Szombaton este adták át a Fejér Megyei Prima-díjakat Székesfehérváron

Egy év kihagyás után ismét díjazták a megye legkiemelkedőbb szakembereit. A Fejér Megyei Prima Díj átadóján az egy-egymillió forinttal járó fődíjakat Dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő, Halmay Tivadar festőművész és Tamás József Bálint öttusázó kapta. A közönségdíjat Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház főigazgatója vehette át, míg az Alba Regia Művészeti Iskola Kókonya csoportja különdíjas lett. 
2021.11.21. 06:37 |

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete tizenötödik alkalommal adta át a Fejér Megyei Prima-díjakat.

Az elismeréseket olyan személyeknek ítélték oda, akik saját területükön maradandót alkottak. A szombati gálát, amelynek a Hotel Magyar Király adott otthont, Kovács Tibor, a Vállalkozók Országos Szövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg. Mint elmondta, az elmúlt 14 alkalommal 42 Prima Díjat osztottak ki a megyében és minden alkalommal átadták az Év vállalkozója elismeréseket. „Akinek tele a zsebe, annak legyen meleg a szíve!” idézte az országos díjat alapító Demján Sándor szállóigévé vált gondolatát a megyei elnök, aki köszönetet mondott a helyi vállalkozók összefogásáért, amely lehetővé teszi, hogy minden évben átadják e rangos elismeréseket. A jó megoldások, az összefogás alapja, hogy érteni és értékelni kell egymást, mert együtt erősebbek vagyunk. Az esten díjazott kiválók példával járnak előttünk.

Az ünnepi esten Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a fehérvári és Fejér megyei vállalkozásoknak a társadalmi felelősségvállalásért. Az elmúlt másfél esztendő mindenkit nehéz helyzet elé állított. Egy közösség erejét az mutatja meg leginkább, hogy képes-e váratlan helyzetekben is összefogással segíteni egymásnak. A város vállalkozásai ezt megtették.

A polgármester felidézte, hogy a társadalmi felelősségvállalás címmel nyitott számlára több mint 100 millió forintot utaltak a helyi cégek. Ezekből a támogatásokból nyújtottak segítséget többek között az egészségügynek, a szociális intézményeknek. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, a város és a gazdasági szereplők együttműködése mindkét fél számára garantálja a fejlődést.

A Fejér Megyei Prima Díj egy-egymillió forinttal járó fődíjait Dr. Molnár Ferenc közgazdász, fenntarthatósági szakértő, Halmay Tivadar festőművész és Tamás József Bálint öttusázó vehette át, a Közönségdíjat Prof. Dr. Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója kapta. Az Alba Regia Művészeti Iskola Kókonya csoportja különdíjas lett. A díjakat Demján Sándorné és Kovács Tibor adta át.

A gálán adták át az VOSZ szakmai elismeréseit, az Év vállalkozója díjakat.

A gálaesten adták át az Év Fejér Megyei Vállalkozója díjakat is. Idén Devecsai Péter (VT Artrans Kft.), Fülöp Balázs (SÁG Építő Zrt.), Karetka Katalin (Készpénz Zrt.), Lehrner Lóránt (Közép-Pannon Zrt.), Podhorszki Istvánné (Tó-Vill Kft.), Dr. Tóth Ferenc (Alba Ipari Zóna Kft.) érdemelte ki e kitüntető címet. A decemberi országos rendezvényen az Év Vállalkozója díjat a székesfehérvári Szalay Hajnalka (Opex Regia Kft.) és Halenár István (SHS Építő Kft.) vezetői vehetik majd át. A 2019-ben alapított Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat idén Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kapta. Az Év Borászata díjat Molnár Pálnak, a Paulus Molnár Borház alapítójának, míg az Év Társadalmilag Felelős Vállalkozása díjat a Lászlóvill Kft. -nek ítélték oda.

Közélet

 1. Idén is a határon túli magyar óvodáknak segítettek az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esttel

  A felvidéki párkányi Katolikus Szent Imre Egyházi Óvodát, valamint a délvidéki Bácskossuthfalvai Napsugár Református Óvodát támogatták azzal a jótékonysági esttel, amit pénteken este rendeztek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az eseményen fellépett többek között a Misztrál Együttes és Nyisztor Ilona csángó népdalénekes is.

  2021.12.03.
 2. Lakossági fórum lesz Alsóvárosban december 9-én csütörtökön

  Lakossági fórumot tart csütörtökön az Alsóvárosban élőknek Mészáros Attila. Az önkormányzati képviselő a városrészben nemrég létrejött közösségi térben várja a résztvevőket.

  2021.12.03.
 3. Pozitív lett a város polgármesterének koronavírus-tesztje - mostantól karanténban otthonról dolgozik

  Facebookon tájékoztatta a fehérváriakat a város polgármestere Cser-Palkovics András, hogy pozitív lett a PCR-tesztje, és amíg szükséges karanténban marad, és otthonról dolgozik. Mint írta, komoly tünetei nincsenek: "hőemelkedés, nátha és kis köhégés eddig az összes jele a fertőzésnek."

  2021.12.02.
 4. Jótékonysági rock este a Gyermekvédelmi Központ lakóiért szombaton az Ikon Clubban

  Idén is összefognak a helyi zenekarok a Gyermekvédelmi Központ fiatal lakóiért. December 4-én, szombaton az Ikon Clubban szerveznek jótékonysági estet koncertekkel és hajnalig tartó rock-metál partival. A belépő 1.000 forint, emellett jó szívvel fogadják a tárgyi adományokat is.

  2021.12.02.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár