Adományokat gyűjtöttek és osztottak a fehérvári kosarasok és kézisek

Szép hagyomány, hogy az ünnepek közeledtével a székesfehérvári sportegyesületek is mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon. Az Alba Fehérvár kosarasai és az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói idén is adományokat osztottak a Szegényeket Támogató Alapítvány támogatottjainak.
2018.12.03. 19:30 |

Az Alba Regia Sportcsarnok aulájában gyűltek össze a kosár- és kézilabdacsapat tagjai, vezetői, a SZETA képviselői, a támogatók, és természetesen a kiválasztott családok, akik idén az ünnepi adományokból részesültek. Székesfehérvár Önkormányzata nevében Deák Lajosné és Viza Attila önkormányzati képviselők voltak jelen az eseményen. Zugor Zsuzsanna, a szegényeket Támogató Alapítvány elnöke elmondta, a két csapat mellett immár a Patika Plusz és a Lakeside Hotel is csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz, amelyet húsvétkor és karácsonykor hagyományosan megszerveznek.

„Ötven családnak küldtünk meghívót, három iskolával, a Széna téri, a Kossuth Lajos és az István Király Általános Iskolával együttműködve. A tagcsaládjaink, illetve az iskolák gyermekvédelmi felelősei ajánlása alapján hívtuk meg őket. A csomagban tartós élelmiszerek vannak, olyanok, amelyek karácsony környékén jól jönnek: liszt, cukor, tej, étolaj, pudingpor, piskóta. A gyerekek természetesen kapnak szaloncukrot, az édességet és a Mikulás-csomagokat a sportolók adják át. A Patika Plusz vitamint biztosít a gyerekeknek, a Lakeside Hotel pedig a karácsonyi kalácsát tette hozzá a csomaghoz” – mondta Zugor Zsuzsanna.

Az adományok mellett ilyenkor az is nagy öröm a gyerekeknek, hogy aláírásokat, közös fotókat kérhetnek a fehérvári sportolóktól. A női kézilabda-csapat és a kosarasok is poszterekkel, dedikált képekkel készültek.
„Már hetedik alkalommal veszünk részt az adománygyűjtésben. Így is próbálunk segíteni az itt élő közösségnek. Nemcsak a pályán elért eredményekkel, a játékunkkal akarunk örömet okozni, igyekszünk részt vállalni azokban a kezdeményezésekben, amik a városban jótékony céllal indulnak. A játékosok hozzájárulásából vesz a klub édességet, gyümölcsöt a gyerekeknek. Szintén nagy élmény a kicsiknek, hogy a pályán kívül is találkozhatnak azokkal a játékosokkal, akiknek a meccseken szurkolnak” – mondta Simon Balázs, az Alba Fehérvár ügyvezetője.

Az adományosztáson a fehérvári kosárcsapatból az amerikai légiósok, Jordan Heath, Allerik Freeman, Jacobi Boykins, Kyron Cartwright, Rodney Bullock mellett jelen volt Lóránt Péter, Tóth Péter, Keller Iván és Filipovics Márkó. Az Alba Fehérvár KC kézilabdázóit Temes Bernadett, Olga Gorsenyina, Szarka Adrienn, Tornóczky Sára, Piller Kármen, Utasi Linda és Györkös Rebeka képviselte.

Sport

 1. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.
 2. Szinte mindenben jobb volt a Paks - ismét kikapott az Alba

  Nem javított hazai pályán az Alba Fehérvár, a Paks szinte végig vezetve, jobban, koncentráltabban, ritmusosabban kosárlabdázott, és tizennégy ponttal győzött Székesfehérváron. Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 74-88 (15-20, 15-22, 17-20, 27-26)

  2018.12.15.
 3. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 4. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak