Átadták a Szent Erzsébet-napi gyűjtésben összegyűlt adományokat

Szociálisan rászoruló családok részesülhetnek az Öreghegyi Közösségi Ház által meghirdetett, hagyományos Szent Erzsébet-napi adománygyűjtésen összegyűltekből, melyet ma vett át a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA). Az átadott tartós élelmiszereket, háztartási cikkeket és megannyi játékot a szervezet 160-180 család között osztja szét karácsonyig.
2019.11.29. 15:06 |

Talán nincs is nemesebb dolog, mint egy jó ügy érdekében adakozni, főleg advent idején. Tudják és érzik is ezt az öreghegyiek, hiszen az Öreghegyi Közösségi Házban idén nyolcadik alkalommal gyűjtöttek tartós élelmiszereket, tisztítószereket, használt, de még jó állapotú gyermekjátékokat, gyermekkönyveket, háztartási eszközöket, műszaki cikkeket és cipősdoboz ajándékcsomagot a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal kapcsolatban álló családok részére, Szent Erzsébet-nap alkalmából.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságáról és a most összegyűjtött ajándékokról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője beszélt: „Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben is ilyen szép mennyiségű felajánlás érkezett, jó látni, hogy újra összefogott Öreghegy! Az elmúlt hét évben szerencsére sikerült kialakítani egy jól működő gyűjtési rendszert, amelyben olyan hasznos és minőségi adományokat tudunk átnyújtani Szent Erzsébet napja alkalmából, amely sok család és gyermek számára még gyönyörűbbé varázsolhatja az ünnepet.”

A nemes hagyománnyá vált adománygyűjtésről Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház vezetője elmondta: a felajánlások leginkább a városrészből érkeztek, volt, aki egy televíziót, egy karton plüssjátékot hozott.

Az összegyűlt javakat a SZETA osztja szét a rászorulók között. Szontaghné Kovács Erika megköszönte az alapítvány nevében a felajánlásokat, és elmondta: a nagy mennyiségnek köszönhetően úgy gondolja, valamilyen formában mind a 160-180 család, akikkel kapcsolatban állnak, részesülhet adományban. „Külön öröm, hogy a felajánlók meghallották, hogy mire lenne a legnagyobb szükség, és hatalmas mennyiségű gyermekjáték gyűlt össze, a tartós élelmiszerek és egyéb használati cikkek mellett. Idén több háztartási eszköz, edény és pohár is gazdára találhat, amellyel az egyedülállókat is tudjuk segíteni.” – mondta az alapítvány irodavezetője, aki hozzátette: a kiosztást már a jövő héten megkezdik kollégáival, de a Had utcai Irodájukban továbbra is szívesen fogadják a felajánlásokat.

Közélet

 1. Határszemle - aszályhelyzet van a székesfehérvári külterületi szántókon

  A talaj közel 10 cm mélyen ki van száradva a vizsgált területen és a sokéves átlaghoz viszonyítva 56 mm-rel kevesebb csapadék hullott az utóbbi 90 napban Székesfehérváron és környékén - mondta Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke az OMSZ hivatalos statisztikáira is hivatkozva. 

  2020.06.04.
 2. Az Albatrosz Repülő Egyesület megemlékezése június 4-én Fehérvár felett

  A trianoni békediktátum 100. évfordulójáról a repülők is megemlékeznek. Június 4-én, csütörtökön 10 órakor országszerte több mint 144 repülő emelkedik a magasba. Az Albatrosz Repülő Egyesület három gépe tisztelgő repülést hajt végre Székesfehérvár fölött.

  2020.06.03.
 3. Tanszergyűjtés lesz az Európa Klubban - június 9-19. között várják az adományokat

  Év végi tanszergyűjtést szerveznek az Igazgyöngy Alapítvány tanulóinak. A fel nem használt tanszereket, segédeszközöket a Fő utca 3. szám alatti Európa Klubba várják június 9-19-ig munkanapokon, 16 és 18 óra között.

  2020.06.03.
 4. Trianon 100 Székesfehérváron – egész napos emlékező programsorozattal készül a város június 4-én

  Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára. 

  2020.06.03.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V