Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.
2021.01.27. 11:23 |

„Teremts új világot az új életnek” mottóval szervezett adománygyűjtő akciót a Sikerativ Életmód Egyesület a Családok átmeneti otthona számára.

A felajánlóktól azt kérték, hogy női és csecseműruházattal, babakelengyével, gyermekjátékokkal, tisztálkodószerekkel járuljanak hozzá a családok szebb évkezdéséhez.
Az átadó eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester is, aki köszönetet mondott az egyesületnek az adományért, kiemelve, hogy a Sikerativ Életmód Egyesület fiatal szervezetként máris nagyon fontos célt teljesített az előző évben azzal, hogy örömet okoztak az Anyaotthon lakóinak. Székesfehérvár alpolgármestere fontosnak nevezte az egyesületnek azt a célkitűzését, hogy székesfehérvári lokálpatrióták segítsenek Székesfehérváron. Mészáros Attila szólt arról is, hogy az Önkormányzat a legnehezebb időszakban is igyekezett saját erejéhez mérten mindenhol helytállni és segíteni az intézményeket és családokat, ugyanakkor nagy örömmel látták azt az összefogást is, amit a városban élő civil szervezetek és magánszemélyek tanusítottak annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak. 

Az adományt Vidó Judit, az egyesület elnöke adta át Zsabka Attilának, a Kríziskezelő Központ vezetőjének.

Vidó Judit elmondta, hogy az akció sikeréért hálával tartoznak az adakozó fehérvári polgároknak és a helyi médiának, akik hírét vitték a kezdeményezésnek, valamint a csomagok raktározásáért a Köves és Forcon Kft.-nek mondanak köszönetet. Elmondta, hogy a dobozokban elsősorban női és gyermekruhák, tisztálkodószerek, vegyi áruk, ágyneműk, konyhafelszerelések, játékok és cipők vannak.
Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője köszönetet mondott az adományért, amely nagyban segíti az Anyaotthon lakóinak életét. Erdélyi Zsuzsanna, a Családok Átmeneti Otthonának vezetője szerint most különösen nagy segítség ez az intézményüknek, mert nem tudtak személyes átvétellel adományokat fogadni a koronavírus helyzet miatt. Erdélyi Zsuzsanna külön megköszönte azt az elővigyázatosságot és gondoskodást, amivel az adományokat kezelték és a szakemberek által javasolt időt betartva, biztonságosan, külön fertőtlenítés után küldték el ezeket a rászorulóknak.

Az adomány átadásán részt vett Deák Lajosné önkormányzati képviselő is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen nagy érték az a mai világban, hogy az adományozók a sajátjukból adtak a rászorulóknak. "Ha az ember a magáéból ad, akkor egy kicsit a saját életének, családjának tükrét mutatja meg." - tette hozzá a képviselő, aki emlékeztetett arra is, hogy a veszélyhelyzetben folyamatos támogatást kaptak az önkormányzati intézmények.

dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális ügyek tanácsnoka elmondta, hogy az önkormányzati bérlakásokban élők sorsán keresztül látja azokat a nehézségeket, amiket a nehéz sorsú családok cipelnek. "Amikor az anyaotthonba látogatunk, mindig könnyes a szemem, főleg a gyerekeket látva, akik ki vannak szolgáltatva és az otthontalanság érzése uralkodik el rajtuk" - fogalmazott a tanácsnok. dr. Dienesné Fluck Györgyi ugyanakkor örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ez a város mindig összefog a bajban.

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár