Átadták a Szent Erzsébet-napi gyűjtésben összegyűlt adományokat

Szociálisan rászoruló családok részesülhetnek az Öreghegyi Közösségi Ház által meghirdetett, hagyományos Szent Erzsébet-napi adománygyűjtésen összegyűltekből, melyet ma vett át a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA). Az átadott tartós élelmiszereket, háztartási cikkeket és megannyi játékot a szervezet 160-180 család között osztja szét karácsonyig.
2019.11.29. 15:06 |

Talán nincs is nemesebb dolog, mint egy jó ügy érdekében adakozni, főleg advent idején. Tudják és érzik is ezt az öreghegyiek, hiszen az Öreghegyi Közösségi Házban idén nyolcadik alkalommal gyűjtöttek tartós élelmiszereket, tisztítószereket, használt, de még jó állapotú gyermekjátékokat, gyermekkönyveket, háztartási eszközöket, műszaki cikkeket és cipősdoboz ajándékcsomagot a Szegényeket Támogató Alapítvánnyal kapcsolatban álló családok részére, Szent Erzsébet-nap alkalmából.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságáról és a most összegyűjtött ajándékokról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője beszélt: „Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben is ilyen szép mennyiségű felajánlás érkezett, jó látni, hogy újra összefogott Öreghegy! Az elmúlt hét évben szerencsére sikerült kialakítani egy jól működő gyűjtési rendszert, amelyben olyan hasznos és minőségi adományokat tudunk átnyújtani Szent Erzsébet napja alkalmából, amely sok család és gyermek számára még gyönyörűbbé varázsolhatja az ünnepet.”

A nemes hagyománnyá vált adománygyűjtésről Haas András, az Öreghegyi Közösségi Ház vezetője elmondta: a felajánlások leginkább a városrészből érkeztek, volt, aki egy televíziót, egy karton plüssjátékot hozott.

Az összegyűlt javakat a SZETA osztja szét a rászorulók között. Szontaghné Kovács Erika megköszönte az alapítvány nevében a felajánlásokat, és elmondta: a nagy mennyiségnek köszönhetően úgy gondolja, valamilyen formában mind a 160-180 család, akikkel kapcsolatban állnak, részesülhet adományban. „Külön öröm, hogy a felajánlók meghallották, hogy mire lenne a legnagyobb szükség, és hatalmas mennyiségű gyermekjáték gyűlt össze, a tartós élelmiszerek és egyéb használati cikkek mellett. Idén több háztartási eszköz, edény és pohár is gazdára találhat, amellyel az egyedülállókat is tudjuk segíteni.” – mondta az alapítvány irodavezetője, aki hozzátette: a kiosztást már a jövő héten megkezdik kollégáival, de a Had utcai Irodájukban továbbra is szívesen fogadják a felajánlásokat.

Közélet

 1. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.09.
 2. Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban

  December 9-én, hétfőn 18 órai kezdettel Neubart István, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnöke lesz a vendég a Királykút Emlékházban (Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész lesz, szeretettel várják az érdeklődőket.

  2019.12.08.
 3. Már a második adventi gyertya fénye is világít a Püspöki Palota udvarán

  Adventi rendezvényekkel, jótékonysági és kézműves vásárral várta a Püspöki Palota kertjébe betérőket az Adventi Udvar szombaton. Alkonyatkor kezdődött a második gyertyagyújtás, amelyen a Székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda óvodás gyermekeinek adventi műsora és Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök gondolatai készítették a közelgő ünnepre a résztvevők lelkét.

  2019.12.07.
 4. A fegyveres szervek karácsonyát ünnepelte az Arany János iskola honvédelmi szakköre

  „Fegyveres szervek karácsonya” címmel, hagyományteremtő szándékkal ünnepeltek a Királykút Emlékházban az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény honvédelmi szakkörösei. A szakkörre jelenleg negyven gyermek jár az intézmény felső tagozatos és szakiskolás diákjai közül. Az eseményre a diákok meghívták azon a rendvédelmi szervek dolgozóit, akik nélkül nem lehetne békés a karácsony.

  2019.12.07.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek