Az adótörvény változásokról tájékoztatják a vállalkozókat a Gazdaság Házában

2023. évi adótörvény változásokról lesz tájékoztató és konzultáció január 24-én 9 órától a Gazdaság Házában. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén szó lesz az áfáról, a személyi jövedelemadóról, a katáról és az átalányadóról is. 
2023.01.18. 07:49 |
Az adótörvény változásokról tájékoztatják a vállalkozókat a Gazdaság Házában

A részletes programról ITT tájékozódhat!

Az általános forgalmi adó, a személyi jövedelemadó, a kata, az átalányadó mellett szó lesz még az adóeljárást érintő jogszabályváltozásokról, a járulékok változásairól és a társasági adó új szabályairól is a januári adókonferencián. A rendezvényt személyes részvétellel, a Gazdaság Házában tartják meg 2023. január 24-én, kedden, 9,00 órai kezdettel. 

A részvétel az FMKIK-nál regisztrált vállalkozások számára térítésmentes. Közreműködnek a NAV Központi Irányítás Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály Közép-dunántúli Tájékoztatási Osztály szakértői. 

Gazdaság

 1. Mérséklődés az ingatlanpiacon

  Csaknem két év után először mérséklődtek a lakbérek 2022 decemberében: országosan 0,7 százalékkal lettek alacsonyabbak az előző hónaphoz képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal és az ingatlan.com lakbérindexéből. Az Otthon Centrum pedig arról adott ki tájékoztatást, hogy vidéken a panellakások ára átlagosan 2 százalékkal, a téglalakások átlagosan 8, a kertes házak négyzetméterára pedig átlag 10 százalékkal mérséklődött 2022 negyedik negyedévére.

  2023.01.26.
 2. A Fehérvári Fogyasztókért

  Március 10-ig várja a jelöléseket az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Az elismerések átadására 2023-ban is sor kerül, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Róth Péter alpolgármester és Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora.

  2023.01.26.
 3. Társasjátékkal tanítanak

  Kedden délelőtt gyárlátogatáson vehettek részt a bicskei Vajda János Technikum tanulói, miután társuk, Bakonyi Márk harmadik helyezést ért el a Profi-T-Ability logisztika társasjáték országos versenyén. Mint kiderült, a korábban Székesfehérvári Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák diákjai által is kipróbált társasjáték nem csak szórakoztat, de közelebb is hozhatja a logisztika világát a diákok számára.

  2023.01.24.
 4. Csökkenő energiaköltségek

  A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált - nem fix hirdetményi áron vásárló - többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől.

  2023.01.21.