ARAK-bajnoki címek a versenyszezont záró összetett bajnokságon

Sikerekkel zárták hazai környezetben az ARAK fiataljai a pályabajnoki szezont. Az újoncok, serdülők és Ifjúságiak összetett bajnokságán aranyérmet nyert az tizenhárom éveseknél Trenka Ádám négypróbában. Az ifjúsági fiúk, Muszka-Kalló Péter, Csetényi Zsolt és Lakatos András alkotta nyolcpróba-csapata sem talált legyőzőre.
2019.09.24. 11:02 |

Két napon keresztül a fehérvári Regionális Atlétikai Központban versengtek az ország legjobb 13-17 éves atlétái az összetett bajnoki címek megszerzéséért. A vendéglátó ARAK-osok két bajnoki aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzot nyertek. A 13 éves fiúknál Trenka Ádám a négypróba "B" versenyszámban, 2164 ponttos egyéni csúccsal, magabiztosan lett bajnok. Babos Rita tanítványa a csapattal is dobogóra állt. Kerék Patrikkal, Kukucska Zoltánnal, Bolla Dániellel, Kertész Tordával a csapatok versenyében bronzérmet szerzett.

Szintén harmadik lett a legfiatalabb lányok küzdelmeiben Langmár Kata egyéniben és csapatban egyaránt. Mellé állhatott a dobogóra Czifra Lilla, Molnár Boglárka, és Aubermann Dóra. A serdülő fiúk remek egyéni eredményeket értek el. Blaumann Marcell a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát, aminek köszönhetően csapatban Nagy Dáviddal, Tatai Zalánnal és Mészáros Balázzsal kiegészülve ezüstérmesek lettek. A lányok hasonló korú csapata éppen leszorult a dobogóról, negyedik, a második számú ARAK-os csapat pedig nyolcadik lett.

A sikeres hétvége zárásaként az ifjúsági fiúk feltették a pontot az i-re. Muszka-Kalló Péter, Csetényi Zsolt és Lakatos András (fenti kép) nyolcpróba-csapata a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Az FTC-vel végig szoros verseny utolsó, záró számát, az 1500 méteres futást követően sikerült a bravúr!
Az ARAK Up. Akadémia tehát további két bajnoki címmel, a 2019-es esztendőben pedig összesen már a negyvennégy aranyéremmel büszkélkedhet, és zárhatja a szezont.

Sport

 1. 18 millió forint adomány a koronavírus-járvány elleni védekezésre a Viditől

  A koronavírus okozta járvány elleni harc mindenkitől áldozatot követel, azonban vitán felül áll, hogy az igazi hősök ezekben a hetekben az egészségügyi intézményekben dolgozók és a védekezésben aktívan résztvevő honfitársaink. A MOL Fehérvár labdarúgói, a szakmai stáb tagjai és a klub alkalmazottai közösen próbálnak segíteni.

  2020.04.03.
 2. A röplabdázók a következő szezonra készülnek

  A koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet hazánkban. Ez alól nem kivétel a MÁV Előre Sport Club röplabda szakosztálya sem. A kialakult, nem éppen örömteli helyzethez mindenki igyekszik alkalmazkodni.

  2020.04.02.
 3. Jövő nyáron lesz az elhalasztott tokiói olimpia

  Július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd 2021-ben a tokiói olimpia - jelentette be hétfőn a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Japán sajtóértesülések szerint a szervezőbizottság vezető testületének hétfői ülése után erről az időpontról állapodott meg egymással a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, Tokió városa és a japán kormány.

  2020.03.30.
 4. Demeter Bence: kibírom az egy év halasztást

  A tokiói kvótás öttusázó, Demeter Bence pályafutásának nem vet véget az olimpia elhalasztása, ám felkészülését megnehezíti a világkupák törlése. Demeter Bence szerint komolyabb felkészülés, csak akkor kezdődhet, ha véget ér a járvány, és a versenyeknek lesz kitűzött időpontjuk, amihez a formát lehet igazítani.

  2020.03.30.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak