Átadták az SHS új székesfehérvári irodaépületét

Ünnepélyes keretek között adták át az SHS Építő Kft. új irodaházát. A székesfehérvári vállalkozás 450 négyzetméteres épületet a cég és alvállalkozói 1,5 év alatt 260 millió forintból készítették el. 
2019.11.29. 17:58 |

A Széchenyi utca 152. szám alatt található új házat Bencze András evangélikus püspökhelyettes szentelte fel, az ünnepélyes átadón a cég képviselőit és partnereit dr. Cser-Palkovics András polgármester és Halenár István tulajdonos, ügyvezető köszöntötték.

Az SHS Építő Kft. története 2000. májusában kezdődött, amikor négy fiatal mérnök megalapította az SHS Global Kft-t, amely nyílászárók és télikertek készítésével foglalkozott. Hogy miért Global? Erre már igazán senki nem emlékszik, de az SHS monogram bizonyosan az alapító tagok vezetékneveinek kezdőbetűiből állt össze. Egy évvel később, 2001. októberében jött létre az SHS-Építő Kft., amely az építőipar szélesebb spektrumát ölelte fel, a magasépítés teljes folyamatát átfogó, tervezési és generálkivitelezési munkákra szakosodott. Az évek során az alkalmazotti létszám folyamatosan gyarapodott. Az eleinte kizárólagosan családi házak kivitelezésével foglalkozó vállalkozás fokozatosan az építőipar minden szegmensében képviseltette magát. Egyre nagyobb hangsúlyt kapott az ipari létesítmények, középületek, társasházak, áruházak kivitelezése. 2008 sorsfordító év volt, mert ekkorra az SHS két S betűs tagja kivált a vállalkozásból, így a két H-betűs testvér, Halenár István és Halenár Balázs vitték és viszik azóta is a céget.

A cég, a közbeszerzések alkalmával elnyert, több sikeres projekt alkalmával jó viszonyt alakított ki Székesfehérvár Önkormányzatával, valamint a városban működő számos céggel: a Denso Gyártó Magyarország Kft-vel és a Hydro Hungary Kft-vel.

Ahogy Halenár István ügyvezető mondta: „Az évek alatt, a folyamatos fejlődés szem előtt tartásával, egyre nagyobb kihívást jelentő kivitelezésekben vettünk részt, amelyhez igazodva jelentősen bővült eszköz- és gépparkunk. Mára nagymértékű gépesítéssel rendelkezünk mind magas-, mind mélyépítési területen. Az irodában jelenleg 21-en dolgozunk a fizikai állomány pedig 34 fő, így több mint 50 embernek biztosítunk munkát, valamint ezen felül jelentős számú alvállalkozói munkaerőt foglalkoztatunk. A munkák számával és volumenével arányosan az árbevételünk is folyamatosan nőtt, a cég előző évi árbevétele megközelítette a 3,5 milliárd Ft-ot.” – emelte ki a szakember, aki 2014-ban a Példakép Alapítvány Év fiatal vállalkozója díját nyerte el, 2015-ben pedig Fejér Megye Év vállalkozója lett.

A régi, Szárcsa u. 13. szám alatt található irodaházat kiváltó új irodaház kivitelezésébe 2018. októberében vágtak bele, amely mint 450 m2 alapterületű, kivitelezésén saját munkavállalóik mellett 21 alvállalkozó cég mintegy 97 dolgozója vett részt. A beruházást teljes egészében önerőből, külső finanszírozás bevonása nélkül valósították meg, mintegy 260 millió forint értékben: „Tevékenységünk okán elég sok átadó ünnepségen járok, így tisztában vagyok vele, hogy ez a mai nap nem egy világmegváltó beruházás, de nekünk fennállásunk alatt mégis az egyik legfontosabb munka volt, hiszen ez a miénk. Ez az épület az egyik szimbóluma is cégünk fejlődésének. (…) A beruházás kapcsán a legnagyobb köszönet a kollégáimat illeti, akik kitartóan, lojálisan és elkötelezedten dolgoznak. Ők a mi hőseink, ez az iroda őket hivatott szolgálni.” – zárta gondolatait Halenár István.

Az ünnepélyes átadón a cég képviselőit és partnereit dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte. A városvezető elmondta, mindig öröm számára, ha egy jó hírnévvel rendelkező helyi vállalkozás új fejlesztésének átadásánál jelen lehet. „Olyan cégről beszélünk ma, ami számos fehérvári középület fejlesztését valósította meg az elmúlt években, gondoljunk csak a Megyeházára, vagy a Köfém rendelőintézetre. Jó azt tapasztalni, hogy újra vannak olyan cégek, köztük az SHS is, akik helyben komoly mély- és magasépítési munkákat is el tudnak végezni, magas minőségben.”

Gazdaság

 1. Mi a helyzet a fehérvári ingatlanpiacon a Covid után?

  Két fehérvári ingatlanost Czigola Emilt és Horányi Balázst, illetve az Ingatlannet.hu oldal szakértőjét kérdeztük arról, hogy milyen hatással volt a koronavírus miatti veszélyhelyzet a fehérvári ingatlanpiacra. A panelek terén telítődik a piac és megfontoltabbak a vásárlók, a családi házak piacán pedig fellendülés tapasztalható.

  2020.06.30.
 2. Székesfehérváron is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

  A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban, így Székesfehérváron is és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

  2020.06.30.
 3. Fenntarthatósági akció és játék indul a Jancsárkertben

  A tisztább, hulladékmentes piacozásért hirdetett akciót a KDRIÜ és a Ki? Ti & Mi civil szervezet: a kampányban nemcsak információkat szerezhetünk a fenntartható életmódról, hanem pontokért is játszhatunk, ha vászontáskába vagy kosárba vásárolunk a műanyag zacskók helyett.

  2020.06.25.
 4. A kkv-k támogatására létrejött Városi Tőkealapról tájékoztatták az érdeklődőket

  A kis- és középvállalkozások finanszírozásának támogatására létrejött Székesfehérvár Városi Tőkealapról tartottak tájékoztató workshopot szerdán, a Városháza Dísztermében. A résztvevők választ kaphattak arra is, hogy mit érdemes tudni a tőkebefektetésről?

  2020.06.24.
 1. Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

  Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a NAV-nál kell intézni.  Az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegéden jelenthetik be a NAV részére a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket: tevékenység megkezdése, adatváltozás bejelentése, szünetelés, illetve szünetelés utáni folytatás és a tevékenység megszüntetése.

  2020.06.22.
 2. Közel félmillióan regisztráltak a NAV online számlarendszerébe

  Június elejéig már több mint 481 ezer adózó regisztrált a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlarendszerébe - közölte a Világgazdasággal az adóhatóság. Július 1-jéig regisztrálniuk azoknak a vállalkozásoknak valamilyen online számlázórendszerbe, amelyek más adóalanynak állítanak ki számlát.

  2020.06.19.
 3. Hiánypótló képzés indul az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  2020 szeptemberében Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében Precíziós gazdálkodás szakmérnök/szakember képzés indul, immáron harmadik alkalommal. A képzés hiánypótló adatfeldolgozási és térinformatikai ismeretek készségszintű elsajátítására fekteti a hangsúlyt.

  2020.06.19.
 4. Bemutatkozott a Fejérvíz Zrt. új vezérigazgatója - fiatal szakember irányítja a céget

  A Székesfehérvári Önkormányzat többségi tulajdonában álló Fejérvíz Zrt új vezérigazgatóját mutatta be szerdán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Laczi Péter korábban már 11 éven keresztül dolgozott a Fejérvíznél, a cég irányítását május végén vette át a harminc év után nyugdíjba vonult Kis Istvántól.

  2020.06.17.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2