Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

Rendkívüli ülést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő testülete, melyen határoztak arról is, hogy a Vörösmarty Mihály Könyvtár 12 közfoglalkoztatott munkavállalóját állományba veszi az intézmény, melyhez biztosítja a forrást az önkormányzat. Döntést hoztak arról is, hogy készpénzben biztosítja a város a 65 év fölöttiek ötezer forintos támogatását és a Székesfehérvári Születési támogatást is.
2019.02.22. 09:04 |
Állományba veszik a Vörösmarty Mihály Könyvtár közfoglalkoztatott dolgozóit

A március 1-je és június 30-a közötti időszakra hat álláshely létesítésére adott pluszforrást az Önkormányzat a Vörösmarty Mihály Könyvtárnak, ugyanis adóerő képessége miatt Székesfehérvár kiesne a közfoglalkoztatási támogatásban részesülő városok közül. Ez a döntés a megyei hatáskörű, de városi fenntartásban működő Vörösmarty Mihály Könyvtárt érinti leginkább, ahol 12 közfoglalkoztatottal végzik tevékenységüket. Az önkormányzat a 12 közfoglalkoztatott bérét biztosító hat álláshely átmeneti létesítéséhez biztosított a költségvetésben pluszforrást a könyvtár számára. A döntés előtt elhangzott, hogy mind a Városgondnokság, mind pedig a Szent István Király Múzeum már saját állományba vette a korábbi közfoglalkoztatottakat.

Minden 65 év fölötti fehérvárinak alanyi jogon jár az évi egyszeri 5000 forintos támogatás, amivel kapcsolatban arról határozott a testület, hogy ezt nem utalvány, hanem készpénz formában biztosítja Székesfehérvár önkormányzata. Elhangzott, hogy alanyi jogon biztosítja a város ezeket a támogatásokat, de fontos az is, hogy ezt jogszerűen tegyék. A testület arról is döntött, hogy a Székesfehérvári Születési támogatást is készpénzben biztosítja a családoknak.

Egy hónapra félárú buszbérlet a dolgozóknak

A közgyűlés egy hónap időtartamra módosította a helyi közösségi közlekedés teljes árú bérlet díját, csökkentve azt 50 százalékkal és a szolgáltatónak a bevételkiesés pótlására harmincmillió forintos keretet biztosított. (a tételes elszámolás alapján történik majd meg a tényleges bevételkiesés pótlása)

Székesfehérvár önkormányzata közvetlenül támogatni szeretné azon munkavállalókat is, akik közösségi közlekedéssel jutnak el a munkahelyükre. A város polgármesterének javaslatára az év egy hónapjában a teljes árú, úgynevezett dolgozói bérlet árának felét átvállalja az önkormányzat, azaz a bérlet a szokásos ár feléért lesz megvásárolható, a szolgáltató kiesett bevételét pedig megtéríti a város.