Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.
2019.02.22. 09:04 |

A március 1-je és június 30-a közötti időszakra hat álláshely létesítésére adott pluszforrást az Önkormányzat a Vörösmarty Mihály Könyvtárnak, ugyanis adóerő képessége miatt Székesfehérvár kiesne a közfoglalkoztatási támogatásban részesülő városok közül. Ez a döntés a megyei hatáskörű, de városi fenntartásban működő Vörösmarty Mihály Könyvtárt érinti leginkább, ahol 12 közfoglalkoztatottal végzik tevékenységüket. Az önkormányzat a 12 közfoglalkoztatott bérét biztosító hat álláshely átmeneti létesítéséhez biztosított a költségvetésben pluszforrást a könyvtár számára. A döntés előtt elhangzott, hogy mind a Városgondnokság, mind pedig a Szent István Király Múzeum már saját állományba vette a korábbi közfoglalkoztatottakat.

Minden 65 év fölötti fehérvárinak alanyi jogon jár az évi egyszeri 5000 forintos támogatás, amivel kapcsolatban arról határozott a testület, hogy ezt nem utalvány, hanem készpénz formában biztosítja Székesfehérvár önkormányzata. Elhangzott, hogy alanyi jogon biztosítja a város ezeket a támogatásokat, de fontos az is, hogy ezt jogszerűen tegyék. A testület arról is döntött, hogy a Székesfehérvári Születési támogatást is készpénzben biztosítja a családoknak.

Egy hónapra félárú buszbérlet a dolgozóknak

A közgyűlés egy hónap időtartamra módosította a helyi közösségi közlekedés teljes árú bérlet díját, csökkentve azt 50 százalékkal és a szolgáltatónak a bevételkiesés pótlására harmincmillió forintos keretet biztosított. (a tételes elszámolás alapján történik majd meg a tényleges bevételkiesés pótlása)

Székesfehérvár önkormányzata közvetlenül támogatni szeretné azon munkavállalókat is, akik közösségi közlekedéssel jutnak el a munkahelyükre. A város polgármesterének javaslatára az év egy hónapjában a teljes árú, úgynevezett dolgozói bérlet árának felét átvállalja az önkormányzat, azaz a bérlet a szokásos ár feléért lesz megvásárolható, a szolgáltató kiesett bevételét pedig megtéríti a város.

Közélet

 1. Automatizált beléptető rendszer kiépítéséről is szólt a belvárosi lakossági fórum

  Abban mindenki egyetértett a belvárosi lakossági fórumon, hogy nehézkes a parkolás és abban is teljes volt az egyetértés, hogy a jogosulatlan behajtások kiküszöbölésére automata, rendszámfelismerő sorompókat szereljenek fel az Ady Endre, a Kossuth, a Lakatos és a Bástya utca elején. Elhangzott, hogy pénteken kiírja a Palotai úti parkolóház kivitelezésre a közbeszerzést a város közgyűlése.

  2021.10.26.
 2. A Szent György Kórház kertjében ültették el az "Élet fáját"

  Fejér megyei rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese az „Élet fája” program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ültettek el egy-egy fát.

  2021.10.26.
 3. szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

  A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

  2021.10.25.
 4. Béri Balogh Ádám Baráti Kör: legyen II. Rákóczi Ferenc szobor Székesfehérváron!

  Székesfehérváron, a Nyitrai út 13-ban található Közösségi Házban november 2-án kedden, 18 órától a Markó S. Mária Emlékalapítvány rendezésében fontos ügyben hívnak, várnak minden érdeklődőt.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár