei, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban Lauren édesanyja nyom nélkül eltűnik. Mivel örömanya nélkül nem tarthatnak esküvőt, a fiatalok az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk Ausztrália távoli, vadregényes területére vezeti őket, ahol az érintetlen, lélegzetelállító táj mellett különleges találkozások várnak rájuk.

Fehérvári színes

 1. Attila napi hagyományőrző találkozó lesz november 23-án a Sóstón

  Attila napi hagyományőrző találkozóra hívják az érdeklődőket november 23-án a Sóstóra, ahol közös túra, hagyományőrző bemutató és a Vadmadárkórház előadással egybekötött madárbemutatója várja a látogatókat.

  2019.11.18.
 2. "Hol voltál az ezredfordulón?" - múltidőzésre hív a Quimby

  Húsz éves a Fejér megyéből indul Quimby legismertebb lemeze, az Ékszerelmére. Az ezredfordulón megjelenő album jubileumához kapcsolódva közös múltidézésre hívja rajongóit a zenekar. A november 22-én Székesfehérvárra érkező turné során a zenekar nem csak a lemez dalait játssza végig, de az akkori partik hangulatát is visszahozza, a közönség segítségével pedig elkészíti online emlékalbumát is. 

  2019.11.17.
 3. Váltófutással és szoboröleléssel ünnepelt a 65 éves Vörösmarty Szakközépiskola

  Egyedülálló kezdeményezéssel ünnepelt pénteken az idén 65 éves Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola. Az intézmény 65 diák részvételével váltófutást szervezett a Vörösmarty térig, ahol szoboröleléssel és koszorúzással zárult a program. Az iskola jubileumi rendezvényei között szerepel még nyílt nap, Vörösmarty szavalóverseny és a SZÉK-kiállítás, melyre várják a felajánlásokat.

  2019.11.15.
 4. Gyimesi táncok a Kákics táncházban szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

  November 16-án, szombaton a Felsővárosi Közösségi Házba (Székesfehérvár. Havranek utca 27.) várják az érdeklődőket csángó táncházra a Kákics zenekarral. 17 órai kezdéssel a gyerekjátékokat és táncokat mutatja Gáncs Kata, a felnőtt táncház pedig 18 órakor kezdődik André Csaba vezetésével. A felnőtt táncházban ezúttal nagyobb szerepet kapnak a gyimesi táncok. Belépő: 500 Ft

  2019.11.15.
 1. Adventi koszorú- és ajtókopogtató készítés lesz hétvégén a Koronás Parkban

  November 16-án és 17-én, szombaton és vasárnap délelőtt 9-13 óráig adventi koszorúkészítésre várják az érdeklődőket a Koronás Parkba. Előzetes jelentkezés személyesen a Koronás Park főépületében, az info@koronaspark.hu e-mail címen, vagy a 0622/202-252-es telefonszámon. Részvételi díj: 2500 Ft/koszorú.

  2019.11.15.
 2. Folytatódik hétvégenként az izgalmas, kreatív műhelymunka a fehérvári kézművesekkel

  Folytatódik a kreatív műhelymunka a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Pénteken a szalagszövést és a horgolást, szombaton az üvegékszer-készítést sajátíthatják el az érdeklődők, míg a jövő szombati Asszonyműhelyben már a karácsonyi ünnepekre hangolnak

  2019.11.15.
 3. Nyílt órákkal kezdődik az István Király Általános Iskola beiskolázós programja

  Jövő héten kezdődnek és 2020 márciusáig tartanak a Székesfehérvári István Király Általános Iskola programjai a leendő első osztályosoknak és szüleiknek. A sorozat első állomásaként november 20-án nyílt tanítási órákra várják az érdeklődőket.

  2019.11.14.
 4. P.O.D. és Alien Ant Farm - amerikai zenekarok koncerteztek Fehérváron

  Nem mindennap érkeznek amerikai zenekarok Székesfehérvárra, de most egyszerre három is ellátogatott a FEZEN klubba. A P.O.D. és az Alien Ant Farm egyaránt a kétezres évek elejének népszerű zenekarai, legnagyobb slágereik többszázmillió emberhez jutottak már el a videómegosztó oldalakon. Az estét a szintén amerikai Dead Girls Academy zenekar nyitotta.

  2019.11.14.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek