Augusztus 7-én lesz a Fehérvár Hero díjátadója - hármas holtverseny alakult ki

Fehérvár Hero játék végére hármas holtverseny alakult ki az élen, az eredményhirdetést és a díjátadót augusztus 7-én, szombaton a Művészkorzón tartják meg.
2021.07.20. 07:30 |

A játék lényege nem változott: az applikációt a telefonjukra letöltők minden nap kaptak feladatokat, amelyeket az adott napon a megadott határidőig kellett teljesíteni.

A napi „hőstettet” – a kihívástól függően – egy fotó feltöltésével, vagy a megadott helyszínről való bejelentkezéssel igazolhatták a játékosok, de voltak olyan feladatok is, amelyeknek teljesítését az applikációban megadott helyen QR-kód leolvasásával jelezhették a résztvevők. 

Az újabb hőstettek között most is szerepelt az önkéntesség, az újrahasznosítás témaköre, de várostörténeti kihívások is vártak a játékosokra. Több összetett kihívást, városi zarándoklatot is hirdettek a szervezők, amelyek során már a kiindulópont megtalálása sem volt egyszerű feladat. A résztvevők sütöttek süteményt, színeztek, terveztek modern címert Székesfehérvár számára, alkottak szuperhős logót, készítettek malacperselyt PET-palackból, hallgattak Beatles-számokat és megzenésített József Attila verset a rádióban, meglelték Atlaszt a Zichy-palota kapuján, felfedezték a Rácbányát – egyszóval igen sokféle kihívással „küzdöttek meg” a játék során.

Ahogyan ősszel, a második fordulóban is minden teljesítésért meghatározott pontszám járt, az eredményt a játékos a saját profiljában láthatta, de figyelemmel kísérhette a többiek pontszámait is.

A legtöbb pontot összegyűjtő hősjelöltek idén is értékes jutalomban részesülnek. 

A játék végére az élen hármas holtverseny alakult ki, a legtöbb pontot – egyenként 4260-at – idén a „PinGVin87” nicknéven játszó Kiss Zsolt, „Nóri”, azaz Péterfia Nóra és Szöllősi Ádám szerezte. Az első fordulóhoz hasonlóan a helyezésekről most is sorsolás dönt majd. Ezt, illetve az eredményhirdetést és a díjátadót augusztus 7-én, szombaton 17 órakor, a Művészkorzó keretében tartják a Városház téren, ahol a díjakat a város polgármesterének jelenlétében adják át. 

Az applikációt – amely a Magyar Marketing Szövetség Az Év honlapja pályázatán elnyerte „Az Év Applikációja” különdíjat – az Absurd Kft. fejlesztette, a játékot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai bonyolították le.

Fehérvári színes

 1. Természetes házipatika Lencsés Rita gyógynövényszakértővel

  A nyár derekán szépen gyűlnek a kúrákhoz vagy alkalmi kezeléshez való szárítványok különféle teáknak, a kikevert krémek, a bőrápolásra használható tinktúrák és olajos kivonatok. Két hétházpusztai egy-egy hétvégés gyógynövénytábor már lezajlott Lencsés Rita szakértő vezetésével, aki a begyűjtés, a tárolás és a felhasználás praktikáiba is beavatta a résztvevőket.

  2021.07.30.
 2. Olimpia a Bregyóban a Napraforgó tábor résztvevőivel

  Olimpiát rendeztek a Napraforgó Tábor résztvevőinek bójákkal, pingponglabdákkal, vizespalackokkal és vízzel lebonyolított versenyszámokkal, hogy a gyerekek összemérjék, ki a leggyorsabb, legügyesebb. A bregyóbeli sportnap díszvendége Kovács István hosszútávfutó, olimpiai fáklyavivő volt.

  2021.07.30.
 3. Boglárka nap a természetben! - sétát szerveznek vasárnap

  Ünnepeljük együtt a Boglárkákat a természetben, egy könnyű sétával. A Duna-Ipoly Nemzeti Park és a „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány szervezésében augusztus 1-én, vasárnap a résztvevők a Székesfehérvár környéki hangyaboglárkák nyomába eredhetnek.

  2021.07.30.
 4. Múlt századbeli „utazásra” hív szombaton este a Tourinform Iroda

  Különleges, múlt századbeli „utazásra” invitál a Tourinform Iroda ezen a hétvégén. Július 31-én, szombaton 19 órakor indul az a belvárosi séta, amelynek során a résztvevők megismerhetik Székesfehérvár XX. századi ikonikus épületeit.

  2021.07.30.
 1. Pénteken Halott Pénz, WellHello, Dzsúdló, szombaton Road, Lord a Ligetben

  Az Újváralja sor végén található fesztivál területen kialakított LIGET-ben júliusban fellépett a hazai zenei élet színe-java. Minden hétvégén élőzenés koncertek és party váltották egymást. Július 30-án pénteken Halott Pénz, WellHello és Dzsúdló koncert lesz este, július 31-én szombaton pedig Road, Lord, Down For Whatever és az I'm Dorothy zárja majd a Ligetet.

  2021.07.30.
 2. KAMU, ami nem kamu - podcast a székesfehérvári fiatalok összművészeti csoportjáról

  Az a kijelentés, hogy a fiatalok nem akarnak, és nem is csinálnak semmit, az kamu. Ezt is képviseli a KAMU, a fiatalokból álló székesfehérvári összművészeti csoport, akik joggal büszkék rá, hogy a rendezvényeik teltházasak, mint legutóbb a Museum Caféban szervezett tanévzáró buli is.

  2021.07.29.
 3. Őskori szövőszék, amelyen „lenből szőtt köd” készült

  Nemezből készült bábok és virágok, gyöngyből fűzött- varrott ékszerek, szőtt faliképek és használati tárgyak, valamint egy őskori szövőszék is készült a Fehérvári Kézművesek Egyesülete által szervezett táborban. A Kézműves Alkotó Hetek programsorozat második turnusában új technikákat is megismerhettek a résztvevők.

  2021.07.29.
 4. Augusztus első keddjén lesz Ringató foglalkozás a Gárdonyiban

  Augusztus első keddjén a kisgyermekes családok kedvenc programja, a Ringató foglalkozás beveszi a Gárdonyi Művházat is. A Ringató népszerű dalait, mondókáit, bensőséges ölbeli játékait Rozványi Bea vezetésével gyakorolhatják az anyukák vagy akár az apukák, nagymamamák, nagypapák és a picik.

  2021.07.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1