Az egészség és a szépség összefüggéseiről lesz szó a Barátság moziban

Az egészség és a szépség közötti összefüggések adják a Barátság mozi szeptember 18-i Csajos estjének témáját, a meghívott előadó Papp Zsuzsanna egészség- és szépségtanácsadó. A 18 órakor kezdődő beszélgetés után az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot vetíti a város mozija.
2019.09.11. 13:36 |

A szeptember 18-i Csajos estre a jegypénztárban és a mozi honlapján is lehet jegyet váltani.

Mi az összefüggés az egészség és a szépség között? Mire használhatóak ezek az erények? Kin és min múlik a sikeres egészség- és szépségmegőrzés? Fenntartható az optimális állapot? Az egészség- és szépségápolás során számtalan kérdés merül fel mindenkiben, ezekre ad választ ezen az esten az avatott szakember.

„Egészség- és szépségtanácsadóként az a tapasztalatom, hogy az általános felfogás szerint addig tekintjük természetesnek az egészség és szépség meglétét, amíg mindkét erény rendben van. Akkor fordulunk szakemberhez, amikor valamelyiken kisebb-nagyobb hibát észlelünk. Egyéntől függ, hol a határ, mikor gondolja valaki úgy, már nem tud a problémára szakember segítsége nélkül megoldást találni.

Az egészség és a szépség, bár két merőben más kezelési eljárást igénylő terület, mégis szorosan kapcsolódik egymáshoz. Igazán szépek akkor lehetünk, ha egészségünk rendben van és saját természetes szépségünkkel pontosan tisztában vagyunk. Mindkét területre igaz, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen, így egyénre szabottan keresendő a megoldás is” – vélekedik Papp Zsuzsanna, aki egész eddigi pályafutását a szépségápolásnak és egészségmegőrzésnek szentelte.

A beszélgetés után az Esküvő a topon című ausztrál vígjátékot nézheti meg az estre jegyet váltó közönség Wayne Blair rendezésében, Gwilym Lee, Kerry Fox és Miranda Tapsell főszereplésével. A történet főhősei, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban Lauren édesanyja nyom nélkül eltűnik. Mivel örömanya nélkül nem tarthatnak esküvőt, a fiatalok az asszony keresésére indulnak. Kalandos nyomozásuk Ausztrália távoli, vadregényes területére vezeti őket, ahol az érintetlen, lélegzetelállító táj mellett különleges találkozások várnak rájuk.

Fehérvári színes

 1. Játszani jó - zenés foglalkozásra hívják a legkisebbeket az Öreghegyi Közösségi Házba

  A „Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron” Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül megvalósuló „Játszani jó” programsorozat zenés foglalkozására hívják az érdeklődőket szeptember 30-án és október 28-án 10 órára az Öreghegyi Közösségi Házba (Fiskális út 93.). A 0-4 év közötti korosztálynak ajánlott foglalkozáson Horváth Irmával találkozhatnak és mélyülhetnek el a zene világában a résztvevők. A belépés díjtalan.

  2019.09.19.
 2. Érik a kökény és a galagonya - vasárnap Nadapon lesz Herbarius túra

  A nyárutó és a koraősz kincseiből kaphatnak ajándékot, akik részt vesznek vasárnap a Herbarius túrán Lencsés Rita gyógynövényszakértővel. A találkozó szeptember 22-én, vasárnap 9 órakor lesz a nadapi focipálya mellett lévő parkolóban.

  2019.09.19.
 3. Tizenöt éves a Lecsófőző Vigasság - idén is több ezren főzünk Fehérváron

  Idén is több száz kondérban főznek majd a résztvevők a Fehérvári Lecsófőző Vigasság idején. A 15. születésnapját ünneplő rendezvény a közös főzés élménye mellett utcazenével és szórakoztató színpadi műsorral – többek között Oláh Gergő fellépésével – várja a vendégeket szeptember 21-én, szombaton.

  2019.09.18.
 4. X. Magyar Kisállatfajták Napja Székesfehérváron

  A X. Magyar Kisállatfajták Napját rendezi szombaton a V-061 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület a Fehérvári Civil Központban (volt Technika Házában). A Fehérvári Civil Központban számos magyar galambfajtát csodálhattak meg az érdeklődők, köztük a székesfehérvári bukógalambot, a bácskai hosszúcsőrű keringőt vagy a budapesti magasröptű keringőt.

  2019.09.18.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek