Átadták a Szent Erzsébet-napi gyűjtésben összegyűlt adományokat

Szociálisan rászoruló családok részesülhetnek az Öreghegyi Közösségi Ház által meghirdetett, hagyományos Szent Erzsébet-napi adománygyűjtésen összegyűltekből, melyet ma vett át a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA). Az átadott tartós élelmiszereket, háztartási cikkeket és megannyi játékot a szervezet 160-180 család között osztja szét karácsonyig.
2019.11.29. 15:06 |

Talán nincs is nemesebb dolog, mint egy jó ügy érdekében adakozni, főleg advent idején. Tudják és érzik is ezt az öreghegyiek, hiszen az Öreghegyi Közösségi Házban idén nyolcadik alkalommal gyűjtöttek tartós élelmiszereket, tisztítószereket, használt, de még jó állapotú gyermekjátékokat, gyermekkönyveket, háztartási eszközöket, műszaki cikkeket és cipősdoboz ajándékcsomagot a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal kapcsolatban álló családok részére, Szent Erzsébet-nap alkalmából.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságáról és a most összegyűjtött ajándékokról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője beszélt: „Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben is ilyen szép mennyiségű felajánlás érkezett, jó látni, hogy újra összefogott Öreghegy! Az elmúlt hét évben szerencsére sikerült kialakítani egy jól működő gyűjtési rendszert, amelyben olyan hasznos és minőségi adományokat tudunk átnyújtani Szent Erzsébet napja alkalmából, amely sok család és gyermek számára még gyönyörűbbé varázsolhatja az ünnepet.”

A nemes hagyománnyá vált adománygyűjtésről Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház vezetője elmondta: a felajánlások leginkább a városrészből érkeztek, volt, aki egy televíziót, egy karton plüssjátékot hozott.

Az összegyűlt javakat a SZETA osztja szét a rászorulók között. Szontaghné Kovács Erika megköszönte az alapítvány nevében a felajánlásokat, és elmondta: a nagy mennyiségnek köszönhetően úgy gondolja, valamilyen formában mind a 160-180 család, akikkel kapcsolatban állnak, részesülhet adományban. „Külön öröm, hogy a felajánlók meghallották, hogy mire lenne a legnagyobb szükség, és hatalmas mennyiségű gyermekjáték gyűlt össze, a tartós élelmiszerek és egyéb használati cikkek mellett. Idén több háztartási eszköz, edény és pohár is gazdára találhat, amellyel az egyedülállókat is tudjuk segíteni.” – mondta az alapítvány irodavezetője, aki hozzátette: a kiosztást már a jövő héten megkezdik kollégáival, de a Had utcai Irodájukban továbbra is szívesen fogadják a felajánlásokat.

Közélet

 1. Első kézből Fehérvár - polgármesteri tájékoztató szeptember 29-én, kedden

  Október elsejétől az oktatási és nevelési intézmények mellett valamennyi önkormányzati fenntartású intézményben is bevezetik a kötelező testhőmérséklet-mérést belépéskor. Erről és további járványügyi információkról, aktuális hírekről is ír közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. A bejegyzés teljes szövege az alábbiakban olvasható.

  2020.09.29.
 2. A közgyűlésen elfogadott környzetbarát fejlesztéseket értékelte Juhász László önkormányzati képviselő

  A múlt heti közgyűlésen meghozott döntésekről tartott sajtótájékoztatót Juhász László városfejlesztési tanácsnok, a VÁLASZ Független Civilek Fehérvárért Egyesület önkormányzati képviselője. A képviselő a környzetbarát városfejlesztéssel kapcsolatos döntések közül szólt a vadmadárkórház létrehozásáról, a környezetkímélő buszok forgalomba állításáról és azokról a fejlesztésekről is, amelynek köszönhetően 2021 végére 26 utcában lesz kerékpárút.

  2020.09.29.
 3. Együtt a mellrák ellen! – Közösségi program online

  Október a mellrák elleni kampány hónapja, október 1-je a mellrák elleni küzdelem világnapja. A koronavírus járvány miatt a közös séta ugyan elmarad, de az online közösségi térben bárki csatlakozhat az október 2-i, pénteki programhoz, tájékoztatott a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda.

  2020.09.29.
 4. Megoldást keresnek a Vörösmarty tér 12. felújítása kapcsán kialakult problémákra

  A Vörösmarty tér 12. felújítása és bővítése kapcsán kialakult konfliktusokra kerestek megoldást azon a lakossági fórumon, amelyet az 1. számú választókörzet képviselője, Szabó-Bakos Györgyné hívott össze a környéken lakók kezdeményezésére. A fórumon egy olyan javaslatot is megfogalmaztak a lakók felé, ami a kivitelező költségén valósulna meg a Vak Bottyán közben található lépcső és rámpa átépítésével.

  2020.09.29.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4