Alig 17 esztendős és már kétszeres magyar bajnok ökölvívó a fehérvári Nagy Evelin

Alig egy hónapja nyerte meg második országos bajnoki címét junior korcsoportban Nagy Evelin (57 kg) a Fehérvár Küzdősport Egyesület Ökölvívó Szakosztály és a junior magyar válogatott versenyzője, aki 2019-ben bajnoki ezüstérmet és kupaaranyat, míg 2018-ban - még serdülőként - szintén magyar bajnoki címet szerzett.
2020.11.17. 07:31 |

Hogyan lesz egy fiatal, törékeny, csendes középiskolás lányból ökölvívó?

Tizennégy éves koromban, anyukám mondta, hogy jöjjek le az edzőterembe és tanuljak önvédelmet, ugyanakkor mozduljak ki otthonról. Lejöttem, megnéztem tetszett és belecsöppentem egy jó társaságba. Egyre rendszeresebben kezdtem edzésekre járni, egyre több izgalmas dolgot tanultam. Meg sem fordult a fejemben, hogy abbahagyjam.

Hogyan fogadta mindezt a környezeted, hiszen nem átlagos dolog, hogy egy ifjú hölgyből bokszoló lesz?

Osztálytársaim, barátaim gratuláltak a magyar bajnoki címemhez, ami jólesett.

Hogyan dolgozod fel, hogy egy hozzád hasonló ifjú hölgynek - ha versenykörülmények között is - de behúzol egy jó nagyot?

Nehezen. Próbálom „okosan”, technikásan megoldani a dolgot, igyekszem úgy megütni az ellenfelet, hogy gyors, hatékony és kevésbé fájdalmas legyen. Engem nem nagyon érint negatívan, ha kapok egyet-egyet, inkább meccs után veszem észre, de ez egyben jó érzés is.

Legutóbb magyar bajnoki címeddel, ha jól tudom, kvalifikáltad magadat a junior EB-re is.

Sajnos az idén az EB elmarad, de ez nem keserít el folytatom a felkészülést a későbbi megmérettetésekre.

Milyen tanítvány Evelin? - fordultam Turós Arnold, nevelőedzőhöz.

Minden edzőtársamnak olyan tanítványt kívánok, mint amilyen Evelin. Szorgalmas, intelligens.

Nemcsak kiválóan bokszol, hanem jól is tanul.

Tisztában van azzal, hogy az edzőterem mellett az iskolában is ki kell hoznia magából a maximumhoz közelit. Az edzéseken nagyon ügyes, jól képezhető. Győztes típus, kétszeres magyar bajnok és fejlődőképes.

Pályafutása - alapképességeit tekintve - magasra ívelhet, de ez sok mindennek a függvénye. Mindent megteszünk azért, hogy technikailag képzett legyen, jó állóképessége legyen. A legfontosabb, hogy boldognak érezze magát, ne legyen számára teher az edzés és a versenyzés.

Sport

 1. Folytatódott a fehérvári hokisok győzelmi sorozata az ICEHL-ben

  Sorozatban harmadszor nyert idegenben a Hydro Fehérvár AV19, amelynek most csak 1 pont a hátránya a Graz mögött. Pozsonyban magyar válogatott csatárai, Erdély, Bartalis és Hári góljaival győzött a Volán.

  2020.11.25.
 2. Ilyen volt a TESZ#2020 kihívás - kihirdették a nyerteseket

  A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt idén a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezték meg. A 9. TESZ futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. A november 15-én lezárult mozgalmas versenyhónap eredményeit a már zajló „Hulladékcsökkentési hét” programjai között ismertették a szervezők.

  2020.11.24.
 3. Szegeden sem szakadt meg a MÁV Előre veretlenségi sorozata

  Újabb sikerrel növelte veretlenségi sorozatát a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I Liga alaszakaszban. A 10. fordulóban a Vidusz-Szegedi RSE otthonában zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratták Gelencsér Balázs játékosai.

  2020.11.23.
 4. Hibátlan hétvége, Dornbirnban is győzni tudott a Volán

  Az Innsbruck után a Dornbirnt is legyőzte a magyar ICEHL-csapat, amely a hatpontos hétvégének hála felkapaszkodottt a második helyre a táblázaton. Mihály Ákos és Szabó Dániel találata után a győztes gólt Andrew Sarauer ütötte a harmadik harmadban.DEC - Hydro Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

  2020.11.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak