Adományokat gyűjtöttek és osztottak a fehérvári kosarasok és kézisek

Szép hagyomány, hogy az ünnepek közeledtével a székesfehérvári sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.
2018.12.03. 19:30 |

Az Alba Regia Sportcsarnok aulájában gyűltek össze a kosár- és kézilabdacsapat tagjai, vezetői, a SZETA képviselői, a támogatók, és természetesen a kiválasztott családok, akik idén az ünnepi adományokból részesültek. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselők voltak jelen az eseményen. Zugor Zsuzsanna, a szegényeket Támogató Alapítvány elnöke elmondta, a két csapat mellett immár a Patika Plusz és a Lakeside Hotel is csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz, amelyet húsvétkor és karácsonykor hagyományosan megszerveznek.

„Ötven családnak küldtünk meghívót, három iskolával, a Széna téri, a Kossuth Lajos és az István Király Általános Iskolával együttműködve. A tagcsaládjaink, illetve az iskolák gyermekvédelmi felelősei ajánlása alapján hívtuk meg őket. A csomagban tartós élelmiszerek vannak, olyanok, amelyek karácsony környékén jól jönnek: liszt, cukor, tej, étolaj, pudingpor, piskóta. A gyerekek természetesen kapnak szaloncukrot, az édességet és a Mikulás-csomagokat a sportolók adják át. A Patika Plusz vitamint biztosít a gyerekeknek, a Lakeside Hotel pedig a karácsonyi kalácsát tette hozzá a csomaghoz” – mondta Zugor Zsuzsanna.

Az adományok mellett ilyenkor az is nagy öröm a gyerekeknek, hogy aláírásokat, közös fotókat kérhetnek a fehérvári sportolóktól. A női kézilabda-csapat és a kosarasok is poszterekkel, dedikált képekkel készültek.
„Már hetedik alkalommal veszünk részt az adománygyűjtésben. Így is próbálunk segíteni az itt élő közösségnek. Nemcsak a pályán elért eredményekkel, a játékunkkal akarunk örömet okozni, igyekszünk részt vállalni azokban a kezdeményezésekben, amik a városban jótékony céllal indulnak. A játékosok hozzájárulásából vesz a klub édességet, gyümölcsöt a gyerekeknek. Szintén nagy élmény a kicsiknek, hogy a pályán kívül is találkozhatnak azokkal a játékosokkal, akiknek a meccseken szurkolnak” – mondta Simon Balázs, az Alba Fehérvár ügyvezetője.

Az adományosztáson a fehérvári kosárcsapatból az amerikai légiósok, Jordan Heath, Allerik Freeman, Jacobi Boykins, Kyron Cartwright, Rodney Bullock mellett jelen volt Lóránt Péter, Tóth Péter, Keller Iván és Filipovics Márkó. Az Alba Fehérvár KC kézilabdázóit Temes Bernadett, Olga Gorsenyina, Szarka Adrienn, Tornóczky Sára, Piller Kármen, Utasi Linda és Györkös Rebeka képviselte.

Sport

 1. Bacskai Balázs is szorítóba lép a szombati profi ökölvívógálán

  A Felix Promotion International szombaton a székesfehérvári Lakeside Hotel konferenciacsarnokában rendezi idei második élő televíziós bokszgáláját. Magyarország legjobb profi öklözőit a sorai között tudó promóciós iroda rendezvényén a Tóth „Barbár” Tamás – Darmos „Gladiátor” József cirkálósúlyú bajnoki összecsapás lesz a főmérkőzés.

  2019.04.25.
 2. Claudine Mendy szerződést hosszabbított az Alba Fehérvár KC-val

  Deli Rita együttesének egyik meghatározó játékosa, Claudine Mendy két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését az Alba Fehérvár KC-val.

  2019.04.25.
 3. Újabb kínos vereség, a TF-től kapott ki idegenben az Alba Fehérvár

  A kosárlabda bajnokság alsóházában újabb idegenbeli vereséget szenvedett el az Alba fehérvár. A szezonban korábban csak három győzelmet szerző budapesti Tehetséges Fiatalok ellen a meccs második felében bukott el az Alba, amely nagyon rossz százalékkal célzott mezőnyből.

  2019.04.24.
 4. Amatőr box - Nagy Evelin junior Magyar Kupa-győztes lett és indulhat az EB-n

  A 2019-es Utánpótlás Magyar Kupán szerepeltek a hosszú hétvégén a Varkocs György Box Club fiatal versenyzői Érden. A versenyre az ország minden részéből érkeztek csapatok. A Varkocs kilenc fővel indult és öt érmet hozott haza. Érmesek: Németh Zsolt serdülő, 52 kg, bronz, Balogh Bálint, junior, 60 kg bronz, Zsuzsics Adrián, serdülő 43 kg, ezüst, Tóth Adrián serdülő, 59 kg, ezüst, Nagy Evelin, junior 57 kg-os súlycsoportban aranyérmes lett, így indulhat a május 25-én kezdődő Európa-bajnokságon.

  2019.04.24.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak