Államilag gondozott gyerekeket segített a Nissan mintegy 130 laptoppal

Állami gondoskodásban élő gyermekeket ajándékozott meg összesen 131 laptoppal a Nissan Regional Business Services. A támogatás átadására ünnepélyes keretek között, a székesfehérvári Városháza Dísztermében került sor kedden délután.
2024.07.09. 19:53 |
Államilag gondozott gyerekeket segített a Nissan mintegy 130 laptoppal

A Nissan Regional Business Services olyan laptopokat és tartozékokat adományozott, melyeket a mai mindennapi munka során már nem használnak, azonban a jó állapotú gépek az újratelepítést követően tökéletesen alkalmasak civil használati, oktatási célokra.

A cég ezúttal a 19 éve működő Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány által segített, különböző gondozási egységekben nevelkedő gyerekeket támogatott a készülékekkel. Az adományozó ünnepségre a Városháza Dísztermében került sor.

Deresné Tanárki Mária, az Alapítvány kuratóriumi elnöke az ünnepséget megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki a Nissan-nak, hogy az ő szervezetüket választotta megajándékozottként, ezzel támogatja az állami gondoskodásban élő gyerekek fejlődését, ismeretszerzését. Kiemelt kérdés, hogy a gyermekek a sorsuk alakítása szempontjából milyen segítséget kapnak a környezetükről hátrányaik kiegyenlítéséhez, a család pótlához és helyettesítéséhez. Az adományozóknak éleslátása van, mert megtalálták azt a területet és célcsoportot, amely segítésre szorul, az Alapítvány pedig nagy örömmel fogadta a cég felajánlását.

„Hisszük, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak nagy a hozadéka mind a cégek, mind a kedvezményezettek számára! (…) Mindenkit jó érzéssel tölt el egy-egy ilyen történés! Aki ad és aki kap, egyaránt megtalálja jutalmát magában a cselekvő szeretetben!” – fogalmazott Deresné Tanárki Mára.

A Nissan Regional Business Services nevében Szekeres Attila informatikai vezető köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, anyavállalatuk 1933-ban alakul Japánban, és az évek során az egyik vezető autóipari gyártóvá nőtte ki magát, jelenleg 160 országban vannak jelen, a budapesti irodájuk 2017-ben alakult. Azonban a szervezetük nem csak számokból áll, hanem érző emberekből is, akik felelősséget éreznek a környezetük és embertársaik iránt. Rendszeresen dolgoznak azon, hogy felkaroljanak olyan tevékenységeket és közösségi célokat, melyek megérettek a támogatásra. Elkötelezettek a munkahelyi diverzitásban és igyekeznek megteremteni az egyenkő esélyeket. A munkahelyen szerezett baráti csoportjuk több alkalommal szervezett már támogató akciókat, a mostani laptop adománnyal pedig igyekeznek a gyerekek jövőjét segíteni.

Az ünnepségen jelképesen 21 laptop átadására került sor, a többi készüléket ezt követően juttatták célba a Nissan munkatársai. Köszönetképpen a megajándékozott gyerekek prózás, verses, zenés és népi muzzsikás műsort adtak elő. A Nissan Regional Business Services részéről részt vett az ünnepségen Kiss-Juhász Andrea toborzási vezető, Róbert Gábor rendszerüzemeltetésért felelős részlegvezető, Böcskei Tibor IT folyamatokért felelős részlegvezető és Kuthy Tibor informatikai technikus.

Fehérvári színes

 1. Érdemes időben jelentkezni

  Két hete lehet jelentkezni a XIX. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, de a főzőhelyek fele már elkelt. A céges csomagok zöme is gazdára talált már, de az arany fokozatú támogatói csomag – amelynek megvásárlója egyben a színpad névadó szponzora is lesz – még kiadó. A népszerű közösségi eseményre augusztus 25-ig lehet regisztrálni.

  2024.07.15.
 2. Csicsergő a Felsővárosban

  A 0–3 éves korosztálynak szól a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Csicsergő foglalkozása, amely minden hónap harmadik szerdáján hívja a családokat zenés, játékos tornára a Felsővárosi Közösségi Házba. A foglalkozások ára 1200 forint, az alkalmakra előzetesen regisztrálni kell.

  2024.07.15.
 3. Animóka a Felsővárosban

  Animóka címmel szerveznek művésztábort augusztus 26-30-a között a Felsővárosi Alkotóházban és annak kertjében. A napközis tábor a 9-16 éves korosztálynak ajánlják, jelentkezni és a részvételi díjat befizetni július 31-ig lehet.

  2024.07.15.
 4. Szépkorúak kulturális seregszemléje

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a már hagyományos Szenior Ki mit tud? versenyt a Fejér vármegyei nyugdíjasok számára előadóművészet, valamint képző-, ipar- és népművészet kategóriákban. A színpadi produkciókból előválogatókat, a beérkezett műalkotásokból pedig kiállítását is rendeznek – végül pedig gálaműsort tartanak a legjobbakból.

  2024.07.14.