Amerikai csapattársát Fehérvárra is követte az Alba új légiósa

Két nappal az első után a második amerikai légiósát is bejelentette az Alba Fehérvár. Az előző szezonban bronzérmes, európai kupainduló kosárcsapat ezúttal a 3-as, 4-es poszton is bevethető Rodney Bullockot szerződtette, aki a már szintén fehérvári Kyron Cartwright csapattársa volt az amerikai egyetemi bajnokságban is.
2018.07.20. 12:47 |
Rodney Bullock 1994-ben született, és első európai idényére készül, miután végzett a Providence Egyetemen. Az amerikai egyetemi bajnokságban jól szereplő együttesben együtt játszott az irányító Cartwrighttal, az a ritka helyzet áll tehát elő, hogy két újonc, de egymást márjól ismerő játékos szerepel ősztől az Albában. Ez segítheti beilleszkedésüket, ráadásul jó volt a játékkapcsolatuk a Providencben. Bullock, aki a palánk alatt és kintről is képes veszélyeztetni, legutóbbi idényében 14.5 pontot és 6 lepattanót átlagolt. A triplákat 35 százalékos pontossággal dobta, a leírások gyors játékosként jellemzik, aki képes egy az egyben is  megverni védőjét. Belső és külső poszton is segítségére lehet Dzunics Braniszlav csapatának, amely vélhetően az új idényben is atletikus, gyors kosárlabdára fog törekedni.

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak