ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.
2019.05.21. 09:18 |

A két héttel ezelőtti ügyességi csapatbajnokság helyszínén ezúttal lényegesen jobb időjárási körülmények között versenyezhettek az ARAK atlétái a debreceni Kelet-kupán. A serdülők között Tatai Zalán esélyeshez méltóan a 100m és a 300m-es távon sem talált legyőzőre. Nagy Nóra 1500m akadályfutásban a 2.  helyet szerezte meg. Csoba Levente 100 síkon 4., 300 gáton 5., 300 síkon 8. helyen zárt, Nagy Dávid a rövidebbik sprintszám döntőjében lett 5. A leányoknál Mészáros Luca, Szabó Gréta és Czepanecz Zsófi is a 100 méteres döntőbe jutott, 300 gáton Ritter Lola 5., Grubits Liliána 6., Dobák Panna 8. helyen ért célba.
A kétnapos verseny fehérvári szerepését Csókás Nikolasz az ARAK junior gátfutója koronázta meg. Molnár Ferenc tanítványa 400 gáton 53,71 mp-es egyéni csúccsal U20 Európa bajnoki szintet futott, így készülhet a svédországi kontinensviadalra!

A dobók hazai fellegvárában rendezték meg a Savaria-kupát Szombathelyen, ahol több ARAK-os egyéni csúcs és idei legjobb eredmény is született. Élre kívánkozik Pásztor Bence 74,06-os idei legjobbja, amivel második helyezést ért el a férfiak kalapácsvető versenyszámában. Brandl Lilla egyéni csúcsnak örülhetett, amivel szintén ezüstérmet szerzett a junior nők között kalapácsvetésben. Eredménye 56,19 m. Izgalmas versenyt hozott a serdülő lányok kalapácsvető versenye, ahol ezúttal Zimmermann Lili került 60 méter fölé 3 kg-os kalapáccsal és ért el második helyezést.  Zsigovics Panna ebben a versenyszámban a 4. lett 58,53 m-es eredménnyel. Súlylökésben Zimmermann Lili nem talált legyőzőre, 11,66m-es egyéni csúccsal állhatott fel a dobó legfelső fokára. Ugyanitt Zsigovics Panna is egyéni csúcsot ért el és lett negyedik. A fehérváriak ötödik érmét Leposa Dávid szerezte, aki a junior férfi kalapácsvetésben 63,56 m-rel ért el harmadik helyezést.

Fotó: Szabó Tibor

Sport

 1. Új játékosok a fehérvári csapatokban, igazolt a Vidi és az Alba is

  Nem telik eseménytelenül az "uborkaszezon", alakulnak a keretek a fehérvári élvonalbeli csapatoknál. A MOL Vidi román utánpótlás-válogatott tehetséggel erősített, az Alba Fehérvár kosarasai szerb magasembert igazoltak, a női kézilabda csapat pedig egy kapussal erősödött.

  2019.06.26.
 2. Bronzérmes lett a Fehérvár Rugby Club felnőtt férfi csapata az olimpiai hetes bajnokságban

  Az olimpiai hetes rögbi felnőtt férfi bajnokság harmadik helyezését szerezte meg a Fehérvár Rugby Club csapata hétvégén, Sopron-Ágfalván. A csoportmérkőzésen az Esztergom felülkerekedett a fehérvári fiúkon, de a Cegléd elleni győzelem továbbjutást ért. Az elődöntőt ezután könnyedén nyerte a Budapest Exiles, a helyosztón a Debrecen viszont nem tudott ellenállni a fehérvári rohamoknak.

  2019.06.26.
 3. Szabó Dániel a II. Európa Játékokon középdöntőbe jutott Magyarország atléta válogatottjával

  A 100 méteres síkfutásban a negyeddöntőben állt rajthoz országos bajnokunk. 10.63-as idővel Szabó 6 ponttal járult hozzá, a csoportban a második helyen a középdöntőbe kvalifikált magyar csapat teljesítményéhez.

  2019.06.26.
 4. A Fehérvár Rugby Club valamennyi korosztályos csapata szerepelt a hétvégén

  A Fehérvár Rugby Club U 16 fiú csapata Klagenfurtban a Világjátékokon (United World Games) vett részt hétvégén, ahol ötven ország és szinte valamennyi csapatsportág képviseltette magát. Mindeközben Fehérváron négy klub (Székesfehérvár, Maglód, Százhalombatta, Budapest) játszott villámtornát; összesen hatvan utánpótláskorú játékos kergette a tojáslabdát a Köfém rögbi pályán. 

  2019.06.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak