Az ARAK világversenyeken sikerrel szerepelt ifjú atlétáit köszöntötték a Városházán

Az idei Ifjúsági Olimpián és az Ifjúsági, Junior és Felnőtt Európa- és Világbajnokságon sikerrel szerepelt, az Alba Regia Atlétikai Klubban sportoló fiatal atlétákat és edzőiket fogadta hétfőn Fehérvár polgármestere a Városházán. Az eseményen jelen volt Pásztor Bence, Szabó Dániel, Pisch Milán, Mátó Sára, Brandl Lilla, Tímár Gergely, Takács Boglárka és Endrész Klaudia is.
2018.12.03. 10:20 |

2018 is rendkívül sikeres évként kerül be az Alba Regia Atlétikai Klub történelemkönyvébe. Az ARAK Utánpótlás Akadémia növendékei a hazai és nemzetközi versenyeken, több világversenyen is érmeket, kiváló helyezéseket értek el, az egyesület ma már a magyar atlétika egyik legerősebb bázisa.

Közösségi és szakmai értelemben is egyértelműen beérni látszik az ARAK-nál több évvel ezelőtt elkezdett munka; ebben az esztendőben számtalan sikert arattak, szinte fel sem lehet sorolni, az ifjúsági, Európa,- és világbajnokságon keresztül az ifjúsági olimpián át a magyar bajnoki győzelmekig.” - emelte ki Dr. Cser-Palkovics András, aki a versenyzőknek és edzőiknek is gratulált a kiemelkedően sikeres esztendőhöz. Fehérvár polgármestere hozzátette: „bízzunk benne, hogy ezt a sikersorozatot folytatni fogják az elkövetkezendő esztendőkben is, hiszen a tehetségük, szorgalmuk, kitartásuk megvan, nekünk pedig az a feladatunk, hogy megadjuk a kereteket a fejlődésükhöz. A fiatal versenyzők többsége középiskolás, de van közöttük, aki már egyetemre vagy főiskolára jár, utóbbiak estében fontos, hogy tanulmányaikat helyben végezhessék, ezért fontos, hogy Fehérvár felsőoktatási portfóliója folyamatosan bővüljön, erősödjön.

Az elmúlt öt esztendő munkája láthatóan megjelenik a nemzetközi mezőnyben és megmutatkozik magyar bajnoki címekben.

Nyolcvan sportolót fogunk díjazni karácsonyi ünnepségünkön, december 17-én.

A legszervezettebben és leghatékonyabban működő egyesület, illetőleg szakosztály lettünk. Ez nyilvánvalóan a náluk sportoló gyerekeknek köszönhető, de ehhez infrastruktúra és tudás kell, hogy szívesen jöjjenek.” - hangsúlyozta Hirt Károly, Alba Regia Atlétikai Klub elnöke.

Az edzői kar tagjai közül az európai szövetség által is elismert Házi Éva, valamint Lévai Dóra, Varga Tamás és Tölgyesi Előd volt jelen a fogadáson – ők is kiemelték, az eddigi sikerek után is van további fejlődési lehetőség a tanítványok előtt, erre fognak törekedni a következő időszakban. Szóba került 2020 is: Hirt Károly szerint a tanítványok folyamatos fejlődését látva van rá esély, hogy az ARAK Utánpótlás Akadémia több versenyzője is kvalifikálja magát a tokiói olimpiára.

Az eseményen részt vett Östör Annamária, Székesfehérvár Önkormányzatának egészségügyi és sporttanácsnoka is.

Sport

 1. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.
 2. Szinte mindenben jobb volt a Paks - ismét kikapott az Alba

  Nem javított hazai pályán az Alba Fehérvár, a Paks szinte végig vezetve, jobban, koncentráltabban, ritmusosabban kosárlabdázott, és tizennégy ponttal győzött Székesfehérváron. Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

  2018.12.15.
 3. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 4. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak