Áprilisban is adtak vért a székesfehérvári katonák

Összesen hatvanhárom katona és honvédelmi alkalmazott nyújtotta karját mások életéért a székesfehérvári Alba Regia laktanyában. A koronavírus fertőzésen átesett honvédek pedig plazmaadással járultak hozzá a súlyos COVID-19 vírussal fertőzöttek mielőbbi felgyógyulásához.
2021.04.27. 07:36 |

Az önkéntesektől levett, több mint 28 liter vért a székesfehérvári vérellátó állomás alkalmazottai vették le.

A Tombor István Sportcentrumába szervezett véradó napon az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezreden kívül a Magyar Honvédség Parancsnokságáról és az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljtól is részt vettek önkéntesek, de az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred és a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság részéről is tiszteletüket tették katonák. A kilencvenhetedik alkalommal megtartott programot Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt fejér megyei szervezetének véradásszervező koordinátora, a híradóezred részéről pedig Grell Norbert főtörzsőrmester, véradásszervező bonyolította le.

A testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés és szájmaszk használatán túl a másfél méteres távolság betartatása, illetve a helyiségben egyszerre tartózkodók létszámára vonatkozó korlát – ahogy korábban – ezúttal is alapkövetelmény volt. Az önkéntesektől levett, több mint 28 liter vért a székesfehérvári vérellátó állomás alkalmazottai vették le.

A székesfehérvári PlazmaPont és a Székesfehérvári Területi Vérellátó szakemberei mintákat vettek a vérplazma leadásához azoktól a katonáktól, akik már átestek a koronavírus fertőzésen és sikeresen meggyógyultak. A plazmaadással a súlyos COVID-19 vírussal fertőzöttek mielőbbi felgyógyulásához tudtak így hozzájárulni a katonák.

Közélet

 1. Néma koszorúzással tisztelegtek a II. világháború hősei előtt

  A 62 millió ember életét követelő második világháború európai befejezésének tiszteletére tartott közös, néma koszorúzásokat Székesfehérvár Önkormányzata és a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken.

  2021.05.07.
 2. Összegzik a javaslatokat és véglegesítik a menetrendtervezetet

  Sokan áttanulmányozták az új székesfehérvári autóbuszmenetrend-tervezetet, és számos vélemény érkezett be április végéig. A szakemberek részletes leírással és egy útvonaltervező programmal mutatták be a tervezett új hálózatot. Ezekben a hetekben a lakossági javaslatokat dolgozzák fel, valamint véglegesítik a menetrendeket. Ezúton is köszöni az önkormányzat, hogy ennyien megnézték és véleményezték a helyi közösségi közlekedés megújítására készült terveket!

  2021.05.07.
 3. Válj Te is Álomvarázslóvá! - beteg gyermekekért fogtak össze

  „Váltsd valóra Te is egy beteg gyermek álmát!” elnevezésű programjába várja az újdonsült Álomvarázslók jelentkezését a Ments Életet Közhasznú Alapítvány. Az alapítvány működése során az önkéntesekkel összefogva már több száz súlyosan beteg kisgyermek legféltetteb vágyát valósította meg. Most Dani, Árpi és Andris álmodott nagyot.

  2021.05.07.
 4. Támogassa a helyi civileket - május 20-ig rendelkezhetünk az szja 1+1 százalékáról

  Idén is lehetőség van arra, hogy mindenki rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-ról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti. A Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a helyi szervezetek támogatására hívja fel a fehérváriak figyelmét.

  2021.05.07.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár