Az egészség és a szépség összefüggéseiről lesz szó a Barátság moziban

Az egészség és a szépség közötti összefüggések adják a Barátság mozi szeptember 18-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Papp Zsuzsanna egészség- és szépségtanácsadó. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot vetíti a város mozija.
2019.09.11. 13:36 |

A szeptember 18-i Csajos estre a jegypénztárban és a mozi honlapján is lehet jegyet váltani.

Mi az összefüggés az egészség és a szépség között? Mire használhatóak ezek az erények? Kin és min múlik a sikeres egészség- és szépségmegőrzés? Fenntartható az optimális állapot? Az egészség- és szépségápolás során számtalan kérdés merül fel mindenkiben, ezekre ad választ ezen az esten az avatott szakember.

„Egészség- és szépségtanácsadóként az a tapasztalatom, hogy az általános felfogás szerint addig tekintjük természetesnek az egészség és szépség meglétét, amíg mindkét erény rendben van. Akkor fordulunk szakemberhez, amikor valamelyiken kisebb-nagyobb hibát észlelünk. Egyéntől függ, hol a határ, mikor gondolja valaki úgy, már nem tud a problémára szakember segítsége nélkül megoldást találni.

Az egészség és a szépség, bár két merőben más kezelési eljárást igénylő terület, mégis szorosan kapcsolódik egymáshoz. Igazán szépek akkor lehetünk, ha egészségünk rendben van és saját természetes szépségünkkel pontosan tisztában vagyunk. Mindkét területre igaz, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, így egyénre szabottan keresendő a megoldás is” – vélekedik Papp Zsuzsanna, aki egész eddigi pályafutását a szépségápolásnak és egészségmegőrzésnek szentelte.

A beszélgetés után az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Wayne Blair rendezésében, Gwilym Lee, Kerry Fox és Miranda Tapsell főszereplésével. A történet főhősei, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban Lauren édesanyja nyom nélkül eltűnik. Mivel örömanya nélkül nem tarthatnak esküvőt, a fiatalok az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk Ausztrália távoli, vadregényes területére vezeti őket, ahol az érintetlen, lélegzetelállító táj mellett különleges találkozások várnak rájuk.

Fehérvári színes

 1. A Vétlen Baltazár című drámát vetítik az Útkereső Filmklubban

  Augusztus 12-én, szerdán 19.30 órakor Robert Bresson: Vétlen Baltazár című filmjét vetítik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Díszudvarán (rossz idő esetén a Szent László teremben) A belépés díjtalan, támogatást elfogadnak.

  2020.08.10.
 2. Alba Regia Feszt augusztus 22-24 között a Feketehegy-Szárazréti szabadtéri színpadon

  Sok bizonytalanság jellemezte az idei fesztivál előkészítését és végül idén augusztus 22 és 24 között a Feketehegy-Szérazréti Közösségi Ház szabadtéri színpadán rendezik az Alba Regia Fesztet. Székesfehérvár Önkormányzata és a Kodolányi János Egyetem összefogásának köszönhetően három napon keresztül 12 ingyenes koncerttel várják az érdeklődőket.

  2020.08.10.
 3. Az Arany János Iskola autista csoportját is támogatja a jótékonysági tetóváló nap

  Különleges jótékonysági akció zajlik szombaton az Edon Ink tetoválószalonban a József Attila utcában. Baráti találkozót szerveztek, amelynek keretében a koronavírus-járvány időszakát megörökítő tetoválásokat varr Kiss Edina. A napi bevételt az Arany János Módszertani Intézmény Autista csoportjának és a Kóborka Állatmenhelynek ajánlják fel a szervezők.

  2020.08.08.
 4. Történelmi kalandozás - szombaton folytatódik a Művészkorzó a Belvárosban

  A történelmi kalandozásnak most is az egyik főszereplői lesznek az óriásbábok, fellépnek a város balett- és színművészei, hallgathatunk régizenét és könnyed nyáresti dallamokat, illetve harcművészeti bemutatóra is várják a közönséget.

  2020.08.08.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30