Az ARAK-os Mátó Sára és Ozváry Balázs a többpróba országos bajnoka

A junior összetett magyar bajnokságon mindkét nem bajnoki aranya Székesfehérvárra került! A nőknél Mátó Sára, a férfiaknál Ozváry Balázs állhatott a dobogó tetejére. Mátó Sára a felnőttek mezőnyében ezüstérmet nyert.
2019.02.11. 14:21 |

A budapesti kétnapos viadalon a férfiak hét, a nők öt versenyszámban kellett a tudásuk legjavát nyújtaniuk. Az ARAK atlétái nem csak a juniorok között álltak helyt. Mátó Sára mind az öt számban,  60 gáton, magasugrásban, súlylökésben, távolugrásban és 800 méteren is fedett pályás legjobbját megjavítva nyerte 4058 pontos egyéni csúccsal a juniorok versenyét. A felnőttek mezőnyében a már olimpián, vb-n és Eb-ken is bizonyító Krizsán Xénia tudta csak megelőzni Tölgyesi Előd tanítványát.

A férfiaknál Ozváry Balázs is remek versenyzést produkált. A hét számból hatból is élete legjobbját érte el, így 4345 ponttal neki is a legfényesebb érmet akaszthatták a nyakába! Az ifjúságiaknál Lakatos András hatpróbában nyolcadik, Muszka-Kalló Péter kilencedik, Csetényi Zsolti a tizedik helyen zárt.

Az Összetett OB keretében meghívásos versenyt is rendeztek, ahol Szabó Dániel 60 méteren az előfutamban 6.82-vel az idei év eddigi legjobb magyar eredményét állította be. A döntőben három hibás rajtot követően, negyedik start után, 6.83 másodperccel nyert. Az ifjúsági korú Mohai Regina 200 méteren 25.33-al a felnőttek versenyében nyert, Zsiga Mónika 25.94-el, egyéni csúccsal lett negyedik. Mohai Regina 60 méteres gátfutásban 9.03-al második helyen végzett.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak