Csütörtökön vége a fűtési szezonnak - április 15 után is van lehetőség a távfűtés meghosszabbítására

Április 15-én véget ér a fűtési idény, és mint minden évben, a SZÉPHŐ Zrt. ekkor leállítja a fűtési rendszereket. Ezzel egy időben, aki szeretné, természetesen igényelheti a fűtésszolgáltatás meghosszabbítását. Ez a közös képviselőkön, lakásszövetkezeteken, fűtési megbízottakon keresztül intézhető, akik a megújult online ügyfélszolgálatra belépve, gyorsan és kényelmesen nyújthatják be az igényt.
2021.04.12. 06:53 |

"Több mint 21 ezer lakást és több mint ezer közületet fűtünk Székesfehérváron. Ez az intézkedés mindenkit együttesen érint, tehát mindenütt automatikusan leáll a fűtés. Viszont szeptember 15-től május 15-ig rendelkezésre állási időszakunk van, ami azt jelenti, hogy bár április 15-én leállunk, onnantól kezdve még egy hónapig biztosítanunk kell a fűtés lehetőségét. Tehát ha igény van rá, el kell tudnunk indítani a rendszert!" – tájékoztatott Szauter Ákos, a SZÉPHŐ Zrt. vezérigazgatója.

Mindezt a közös képviselők, a lakásszövetkezet vagy a fűtési megbízott közreműködésével lehet kezdeményezni. Aki pedig ezt követően a fűtési rendszere felújítását tervezi, az a fűtési időszak végeztével, május 15. után nyugodtan belevághat a munkálatokba, de ehhez is szükséges a szolgáltató előzetes jóváhagyása. A SZÉPHŐ Zrt. szakemberei véleményezik a tervezett átalakítást, szükség esetén javaslatokkal élnek, tanácsot adnak. A szerelésekhez jellemzően szükség van a rendszer leürítésére, majd pedig a visszatöltésre, amit a távhőszolgáltató végez.

A SZÉPHŐ Zrt. a saját rendszerét minden évben karbantartja. Ebben az évben – többek között – a Gáz utcában egy 500 mm átmérőjű vezetékpár részleges cseréjét végzik el, de emellett fontosnak tartják, hogy a házon belüli rendszerek is megfelelő állapotban legyenek, mert csak abban az esetben garantált a fűtési rendszer megfelelő működése.

Közélet

 1. Polgármesteri egyeztetés Székesfehérvár és Schwäbisch Gmünd között

  A jelenlegi járványügyi helyzetről, a védelmi intézkedésekről, a nyitással kapcsolatos lehetőségekről, tapasztalatokról is szó esett azon az online beszélgetésen, amelyet Székesfehérvár polgármestere folytatott a németországi testvérváros, Schwäbisch Gmünd főpolgármesterével.

  2021.04.14.
 2. Maximális teljesítményt és példaértékű hozzáállást mutatnak a fehérvári katonák

  Bázis- és laktanyaüzemeltetés, raktározás, anyagellátás, vagy lakásügy – mindez egyszerre, egy időben, helyőrségi szinten. Csak néhány ,,falat” abból a sokrétű, szerteágazó tevékenységből, amelyet az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred helyőrségtámogató parancsnoksága végez nap, mint nap.

  2021.04.14.
 3. Ételintolerancia vagy ételallergia? - Prof. Dr. Izbéki Ferenc online előadása az EFI oldalán

  Az Egészségfejlesztési Iroda szokásos online előadás-sorozatának következő témája a különböző ételallergiák és ételintoleranciák lesznek. A korunk népbetegségeként említett kórokról az április 20-án, kedden 18 órakor kezdődő, ingyenesen elérhető online szemináriumot az EFI Facebook-oldalán követhetik az érdeklődők.

  2021.04.14.
 4. Fitz 100 emlékév - Pokrovenszi Krisztián igazgató a Múzeumi beszélgetésekben

  Elindult a Múzeumi beszélgetések sorozat: az első adásban Pokrovenszki Krisztián jelenlegi igazgató beszélt az intézmény jelenéről, jövőbeli terveiről, illetve megidézte az emlékév kapcsán az egykori legendás igazgató, Fitz Jenő alakját, munkásságát.

  2021.04.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár