-
Nyílt nap az alapszakokról
Az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának képzéseit ismerhették meg az érdeklődők a kar pénteki nyílt napján. Elhangzott, az egyetem és így a fehérvári kar immár második éve a legfelső szegmensben szerepel a nemzetközi egyetemi rangsorban.
2025.12.12. -
Fehérvári Huszárok Napja
A Fehérvári Huszárok Egyesülete a hagyományokhoz hűen Pátzay Pál lovasszobránál emlékezett meg december 11-én az egykori 10-es huszárezred hőseiről. Az 1914. decemberében Limanowa mellett lezajlott csata során a magyar lovasság hősiesen megküzdött az orosz csapatokkal, és megállította azok előre nyomulását.
2025.12.11. -
Nyílt nap az alapszakokról
Nyílt napot tartott az Óbudai Egyetem Alba Regia Kara Székesfehérváron. A programon a város és a kar vezetői köszöntötték a középiskolás érdeklődőket, a résztvevők pedig átfogó tájékoztatást kaptak az egyetem képzési kínálatáról.
2025.12.12. -
A limanowai csata hőseire emlékeztek
A limanovai csata 111. évfordulója alkalmából tartottak a Szent István Művelődési Házban. A programot a hagyományos megemlékezés követte a Városház téren a 10-es huszárok emlékművénél.
2025.12.11.
Átadták a Diófa étterem megújult emeleti termét
Ünnepélyes keretek között nyílt meg csütörtökön a Diófa étterem megújult emeleti terme a Kadocsa utcában. A fehérvári családi vállalkozást 1992-ben a néhai Madler László alapította, aki több évtizedes szakmai gyakorlattal és a vendéglátás iránti feltétlen elkötelezettséggel vezette vendéglőit. A Diófa étterem emeleti terme 33 millió forintból újult meg és 100-120 vendég befogadására alkalmas.
2014.06.12. 12:14 |
Ünnepélyes keretek között nyílt meg csütörtökön a Diófa étterem megújult emeleti terme a Kadocsa utcában. A fehérvári családi vállalkozást 1992-ben a néhai Madler László alapította, aki több évtizedes szakmai gyakorlattal és a vendéglátás iránti feltétlen elkötelezettséggel vezette vendéglőit. A Diófa étterem emeleti terme 33 millió forintból újult meg és 100-120 vendég befogadására alkalmas.

A kétszintes étterem légkondicinált, 110 illetve 50 fő befogadására alkalmas, az egyedülálló mediterrán hangulatú kerthelységben pedig 120 fő fér el. Az étterem tulajdonosa tavaly döntött a felső szint átalakításáról, tervezési munkára az Ádám Design Stúdiót kérték fel, a kivitelezést pedig fehérvári vállalkozások végezték el. A beruházás költsége mintegy 33 millió forintot tett ki.

Az étlap kínálatát évente többször újítják meg annak érdekében, hogy magyar specialitásokon túl a vendégek megismerkedhessenek az európai gasztronómiai művészet minél több remekművével. Német és angol nyelvű étlapjaikon mintegy 60 étel közül választhatnak a vendégek.