Az ARAK-os Mátó Sára és Ozváry Balázs a többpróba országos bajnoka

A junior összetett magyar bajnokságon mindkét nem bajnoki aranya Székesfehérvárra került! A nőknél Mátó Sára, a férfiaknál Ozváry Balázs állhatott a dobogó tetejére. Mátó Sára a felnőttek mezőnyében ezüstérmet nyert.
2019.02.11. 14:21 |

A budapesti kétnapos viadalon a férfiak hét, a nők öt versenyszámban kellett a tudásuk legjavát nyújtaniuk. Az ARAK atlétái nem csak a juniorok között álltak helyt. Mátó Sára mind az öt számban,  60 gáton, magasugrásban, súlylökésben, távolugrásban és 800 méteren is fedett pályás legjobbját megjavítva nyerte 4058 pontos egyéni csúccsal a juniorok versenyét. A felnőttek mezőnyében a már olimpián, vb-n és Eb-ken is bizonyító Krizsán Xénia tudta csak megelőzni Tölgyesi Előd tanítványát.

A férfiaknál Ozváry Balázs is remek versenyzést produkált. A hét számból hatból is élete legjobbját érte el, így 4345 ponttal neki is a legfényesebb érmet akaszthatták a nyakába! Az ifjúságiaknál Lakatos András hatpróbában nyolcadik, Muszka-Kalló Péter kilencedik, Csetényi Zsolti a tizedik helyen zárt.

Az Összetett OB keretében meghívásos versenyt is rendeztek, ahol Szabó Dániel 60 méteren az előfutamban 6.82-vel az idei év eddigi legjobb magyar eredményét állította be. A döntőben három hibás rajtot követően, negyedik start után, 6.83 másodperccel nyert. Az ifjúsági korú Mohai Regina 200 méteren 25.33-al a felnőttek versenyében nyert, Zsiga Mónika 25.94-el, egyéni csúccsal lett negyedik. Mohai Regina 60 méteres gátfutásban 9.03-al második helyen végzett.

Sport

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak