Állva tapsolt az egész csarnok - a fehérvári hősök végezték a feldobást

Zengett az Arév csarnok szerda este, de nemcsak azért mert nyert az Alba a Kaposvár ellen. Mindkét szurkolótábor állva tapsolta meg a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatának fehérvári tagjait, ők végezték el ugyanis a feldobást a bajnoki mérkőzés előtt. A szurkolók hősöknek járó fogadtatással fejezték ki elismerésüket az egyenruhások felé.
2023.02.16. 11:53 |
Állva tapsolt az egész csarnok - a fehérvári hősök végezték a feldobást

Alighogy megérkezett a csarnokba Pavelcze László parancsnok és Klupács Péter mentőtechnikus, azonnal közös fotót szeretett volna készíteni az egyik néző az egyenruhás párossal. Miután pályára léptek a speciális mentők, szűnni nem akaró tapsvihar zengte be a csarnokot. A feldobást az Alba Kaposvár meccse előtt a Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsoportjának fehérvári tagjai végezték el.

Bár Klupács Péter egykor kosarazott, ez most nem látszott a teljesítményén. A mentőtechnikust ugyanis teljesen elbizonytalanította a szurkolók szeretete. A dobás után közvetlenül azt mondta: "dübörgött belül mindenem, teljesen feszítette a mellkasomat valami, nagyon nagy érzés itt lenni és ezt a hangulatot átélni, köszönjük!"

Pavelcze László pedig úgy érzi, Fehérvár szíve velük dobbant Törökországban is.

Nagy valószínűséggel ez valóban így lehetett, a szurkolók szerint ugyanis semmi meglepő nincs abban, hogy vastapssal köszönték meg a mentőcsapat munkáját.

"Ha önzetlenül segít valaki egy másik embertársának az az egyik legfontosabb dolog." - nyilatkozta a szekesfehervar.hu-nak az egyik szurkoló, míg egy másik ezt mondta: "minden tiszteletet és elismerést megérdemelnek", "Az életüket kockáztatták azzal, hogy mások életét megmentik és ez egy nagyon jó példamutató magatartás."

Bár a csapat egy ilyen feldobás után meggyőző fölénnyel nyert, az egyenruhások nem bizonytalanodtak el, maradnak a kaptafánál és továbbra is az életmentés lesz a hivatásuk. A HUBA Rescue24 speciális mentőcsapat tizenegy életet mentett meg Törökországban.