Asztalitenisz - magabiztos Honvéd Szondi győzelem a BVSC otthonában

Hétvégén rendezték az újoncoknak a Moatsz Kupát és a BVSC elleni halasztott NB I.-es idegenbeli fordulót is. A Moatsz Kupán a Honvéd Szondi Székesfehérvár fiatal újonc versenyzői mérhették össze tudásukat egyesben, és csapatban egyaránt. A Honvéd Szondi második csapata pedig idegenbe látogatott a BVSC első csapatához. 
2021.11.21. 19:28 |

A Moatsz Kupán a Honvéd Szondi Székesfehérvár fiatal újonc versenyzői mérhették össze tudásukat egyesben, és csapatban egyaránt. Dudás Réka, Kiss Eszter és Kakas Hanna képviselte a Szondit a hétvége folyamán. Szombaton az egyes versenyszámok kerültek megrendezésre. Kakas Hanna az U11-es korosztályában és az eggyel idősebb újoncoknál U13-ban egyaránt pontokat szerzett. Hanna mindkét korosztályban a legjobb 32 közé esett ki. Kiss Eszter főtáblára jutott az U13-as korosztályban. A későbbiekben vereséget szenvedett, így a legjobb 16 közé jutásért esett ki. Dudás Réka nagyszerű játékkal, csoportgyőztesként a főtáblán képviselte a Szondit. Az első körben BVSC-s vetélytársa sem tudta megállítani, 3:2-re nagy csatában győzött. A következő körben viszont a 4. kiemelt búcsúztatta, összességében Réka a legjobb 8 közé játszott.

Szintén hétvégén rendezték meg a halasztott első fordulót az NB I. nyugati csoportjában. A Honvéd Szondi második csapata idegenbe látogatott a BVSC első csapatához. Magabiztos győzelemmel zárult a hétvége. Már az elején jól alakult a mérkőzés képe, a párosok 1:1-el zárultak, viszont az egyéni első kör után már vezettek a Fehérváriak 4:2-re. Kovács Dávid Biró Bálintot, Domokos Győző Fehér Balázst 3:1-re, Kaiser János Kárpáti Ágostont 3:0-ra verte meg. Még sikerült növelni az előnyt a meccs folyamán, ugyanis a Szondi 10:4-re felülmúlta a BVSC-t. Kaiser János a tőle megszokott módon nem vesztett meccset, Domokos Győző 2, Engelmann Zsolt 2, Kovács Dávid 2 és a Kaiser - Engelmann győzelmekkel alakult ki a végeredmény.

Vasárnap a csapatbajnoki mérkőzéseket rendezték a Moatsz Kupán. A csoportküzdelmek során a Statisztika és Debrecen legjobbjaival mérkőztek meg. A Statisztikától 3:0-ás, a Debrecentől 3:1-es vereséget szenvedtek a Honvéd Szondi fiataljai.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak