Átadták az SHS új székesfehérvári irodaépületét

Ünnepélyes keretek között adták át az SHS Építő Kft. új irodaházát. A székesfehérvári vállalkozás 450 négyzetméteres épületet a cég és alvállalkozói 1,5 év alatt 260 millió forintból készítették el. 
2019.11.29. 17:58 |

A Széchenyi utca 152. szám alatt található új házat Bencze András evangélikus püspökhelyettes szentelte fel, az ünnepélyes átadón a cég képviselőit és partnereit dr. Cser-Palkovics András polgármester és Halenár István tulajdonos, ügyvezető köszöntötték.

Az SHS Építő Kft. története 2000. májusában kezdődött, amikor négy fiatal mérnök megalapította az SHS Global Kft-t, amely nyílászárók és télikertek készítésével foglalkozott. Hogy miért Global? Erre már igazán senki nem emlékszik, de az SHS monogram bizonyosan az alapító tagok vezetékneveinek kezdőbetűiből állt össze. Egy évvel később, 2001. októberében jött létre az SHS-Építő Kft., amely az építőipar szélesebb spektrumát ölelte fel, a magasépítés teljes folyamatát átfogó, tervezési és generálkivitelezési munkákra szakosodott. Az évek során az alkalmazotti létszám folyamatosan gyarapodott. Az eleinte kizárólagosan családi házak kivitelezésével foglalkozó vállalkozás fokozatosan az építőipar minden szegmensében képviseltette magát. Egyre nagyobb hangsúlyt kapott az ipari létesítmények, középületek, társasházak, áruházak kivitelezése. 2008 sorsfordító év volt, mert ekkorra az SHS két S betűs tagja kivált a vállalkozásból, így a két H-betűs testvér, Halenár István és Halenár Balázs vitték és viszik azóta is a céget.

A cég, a közbeszerzések alkalmával elnyert, több sikeres projekt alkalmával jó viszonyt alakított ki Székesfehérvár Önkormányzatával, valamint a városban működő számos céggel: a Denso Gyártó Magyarország Kft-vel és a Hydro Hungary Kft-vel.

Ahogy Halenár István ügyvezető mondta: „Az évek alatt, a folyamatos fejlődés szem előtt tartásával, egyre nagyobb kihívást jelentő kivitelezésekben vettünk részt, amelyhez igazodva jelentősen bővült eszköz- és gépparkunk. Mára nagymértékű gépesítéssel rendelkezünk mind magas-, mind mélyépítési területen. Az irodában jelenleg 21-en dolgozunk a fizikai állomány pedig 34 fő, így több mint 50 embernek biztosítunk munkát, valamint ezen felül jelentős számú alvállalkozói munkaerőt foglalkoztatunk. A munkák számával és volumenével arányosan az árbevételünk is folyamatosan nőtt, a cég előző évi árbevétele megközelítette a 3,5 milliárd Ft-ot.” – emelte ki a szakember, aki 2014-ban a Példakép Alapítvány Év fiatal vállalkozója díját nyerte el, 2015-ben pedig Fejér Megye Év vállalkozója lett.

A régi, Szárcsa u. 13. szám alatt található irodaházat kiváltó új irodaház kivitelezésébe 2018. októberében vágtak bele, amely mint 450 m2 alapterületű, kivitelezésén saját munkavállalóik mellett 21 alvállalkozó cég mintegy 97 dolgozója vett részt. A beruházást teljes egészében önerőből, külső finanszírozás bevonása nélkül valósították meg, mintegy 260 millió forint értékben: „Tevékenységünk okán elég sok átadó ünnepségen járok, így tisztában vagyok vele, hogy ez a mai nap nem egy világmegváltó beruházás, de nekünk fennállásunk alatt mégis az egyik legfontosabb munka volt, hiszen ez a miénk. Ez az épület az egyik szimbóluma is cégünk fejlődésének. (…) A beruházás kapcsán a legnagyobb köszönet a kollégáimat illeti, akik kitartóan, lojálisan és elkötelezedten dolgoznak. Ők a mi hőseink, ez az iroda őket hivatott szolgálni.” – zárta gondolatait Halenár István.

Az ünnepélyes átadón a cég képviselőit és partnereit dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte. A városvezető elmondta, mindig öröm számára, ha egy jó hírnévvel rendelkező helyi vállalkozás új fejlesztésének átadásánál jelen lehet. „Olyan cégről beszélünk ma, ami számos fehérvári középület fejlesztését valósította meg az elmúlt években, gondoljunk csak a Megyeházára, vagy a Köfém rendelőintézetre. Jó azt tapasztalni, hogy újra vannak olyan cégek, köztük az SHS is, akik helyben komoly mély- és magasépítési munkákat is el tudnak végezni, magas minőségben.”

Gazdaság

 1. Ezek lesznek a legfontosabb építőipari trendek 2020-ban

  Mint minden ágazatban, úgy természetesen az építőiparban is folyamatosan változnak a trendek. A fejlődés bizonyos területeken annyira felgyorsult, hogy ami még tegnap népszerű volt, az holnap már könnyedén elavulttá válhat, ezeket a változásokat pedig nagyon jól nyomon lehet követni, amennyiben egy kicsi rálátásunk is van erre a szegmensre. 

  2019.12.03.
 2. A magánszemélyeknél továbbra is él a helyiadó-mentesség

  Székesfehérvár egyik fontos értéke, hogy a magánszemélyeknek továbbra sem kell helyi adót fizetniük, a cégeket érintően pedig egy stabil, több évre előre kiszámítható adópolitikát folytat a város. Öt év után emelkedik majd az építményadó, de még az életbe lépő változásokkal is a nagyvárosokra jellemző országos átlag alatt van annak fehérvári mértéke.

  2019.11.29.
 3. Fejér megyében is jól vizsgázott az országos jégkármérséklő rendszer

  Az országos jégkármérséklő rendszer szeptember végén zárult védekezési időszakának tapasztalatait összegezte Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér megyei elnöke, szerdán, Székesfehérváron. Az eseményen átadták a Fejér megye legjobb generátor-kezelőjének járó oklevelet is, amelyet Rácz Csaba kapott Sárkesziről.

  2019.11.27.
 4. Az alkalmazott informatikáról és határterületeiről tanácskoznak

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara szervezésében 14. alkalommal rendezték meg az AIS konferenciát a Hiemer házban, illetve az Óbudai Egyetemen, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tudományos eredményeiket.

  2019.11.14.
 1. Innováció és kreativitás - tizenegy csapat versenyzett a PROAStartUP workshopon

  PROAStartUP workshopot szervezett középiskolásoknak a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar. A kétfordulós verseny döntőjében tizenegy csapat mérte össze kreativitását, tudását pénteken a Hiemer-házban. 

  2019.11.08.
 2. Szijjártó Péter kitüntette a Denso magyar leányvállalatának japán vezetőjét

  A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Tokióban Takeucsi Kacuhikónak, a Denso Corporation dízelinjektorokat gyártó üzletága vezető tisztségviselőjének.

  2019.11.06.
 3. Mérséklődött a drágulás mértéke a fehérvári ingatlanpiacon is

  A lakásárak az elmúlt években országszerte meredeken íveltek felfelé. Az idei évben azonban már több helyen mérsékeltebb a drágulás mértéke és néhány hónapban kisebb-nagyobb visszaeséseket is tapasztalhattunk a négyzetméter árakban. Igaz ez a Székesfehérváron eladásra kínált lakásokra is - írja elemzésében az ingatlannet.hu.

  2019.10.24.
 4. Kétkezi szakmáktól a mesterséges intelligenciáig - átalakul a szakképzés

  Fontos tájékoztatóra került sor hétfőn a Városháza Dísztermében, ahol a szakképzési rendszer átalakításáról volt szó a Székesfehérvári Szakképzési Centrum szervezésében a következő évi beiskolázáshoz kapcsolódóan. A rendezvényen elhangzott, hogy olyan horderejú változásról van szó, ami alapjaiban változtatja meg a szakképzési rendszert.

  2019.10.21.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek