Atlétika: Mohai Regina - futás és tanulás felsőfokon 2022-ben

Mohai Regina atléta, az ARAK utánpótláskorú gátfutó kitűnősége, a (közel)jövő nagy ígérete. Vele beszélgettünk a mögötte hagyott esztendő eredményeiről, illetve előre néztünk kicsit: mit vár 2022-től, mit szeretne elérni idén?
2022.01.06. 15:19 |

Az ARAK gátfutó kitűnőségei: Mátó Sára és Mohai Regina

- Ön tud „gát-lástanul” futni?

- Már egyre felszabadultabban képes vagyok – futni. Már három év óta a 400 méteres gátfutásban igyekszem helytállni. Úgy érzem, hogy egyre felszabadultabban, egyre magabiztosabban teszem a dolgomat - mondta!

- Futni jó, de nem zavarja, amikor gátak sokasága emelkedik ön előtt?

- Lehet, hogy furcsán hangzik, de számomra szimpatikusabb a 400 méteres gát, mint a 400 sík, mert látom azokat az akadályokat, amelyeket le kell győznöm, aztán jön a következő, aztán még egy és még egy, amin túl kell lennem a siker érdekében.

- Ezek szerint a bonyolultabb feladatot jobban kedveli, mint az egyszerűt?

- Így is lehet mondani, de egyszerűbben szólva a gátfutást jobban kedvelem, mint annak a gátak nélküli változatát.

- Készítsünk „leltárt”: milyen eredményei voltak 2021-ben?

- Első helyen említem meg azt, hogy tavaly sikerült megdöntenem az egyéni csúcsomat. Ráadásul mindezt az Európa-bajnokságon tettem meg, aminek különösen örültem. Bár sajnos az 58 másodperccel kezdődő eredmény nem valósult meg, amit nagyon szerettem volna, de az 59.11-gyel sem lehetek elégedetlen. Ez az Európa bajnoki 11. helyre volt elég, ami miatt volt bennem pici elégedetlenség, mivel nem tudtam a döntőbe kerülni. Igaz ahhoz, hogy ott legyek a fináléban, nagyon erős eredményt kellett volna produkálnom, de így is azt mondhatom, összességében nem volt rossz az a versenyem. Sajnos, csak ezen a nemzetközi viadalon tudtam indulni, Kenyában rendezték volna volna a világbajnokságot, amire kvalifikáltam magam, de sajnos nem utazhattam ki. Szomorú voltam emiatt.

- Az ARAK irigylésre méltó helyzetben van, hiszen a 400 gáton két kiemelkedő képességű atlétája van: Mátó Sára és Mohai Regina. De nem vetélytársak, ugye?

- Sára előrébb jár nálam életkorban, és ezáltal időeredményben is. Remélem, tudom, hiszem, hogy még tudok tovább fejlődni, és akár utol is érhetem néhány év múlva. Bármi lehet.

- A korosztályában azért ön a legjobb, vagy nem?

- A korosztályomban jelenleg én vagyok az első. Sikerült az elmúlt két évben a korosztályomban, a versenyszámomban elsőként átszakítanom a célszalagot, és ezzel magyar bajnoki címet szereznem.

- Elkezdtük az új évet, új reményekkel. Melyek az újévi új reményei?

- Természetesen 2022-ben is első számú cél, hogy megjavítsam az egyéni csúcsomat, és tényleg 58-as számmal kezdődjön a rekordom. De, ha ez meglesz, akármit hoz az esztendő, már bárminek örülni fogok. A magyar bajnoki címemet szeretném megvédeni, míg a nagyvilágban is meg akarom mutatni magam, és a lehető legjobbamat elérni. Konkrét helyezést nem említek, mert a világban, és a kontinensen rengeteg nagyon jó atléta van.

- Hol, mit tanul, és mi lesz, ha nagy lesz?

- Elvégeztem a gimnáziumot, és ebben az évben jelentkezek a főiskolára, vagy az egyetemre, közönségszervező szakon szeretnék tanulni és ennek végeztével majd diplomát szerezni.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár