Az ARAK-os Mátó Sára és Ozváry Balázs a többpróba országos bajnoka

A junior összetett magyar bajnokságon mindkét nem bajnoki aranya Székesfehérvárra került! A nőknél Mátó Sára, a férfiaknál Ozváry Balázs állhatott a dobogó tetejére. Mátó Sára a felnőttek mezőnyében ezüstérmet nyert.
2019.02.11. 14:21 |

A budapesti kétnapos viadalon a férfiak hét, a nők öt versenyszámban kellett a tudásuk legjavát nyújtaniuk. Az ARAK atlétái nem csak a juniorok között álltak helyt. Mátó Sára mind az öt számban,  60 gáton, magasugrásban, súlylökésben, távolugrásban és 800 méteren is fedett pályás legjobbját megjavítva nyerte 4058 pontos egyéni csúccsal a juniorok versenyét. A felnőttek mezőnyében a már olimpián, vb-n és Eb-ken is bizonyító Krizsán Xénia tudta csak megelőzni Tölgyesi Előd tanítványát.

A férfiaknál Ozváry Balázs is remek versenyzést produkált. A hét számból hatból is élete legjobbját érte el, így 4345 ponttal neki is a legfényesebb érmet akaszthatták a nyakába! Az ifjúságiaknál Lakatos András hatpróbában nyolcadik, Muszka-Kalló Péter kilencedik, Csetényi Zsolti a tizedik helyen zárt.

Az Összetett OB keretében meghívásos versenyt is rendeztek, ahol Szabó Dániel 60 méteren az előfutamban 6.82-vel az idei év eddigi legjobb magyar eredményét állította be. A döntőben három hibás rajtot követően, negyedik start után, 6.83 másodperccel nyert. Az ifjúsági korú Mohai Regina 200 méteren 25.33-al a felnőttek versenyében nyert, Zsiga Mónika 25.94-el, egyéni csúccsal lett negyedik. Mohai Regina 60 méteres gátfutásban 9.03-al második helyen végzett.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak