Az Arconic-Alba Fehérvár fölényes győzelmet aratott a Kaposvár KK ellen

Az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata a Kometa Kaposvár KK együttesét fogadta szerda este bajnoki mérkőzésen. A fehérváriak négy vesztes meccs után a hétvégén győztek. Most is ezt tették, mégpedig nagy fölénnyel.
2023.02.15. 20:26 |
Az Arconic-Alba Fehérvár fölényes győzelmet aratott a Kaposvár KK ellen

Arconic-Alba Fehérvár–Kometa Kaposvári KK 121–93 (33–14, 33–27, 27–23, 28–29)

A találkozó kezdődobását a törökországi küldetéséből visszatért Baptista Szeretetszolgálat speciális mentőcsapatából Pavelcze László, a szolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója és Klupács Péter mentőtechnikus végezte el.

A mérkőzés tulajdonképpen már az első negyedben eldőlt. A fehérváriak 9-0-al kezdtek, majd fokozták a helyzetet, és az első játékrészt 19 pontos előnnyel zárták. A szünetre huszonötöt vertek az ellenfelükre, majd volt, hogy már 34 ponttal is vezettek. A végére a biztos győzelem tudatában már érthetően picit csökkent a koncentráció, de így is 28 pontos magabiztos győzelmet aratott a csapat.

Jó volt látni a gyengélkedés napjai után a motivált, jól védekező, gyorsan, ötletesen támadó „új” csapatot.

ARCONIC-ALBAFEHÉRVÁR: PONGÓ MARCELL 15/9, SOMOGYI Á. 20/9, FORD 19/6, DE COSEY 19/3, Philmore 13/6.
Csere: VOJVODA 23/3, Takács Milán 1, Diong 9, Szabó Zs., Balsay, Góbi M. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga Jimenez

KAPOSVÁR KK: BROWN 17, Petersen 14/6, Halmai, GABRIC 17/12, Hughes 12. Csere: Halmai 3/3, Parsons 10, Hendlein 10/9, Puska 5/3, Paar 5/3. Vezetőedző: Ivan Rudez

MESTERMÉRLEG:

Alejandro Zubillaga Jimenez: - Az volt a célunk, hogy szórakoztató játékkal rukkoljunk ki hazai pályán is, amivel visszaszerezhetjük szurkolóinkat. Nagyon örülök a győzelemnek, amit kértem a csapattól azt maradéktalanul megvalósították a fiúk. Fontos volt a stabil védekezés és az abból következő támadások vezetése, megérdemelten nyertünk, és nagyon bízom abban, hogy hasonló lesz a folytatás is.

Ivan Rudez: - Úgy kezdett az Alba, mintha nemzetközi meccset játszott volna Panathinaikosszal az Euroligában, olyan sebességgel és kvalításokkal. Mi viszont nem kezdtünk jól, de a negyedik negyedben mutattuk meg a karakterünket, de már nagyon komoly volt a hátrányunk. Ettől függetlenül a játék minden elemében jobb volt a Fehérvár.