Az Alba Regia Szimfonikusokat hallhatjuk a Filharmónia virtuális koncerttermében

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar jövő keddi koncertjét a Filharmónia Magyarország virtuális hangversenyterméből nézhetjük, hallgathatjuk meg: a különleges összeállításban Bartók, Kodály és Brahms darabjai mellett Hajdú André és Dubrovay László alkotásai is felcsendülnek.
2021.01.11. 07:24 |

Az élő közvetítés kedden 19 órakor kezdődik, és ingyenesen követhető a Filharmónia Youtube és Vimeo csatornáin.

A koncerttermeket még ugyan nem látogathatjuk a járványhelyzet miatt, de a komolyzene kedvelőinek nem kell lemondaniuk az élő zeneélményről: a Filharmónia Magyarország virtuális hangversenyterméből több csatornán követhetőek az ingyenes közvetítések.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar különleges műsorral lép fel január 12-én, kedden 19 órától: „A Vörösmarty Színházból közvetített koncerten a kevéssé ismert, ám annál nagyszerűbb Hajdú André és Dubrovay László alkotásai is felcsendülnek – a tökéletes megszólaltatásért az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Pálfalvi Tamás trombitaművész és Somogyi-Tóth Dániel karmester felel.” – olvasható az ajánlóban. A rendezvényen felcsendülnek Bartók Román népi táncok, Kodály Galántai táncok, illetve Brahms Magyar táncok című darabjai is.

Kultúra

 1. Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak a fehérvári királysírban

  Fény derülhet a Hunyadi-család származására; Corvin János horvátországi sírjának feltárásával Mátyás király csontjai is azonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között - erről beszélt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

  2021.01.21.
 2. A Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésben részesül Zemlényi Katica, karnagy

  A Magyar Kultúra Lovagja cím adományozását az 1997-ben létrejött Falvak Kultúrájáért Alapítvány kezdeményezte 1998-ban a határon belüli, illetve határokon túli közművelődési, irodalmi, zenei, művészeti teljesítmények elismerésére. 

  2021.01.20.
 3. „Szívünkben és lelkünkben kell emléket állítani” - fogadalmi mise Szent Sebestyén napján

  Székesfehérvár 1739 óta emlékezik január 20-án a város fogadalmára, hálát adva azért, hogy szerencsésen megmenekült a pestisjárványtól. Az idei Szent Sebestyén-napon, szerdán, - számos ünnepélyes szokást ezúttal mellőzve, - egyszerű külsőségek mellett, a város papságával koncelebrált püspöki szentmisével ünnepelte Fehérvár a közel 300 éves hagyományt a Felsővárosi templomban.

  2021.01.20.
 4. Névadó pályázatot hirdetett új lakójának a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár

  Új lakó, egy színes babzsák érkezett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár gyermekrészlegébe. A vicces, nagyméretű figurát adományként kapta az intézmény, kifejezetten abból a célból, hogy a gyerekek használhassák olvasás közben. Most keresik a legjobb nevet a figurának, melyre az intézmény pályázatot hirdetett a Facebook-oldalán február 12-ig. A nyertest gyermekkönyvvel jutalmazzák.

  2021.01.20.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka