Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.
2021.01.27. 11:23 |
Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

„Teremts új világot az új életnek” mottóval szervezett adománygyűjtő akciót a Sikerativ Életmód Egyesület a Családok átmeneti otthona számára.

A felajánlóktól azt kérték, hogy női és csecseműruházattal, babakelengyével, gyermekjátékokkal, tisztálkodószerekkel járuljanak hozzá a családok szebb évkezdéséhez.
Az átadó eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester is, aki köszönetet mondott az egyesületnek az adományért, kiemelve, hogy a Sikerativ Életmód Egyesület fiatal szervezetként máris nagyon fontos célt teljesített az előző évben azzal, hogy örömet okoztak az Anyaotthon lakóinak. Székesfehérvár alpolgármestere fontosnak nevezte az egyesületnek azt a célkitűzését, hogy székesfehérvári lokálpatrióták segítsenek Székesfehérváron. Mészáros Attila szólt arról is, hogy az Önkormányzat a legnehezebb időszakban is igyekezett saját erejéhez mérten mindenhol helytállni és segíteni az intézményeket és családokat, ugyanakkor nagy örömmel látták azt az összefogást is, amit a városban élő civil szervezetek és magánszemélyek tanusítottak annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. 

Az adományt Vidó Judit, az egyesület elnöke adta át Zsabka Attilának, a Kríziskezelő Központ vezetőjének.

Vidó Judit elmondta, hogy az akció sikeréért hálával tartoznak az adakozó fehérvári polgároknak és a helyi médiának, akik hírét vitték a kezdeményezésnek, valamint a csomagok raktározásáért a Köves és Forcon Kft.-nek mondanak köszönetet. Elmondta, hogy a dobozokban elsősorban női és gyermekruhák, tisztálkodószerek, vegyi áruk, ágyneműk, konyhafelszerelések, játékok és cipők vannak.
Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője köszönetet mondott az adományért, amely nagyban segíti az Anyaotthon lakóinak életét. Erdélyi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője szerint most különösen nagy segítség ez az intézményüknek, mert nem tudtak személyes átvétellel adományokat fogadni a koronavírus helyzet miatt. Erdélyi Zsuzsanna külön megköszönte azt az elővigyázatosságot és gondoskodást, amivel az adományokat kezelték és a szakemberek által javasolt időt betartva, biztonságosan, külön fertőtlenítés után küldték el ezeket a rászorulóknak.

Az adomány átadásán részt vett Deák Lajosné önkormányzati képviselő is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen nagy érték az a mai világban, hogy az adományozók a sajátjukból adtak a rászorulóknak. "Ha az ember a magáéból ad, akkor egy kicsit a saját életének, családjának tükrét mutatja meg." - tette hozzá a képviselő, aki emlékeztetett arra is, hogy a veszélyhelyzetben folyamatos támogatást kaptak az önkormányzati intézmények.

dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális ügyek tanácsnoka elmondta, hogy az önkormányzati bérlakásokban élők sorsán keresztül látja azokat a nehézségeket, amiket a nehéz sorsú családok cipelnek. "Amikor az anyaotthonba látogatunk, mindig könnyes a szemem, főleg a gyerekeket látva, akik ki vannak szolgáltatva és az otthontalanság érzése uralkodik el rajtuk" - fogalmazott a tanácsnok. dr. Dienesné Fluck Györgyi ugyanakkor örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ez a város mindig összefog a bajban.