ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.
2019.05.21. 09:18 |

A két héttel ezelőtti ügyességi csapatbajnokság helyszínén ezúttal lényegesen jobb időjárási körülmények között versenyezhettek az ARAK atlétái a debreceni Kelet-kupán. A serdülők között Tatai Zalán esélyeshez méltóan a 100m és a 300m-es távon sem talált legyőzőre. Nagy Nóra 1500m akadályfutásban a 2.  helyet szerezte meg. Csoba Levente 100 síkon 4., 300 gáton 5., 300 síkon 8. helyen zárt, Nagy Dávid a rövidebbik sprintszám döntőjében lett 5. A leányoknál Mészáros Luca, Szabó Gréta és Czepanecz Zsófi is a 100 méteres döntőbe jutott, 300 gáton Ritter Lola 5., Grubits Liliána 6., Dobák Panna 8. helyen ért célba.
A kétnapos verseny fehérvári szerepését Csókás Nikolasz az ARAK junior gátfutója koronázta meg. Molnár Ferenc tanítványa 400 gáton 53,71 mp-es egyéni csúccsal U20 Európa bajnoki szintet futott, így készülhet a svédországi kontinensviadalra!

A dobók hazai fellegvárában rendezték meg a Savaria-kupát Szombathelyen, ahol több ARAK-os egyéni csúcs és idei legjobb eredmény is született. Élre kívánkozik Pásztor Bence 74,06-os idei legjobbja, amivel második helyezést ért el a férfiak kalapácsvető versenyszámában. Brandl Lilla egyéni csúcsnak örülhetett, amivel szintén ezüstérmet szerzett a junior nők között kalapácsvetésben. Eredménye 56,19 m. Izgalmas versenyt hozott a serdülő lányok kalapácsvető versenye, ahol ezúttal Zimmermann Lili került 60 méter fölé 3 kg-os kalapáccsal és ért el második helyezést.  Zsigovics Panna ebben a versenyszámban a 4. lett 58,53 m-es eredménnyel. Súlylökésben Zimmermann Lili nem talált legyőzőre, 11,66m-es egyéni csúccsal állhatott fel a dobó legfelső fokára. Ugyanitt Zsigovics Panna is egyéni csúcsot ért el és lett negyedik. A fehérváriak ötödik érmét Leposa Dávid szerezte, aki a junior férfi kalapácsvetésben 63,56 m-rel ért el harmadik helyezést.

Fotó: Szabó Tibor

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak