ARAK-aranyhalmozás a váltófutók országos bajnokságán

A váltófutó országos bajnokság hagyományosan jó fehérvári szereplést hoz. Az ARAK atlétái ezúttal is beváltották a reményeket, hét arany, két ezüst és két bronzérmet nyertek Kecskeméten. Az akadémia 16 csapatából 10 a dobogón végzett! A sikeres szerepléshez a legfiatalabbaktól a felnőttekig, mindenki egységesen járult hozzá.
2021.05.10. 14:27 |

A hét bajnoki címből négy a klasszikus távhoz, a 4x100 méterhez köthető. A fehérváriak dicsőségét növeli, hogy az U16-os, az U18-as és az U20-as női staféta is első helyen zárt. Az U16-os lányok 49.36-os ragyogó időeredménnyel, a Szabó Flóra, Langmár Kata, Bese Zsófia, Hujber Zsófi összeállításban ért elsőként a célba. Jó példájukat követték a ifjúságiak, Mészáros Luca, Ritter Lola, Szabó Gréta, Aubermann Olívia kvartettje. Ők 48,14-es teljesítménnyel érdemeltek aranyat. Az U20-as csapat Gimesi Kata, Mohai Regina, Gombolai Nóra és Grubits Liliána felállásban nem talált legyőzőt.

A felnőtt hölgyek a 4x200 méteres távon bizonyíthattak, hiszen az olimpiai számok versenyszámait az egyéni Országos Bajnokságon rendezik majd. Az aranyeső itt sem maradt el, Mohai Regina, Mátó Sára, Enesei Rita és Takács Boglárka ünnepelhetett bajnoki címet. A serdülőknél mind a lányok, mind a fiúk dupláztak. A rövidebb sprint táv mellett, a hosszabbon, a 4x300 méteren is sikerült az aranyat begyűjteni. A lányoknál ezen a távon Molnár Boglárka futott a már győztes Langmár, Bese, Hujber trióval. A fiúknál a 4x300 méteren a Trenka Ádám, Ódor Balázs, Varga Botond és Balázsik Dávid győzelméhez kétség sem fért. A 4x100 méteren annál nagyobb volt az izgalom, hiszen századra azonos eredménnyel, végül holtversenyben hozták ki az ARAK egységét győztesnek. A hetedik aranyat a Jasper Krisztián, Balázsik Dávid, Kertész Torda, Trenka Ádám négyes nyerte így!

Két ezüstérem is született. A legfiatalabbak, az U14-es lányok a második idővel kerültek döntőbe, ahol az ezüstérmet meg is nyerte az Orczy Dóra, Pánczél Kincső, Németh Sára, Langmár Zsófi összeállításban. Az ifjúsági fiúk Czéh Tamással, Blaumann Marcellel, Tatai Zalánnal, Mészáros Balázzsal állhattak fel a dobogó középső fokára. Harmadik helyet az ifjúsági lányok 4x400 méteres váltójával nyerték a fehérvári akadémisták. Grubits Liliána, Szabó Gréta, Dobák Panna és Ritter Lola nyakába került a bronzérem.

Ötödik helyen az U18-as és az U20-as fiúk 4x400 méteres, hatodik az U14-esek 4x100 és 4x600 méteres, hetedik az U14-es lányok 4x600 méteres váltója végzett. A csapatok felkészítésében az ARAK edzői közül, Babos Rita, Leiner Viktória, Borsányi Zoltán, Olasz Tamás, Varga Tamás és Tölgyesi Előd vett részt.

Fotó: Babos Rita

Sport

 1. Demeter Bence világbajnok lett a magyar férfi öttusa válogatottal!

  A kairói világbajnokság ferfi versenye dupla magyar sikert hozott: Marosi Ádám és a Marosi, Demeter, Bereczki összetételű csapat is aranyérmes lett. A Volán Fehérvár versenyzője, Demeter Bence egyéniben kilencedik helyen végzett.

  2021.06.13.
 2. Újabb győzelmével már biztosan Hungarian Bowl-résztvevő a Fehérvár Enthroners

  Ismét legyőzte a Győr Sharks csapatát a Fehérvár Enthroners, ezúttal 28-7-re. Ezzel eldőlt, hogy a hazai ameikai-futball liga döntőjében a fehérváriak lesznek az egyik résztvevők. Másodszor jutott be a Hungarian Bowlba az Enthroners.

  2021.06.12.
 3. Csapatban ezüstérmes lett Alekszejev Tamara az öttusa világbajnokságon

  A Kairóban zajló világbajnokság női döntője a pénteki vívással kezdődött, ebben remekelt az Alba Öttusa versenyzője, Alekszejev Tamara. A szombati folytatásban az úszás után még harmadik helyen állt, lovaglásban és a laser-runban viszont többen is jobbak voltak. A magyar versenyzők közül Gulyás Michelle harmadikként zárt, ezzel olimpiai kvótát szerzett. Csapatban második lett a magyar válogatott.

  2021.06.12.
 4. Sportos, játékos táborba várja a gyerekeket a Videoton Baráti Kör Egyesület

  Három turnusból álló nyári tábort szervez a Videoton Baráti Kör Egyesület. Sportos, játékos programokkal várják a focizni, mozogni szerető gyerekeket júniusban és júliusban a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában.

  2021.06.11.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak