Állásbörze az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

Második alkalommal szervezett állásbörzét az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft. Székesfehérváron. Az intézmény duális vállalati partnerei közül tucatnyi cég mutatta be gyakorlati képzési kínálatát és álláslehetőségeit. Az egyetemi hallgatók mellett a városban és a térségben élő álláskeresőket is tárt kapukkal várta az Óbudai Egyetem Fehérvári Állásbörzéje.
2024.03.12. 11:27 |
Állásbörze az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

A rendezvény célja volt, hogy segítsen a munkaadóknak megtalálni a leendő munkavállalókat és gyakornokokat a duális képzésben, a fiatalok pedig megtalálhassák leendő munkahelyüket.

Nagyon büszkék lehetünk arra a kapcsolati hálóra, ami az elmúlt években kialakult az Alba Regia Műszaki kar és a városban működő vállalatok között - mondta Mészáros Attila alpolgármester az állásbörze megnyitóján. "Látjuk, hogy milyen gyorsasággal fejlődik a város ipara és folyamatosan megújuló lehetőségek, új szakmák jelennek meg, amihez friss és komoly tudással is rendelkező fiatal mérnökök is szükségesek. Köszönöm a vállalatoknak a partnerséget!" Mint kiemelte az Óbudai Egyetem diplomaosztóin szinte minden frissen végzett hallgatónak már van állása, ami a legfontosabb, hiszen ezért dolgozunk.

Az állásbörze egy különleges lehetőség arra, hogy körbenézzenek a fiatalok a munkaerőpiaci kínálaton és választhassanak munkahelyet vagy gyakorlati helyet - mondta  Dr. Pogátsnik Monika az ÓE Alba Regia Műszaki Karának oktatási dékánhelyettese. Kiemelte, hogy a Z generáció lassan kifutóban van az egyetemről és várjuk már az alfa generációt, akiket biztosan egészen másként lehet majd tanítani, mint a korábbi generációkat. Mint mondta 2025-re a magyar munkaerőpiac negyede a Z generációból kerül ki, ami azért is érdekes mert ez az első "digitális bennszülött" korosztály és az egyetemen is látjuk, hogy például a mesterséges intelligenciát sokkal jobban használja ez a korosztály, mint az idősebbek.

Gazdaság

 1. Alba Regia Állásbörze

  Harmadik alkalommal rendezték meg az Alba Regia Állásbörzét a Sóstói Stadionban pénteken. Többek között iparvállalatok, kereskedelmi szolgáltatók és közlekedési társaságok jelentek meg a seregszemlén, de voltak munkaerő-közvetítők is. A kiállítás iránt már a nyitáskor nagy volt az érdeklődés.

  2024.04.12.
 2. A magyar gazdaság helyzete, kilátásai

  A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség Fehérváron tartott vállalkozói fórumán. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat - hangzott el a fórumon, ahol vállalkozóktól azt kérték, nyissák meg a cégeiket a fiatalok előtt a duális képzés terén.

  2024.04.12.
 3. Fejlesztett az Alba-Kor Kft.

  Átadták az Alba Ipari Zónában az Alba-Kor Kft új felületkezelő üzemcsarnokát. A felületkezeléssel foglalkozó fehérvári Alba-Kor Kft. 722,86 millió forint összköltségvetésű fejlesztésének megvalósításával erősíteni tudja Magyarország zöldgazdaságát, az ipar környezettudatosabbá zöldebbé válását és egyedülálló technológiájával növeli a piaci részesedését.

  2024.04.11.
 4. Continest Defence Industry Day

  Az összecsukható konténereket és egyedi konténeralapú infrastruktúraegységeket gyártó és fejlesztő székesfehérvári Continest Technologies Zrt. először rendezte meg a Continest Defence Industry Day-t, amelyre három kontinensről, több mint 15 országból érkeztek védelmi ipari képviselők, gyártók és innovátorok.

  2024.04.09.