Ásványok a könyvtárban – kiállítás és szakkör a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

Március első hétvégéjén az ásványoké a főszerep a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Március 1-jén, pénteken Magyarország Ásványai címmel nyílik ásványkiállítás a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, majd március 2-án, szombaton folytatódik az Ásványszakkör. Március 7-től a Széna téri Tagkönyvtárban láthatjuk Tóthné Albrecht Anikó textilműves tárlatát.
2024.03.01. 07:19 |
Ásványok a könyvtárban – kiállítás és szakkör a Vörösmarty Mihály Könyvtárban

Március 1-jén, péntektől a Tolnai utcai Tagkönyvtár nyitvatartási idejében Magyarország Ásványai címmel nyílik kiállítás a Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Kör tagjainak gyűjteményéből.

A tárlaton a téma iránt érdeklődők az év ásványával, a kurunddal is találkozhatnak. A kiállítást a Tolnai utcai Tagkönyvtár nyitvatartási idejében, egészen március 28-ig látogathatják az intézmény vendégei.

Március 2-án, szombaton 10.00 órától folytatódik Kovács Pál, a Székesfehérvári Ásványbörze szervezője által vezetett ásványszakkör. A téma ezúttal a kőszárhegyi kőbánya lesz. A foglalkozásra egyaránt várják a téma iránt érdeklődő általános és középiskolás fiatalokat. További információk a 06-22-313-045 és a 06-20-9465-646 telefonszámokon, valamint a szena@vmk.hu e-mail címen kaphatók.

Március 7-től a Széna téri Tagkönyvtárban is különleges kiállítás nyílik. Tóthné Albrecht Anikó textilműves, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjának alkotásait láthatjuk a hónap végéig. A programokra ingyenes a belépés, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Fehérvári színes

 1. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.17.
 3. Nyílt nap a Sóstón

  2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ és ezen idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel. Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

  2024.04.16.
 4. Vannak még jegyek

  Április 19-én és 20-án a magyar és a norvég jégkorong-válogatott mérkőzik meg egymással az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnokában számos közösségi program is várja a sporteseményre kilátogatókat. A jegyek a korábbi nyílt napokon gyorsan elfogytak, most a szombati napra az utolsó 100 VIP-jegyet vásárolhatják még meg az érdeklődők.

  2024.04.16.