Átadta eddigi legnagyobb raktárcsarnokát az Alba-Zöchling

Az Alba-Zöchling Kft. a cég történetének legnagyobb összegű beruházásában 3 milliárd forintból építette fel új raktárcsarnokát. Az új épületet szerdán délután ünnepélyes keretek között avatták fel. Az alkalommal bejelentették, hogy Cserta János alapító-tulajdonos helyét fia, Cserta Róbert veszi át a cégvezetésben.
2023.12.06. 17:33 |
Átadta eddigi legnagyobb raktárcsarnokát az Alba-Zöchling

Pap László és Cserta Róbert cégvezetők, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepélyes szalagátvágással adták át a csarnokot.

Az Alba-Zöchling Kft-t a rendszerváltás után Cserta János alapította hatodmagával. Fő tevékenységük elsősorban a szállítmányozás, de a 2000-es évek eleje óta a raktározás is fontos pillére a vállalat működésének. A cég az évtizedek során dinamikusan növekedett, mára több mint 155 gépjárművel rendelkeznek és közel 250 munkavállalónak biztosítanak megélhetést. A mostani beruházással már összesen 46.000 négyzetméter raktárkapacitással rendelkeznek. A cég árbevétele 2022-ben elérte a tízmilliárd forintot.

Az új, nyolcas számú csarnok 10.000 négyzetméterével a cég legnagyobb, egyben legmodernebb csarnoka.

A 13 méteres belmagasság mellett a csarnok korszerű állványrendszerrel felszerelt, így 15.000 darab szabványméretű EUR raklap a kapacitása. Az építkezés 3 milliárd forintos összköltséggel járt, ez volt a cég eddigi legnagyobb beruházása.

Cserta János, az Alba-Zöchling Kft. alapítója köszönetét fejezte ki valamennyi megbízónak, munkatársnak és mindenkinek, aki segítette az elmúlt 34 évben a cég sikerét. Elsősorban feleségét emelte ki, aki végig mellette állt az elmúlt három évtizedben. Mint fogalmazott, igaz a mondás: minden sikeres férfi mellett áll egy sikeres nő. Cserta János az ünnepélyes alkalommal egyben bejelentette visszavonulását is, a cégvezetésben helyét fia, Cserta Róbert veszi át.

Cserta Róbert, az Alba-Zöchling Kft. új ügyvezetője gyerekkori emlékeit idézte fel köszöntőjében. A raktárak világával már pár hetesen megismerkedett, később tinédzser korában pedig raktársöpréssel, állványrendszerek átszerelésével folytatta. Utóbbiban az a Pap László volt segítségére, akivel most közösen vezetik a céget. „Ennek a raktárnak a megépülése egy visszaigazolása annak, hogy igazunk volt 2018-ban. Ekkor vásároltuk meg az egykori Eurosped raktárat, ami akkor nagy lépésnek számított.” – idézte fel a szomszédos raktár megvásárlásának történetét, ami mellett előbb 2020-ban építettek egy újabb épületet, majd következett a szerdán átadott új csarnok. Cserta Róbert a jövőbe tekintve elmondta: a szülei által kijelölt úton viszi tovább a céget, és öt éven belül egy újabb, hasonló méretű csarnokot szeretnének építeni.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester üdvözölte a több mint három évtizede Székesfehérvárhoz kötődő cég eredményeit és törekvéseit. „Fehérvári polgárként okkal mondhatjuk, hogy ez a város tele van értékekkel. Ezek az értékek pedig megjelennek a gazdaságban is. (…) Különböző nagyságú cégekről van szó, legyen az kis- és nagyvállalkozás, kkv-k magyar és nemzetközi tulajdonban, vagy éppen multinacionális cégek. Mindegyik szükséges és kell ahhoz, hogy a város gazdasága egészségesen, fenntartható módon tudjon működni és fejlődni.” – fogalmazott Székesfehérvár polgármestere, aki fontos és szép gesztusként értékelte a jelképes stafétaátadást. Mint elmondta, a családi vállalkozásoknál nagyon fontos, hogy biztosítva legyen a jövőjük, különösen, ha a rendszerváltás idején létrejött cégekről van szó, ahol lassan időszerűvé válik ez a lépés. Jó üzenet és példamutató gesztus ez azoknak a cégeknek, amelyek éppen generációváltás előtt állnak – hangsúlyozta a polgármester.

Gazdaság

 1. Konferencia az energiatárolásról

  Napjainkban az alternatív energiatermelés forradalmi lendülettel bontakozik ki, amelyben az energiatárolás kérdése kulcsfontosságú szerepet játszik a jövőre nézve. Ezen megoldások áttekintésére rendezi meg a Power Charge Zrt. immáron második alkalommal az Energiatárolás Jövője szakmai konferenciát és kiállítást 2024. március 6-7. között Székesfehérváron.

  2024.02.23.
 2. Válaszd a szakképzést!

  A 2024/25-ös tanévre vonatkozó hasznos információkkal segíti a középiskolai továbbtanulás előtt álló diákokat és szülőket a Székesfehérvári Szakképzési Centrum. A következő fontos határnap február 21-e, a jelentkezési lapok leadási határideje. A szakképzésben elérhető lehetőségekről részletes tájékoztató is olvasható az SZFSZC weboldalán.

  2024.02.18.
 3. Stabilitás, biztonság és fejlődés

  Székesfehérvár Közgyűlése csütörtöki ülésén elfogadta a város 2024. évi költségvetését. A büdzsé stabil, biztonságos működéssel és városüzemeltetéssel, állami és helyi forrásokból megvalósuló fejlesztésekkel, jelentős önkormányzati intézményi béremelésekkel és komoly tartalékképzéssel számol adósságállomány és hitelfelvétel nélkül.

  2024.02.15.
 4. Vállalkozásfejlesztés mesterképzés

  Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar online tájékoztatót szervez a Székesfehérváron 2024. szeptemberében induló Vállalkozásfejlesztés mesterszak bemutatására február 8-án csütörtökön 17.00 óra kor, csatlakozni ezen a linken lehet. 

  2024.02.08.