Újabb egy hónappal meghosszabbították a Szent László nyomában-pályázat határidejét

A Kárpát-medencében élő fiatalokat, alkotói csoportokat szólítja meg a Szent László nyomában című hadtörténelmi, honvédelmi témájú alkotói pályázat. A HTBK, a KEMPP és a nagyváradi Tanoda Egyesület által meghirdetett versenynek három kategóriája van, a rajz- és a fotópályázat beadási határidejét újabb egy hónappal, május 30-ig meghosszabbították. A harmadik kategóriánál változatlanul szeptember 1-ig várják a pályaműveket.
2021.04.30. 08:19 |

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület által meghirdetett pályázat által a fiatalok megismerkednek a lovagkirály Szent László, a katonák védőszentje által képviselt kimagasló emberi értékekkel, erényekkel és a hozzá fűződő mondákkal. A pályázat alkalmat teremt arra is, hogy a diákok foglalkozzanak a magyar hadtörténelemmel, annak ismert vagy névtelen hőseivel, fontos eseményeivel és meghatározó helyszíneivel, körükben még népszerűbbé váljon nemzetünk hadtörténelme, a honvédelem, a magyar katona, s ehhez kapcsolódjon az alkotás öröme is. A 2013 óta minden esztendőben meghirdetett kezdeményezéshez már több tízezer fiatal csatlakozott.

A pályázaton 8-16 éves diákok, vagy ebből a korosztályból szerveződő, maximum 4 fős alkotócsoportok vehetnek részt a Kárpát-medence bármely pontjáról, de akár távolabbi területekről is. Az alkotóközösségek szerveződésének nem feltétele, hogy azonos tanintézménybe vagy egy osztályba járjanak a diákok. Várják a testvérek, alkalmi közösségek jelentkezését is, de ebben az esetben kérik, hogy egy pedagógus vagy felnőtt segítse a nevezést.

ezúttal három kategória lesz:

I.: PAPÍRRA VETVE – A hagyományosnak tekinthető, papíralapú pályázat, melynek keretében az elkészített alkotásokat eredeti formában, postai úton vagy a székesfehérvári és nagyváradi átvevőpontok egyikén, személyesen leadva is fogadják.
ÚJ BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2021. MÁJUS 30.
HTBK Székesfehérvári Szervezete Székesfehérvár, Malom u. 2. H-8000
vagy
Asociatia Tanoda 410001 ORADEA str. Academiei Nr. 17. jud Bihor ROMANIA

II.: ON-LINE - Ez a kategória arra ad lehetőséget, hogy a résztvevők a Szent Lászlóról készül, jó minőségben lefotózott alkotásaikat on-line formában, e-mail-ben juttassák el a szervezőkhöz.
ÚJ BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2021. MÁJUS 30.
cím: rajzpalyazat.htbk@gmail.com

III.: TALÁLKOZÁSOM SZENT LÁSZLÓVAL – ez egy új kategória, melynek során a gyerekek a környezetükben lévő, vagy éppen a kirándulásaik során felfedezett és Szent Lászlóhoz kapcsolódó alkotásokról, emlékművekről, emléktáblákról készíthetnek ötletes, kreatív fotókat, szelfiket.
BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2021. szeptember 1.
cím: rajzpalyazat.htbk@gmail.com

A díjazottak „Arany Ceruza”, „Ezüst Ceruza”, „Bronz Ceruza” és „Különdíjas” minősítéseket, valamint egyedi készítésű okleveleket, emléklapokat kapnak. A különböző kategóriák eredményeit eltérő időpontokban hirdetik ki.

További információkat a www.kempp.hu vagy a www.htbkszfvar.hu portálon olvashatnak az érdeklődők.

Kultúra

 1. Hétfőtől újra kinyit a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ

  A vonatkozó jogszabályokra figyelemmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) Fürdő sori székhelye és telephelyei – az Öreghegyi Közösségi Ház, a Felsővárosi Közösségi Ház, a Közösségi Központ – Feketehegy Szárazréti Kultúrudvar, a Királykút Emlékház, a Kisfaludi Közösségi Ház, a Vízivárosi Közösségi Klub, a Felsővárosi Alkotóház és a Csalai Közösségi Tér – május 10-től, hétfőtől ismét látogathatók

  2021.05.06.
 2. Zenélő kastélypark májusban és júniusban a fehérvári szimfonikusokkal

  Mozart, Piazzolla, Beethoven és Kuhlau művei csendülnek fel a fehérvárcsurgói kastélypark árnyas fái alatt május utolsó két hétvégéjén és júniusban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek előadását a Károlyi-kastélyt körülvevő arborétumban tett séta során évezhetik a program résztvevői.

  2021.05.06.
 3. Érzékenyítő pedagógusképzés a Hetedhét Játékmúzeumban

  A Hetedhét Játékmúzeum egy 2017 óta sikeres, óvodapedagógus és tanító hallgatókat megszólító, érzékenyítő képzést mutat be az Országos Múzeumandragógiai konferencián jövő hétfőn. A szakmai szimpóziumba online lehet bekapcsolódni.

  2021.05.06.
 4. Vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják a gyerekeket az Igézőben

  Minyi Munyi megszökik a cirkuszból, ezzel kezdődnek a kismajom kalandjai a Meseerdőben. A gyerekeket vasárnap délelőtt újra bábszínházba várják az Igézőben. A programokat a járványügyi előírások betartásával lehet csak látogatni.

  2021.05.06.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka