Hiába a zalai triplaeső, az Alba Fehérvár rossz kezdés után is nyerni tudott

A bajnoki alapaszakasz hajrájához közeledve újabb fontos hazai meccs várt az Alba Fehérvárra, a Zalaegerszeget fogadta. Pocsék, 0-12-es kezdés után lassan ébredt az Alba, de a második negyedben már vezetett is, igaz, szünetre a vendégek mehettek előnnyel. A harmadik negyedben jobbann dobott az Alba, és bár a ZTE végig extrán tüzlet a triplavonal mögül, végül behúzta a meccset a Fehérvár.
2019.03.23. 20:05 |

Ennél pocsékabban nem kezdhetett volna az Alba: négy perc alatt nulla pont, négy eladott labda, tizenkét kapott pont… A teljes dekoncentráltságból időkéréssel próbálta csapatát kihúzni Jesus Ramirez. Nem volt azonnal látszata, Lóránt révén csak később szerezte első kosarát a Fehérvár. A túloldalon Ware, majd Thompson is dudaszóra talált be, 16-2-re is vezettek a vendégek. Hármat cserélt Ramirez, főleg Peterson igyekezett az új fiúk közül. A ZTE is cserélt, fiatalokat küldött be Bencze Tamás, ez pedig meglátszott ekkor az eredményen. Közelebb került, de továbbra is rosszul dobott, és egy negyed után csak 13 pontnál járt az Alba.

Egy ideig a második negyedben sem sikerült közelebb jutni, nagyon sok hiba akadályozta ezt. A visszatérő zalai alapemberek közül Agafonov villogott, ismét nyolccal mentek a vendégek. Ezt főleg Filipovics aktivitásával sikerült végül eltüntetni, bár az egyenlítő triplát Cabzeas dobta a negyed felénél. Ez volt az első jó kísérlete kintről az Albának… Filipovics lendületbe jött, remek megoldások sorával megfordította a meccset, közben hátul is jól alkalmazta a zónát az Alba. Amikor ezt átdobta a Zete, kilábalt a hullámvölgyből, a negyed végén egy rossz fújást követően büntetőkkel ismét vezetett is. A legvégén pedig Bellot-Green a hetedik zalai hármassal négyre növelte a különbséget – ötven százalékkal céloztak kintről a vendégek, az Alba ekkor tizenöt százaléknál járt…

A mutató a harmadik negyed elején sem változott, Agafonov vágott be triplát. Az Alba légiósai közül Heath és Freeman is csipkedni kezdte magát, utóbbi végre hármast is szerzett, Lóránt is kedvet kapott tőle, és ismét itt volt az előny. Filipovics újfent remekül szállt be, a ZTE kulcsemberei pedig fáradni látszottak. De azért amikor üresen maradtak, nem hibáztak, Szabő kintről, Agafonov centerből. A negyed hajrájában már stabilan vezetett az Alba, Freeman révén ezúttal az utolsó jó dobás is az övé volt, hét volt a különbség. Igaz, a vendégek egészen pazar triplamutatóval rendelkeztek, már túl voltak tizedik hármasukon, és tartogattak még a továbbiakra is.

Nem dőlt el a meccs, ezt Ware tudatosította  a hazaiakban, aki a negyedik negyed első felébe zsinórban dobta a triplákat. Pedig nem voltak bonyolult figurák rá, csak éppen képtelen volt levédeni az Alba. Egy pontra zárkózott a ZTE, öt perc volt hátra. Freeman duplájával jutott levegőhöz a Fehérvár, de érezni lehetett, kiélezett végjáték lesz. Támadásban nem tudott újítani a Ramirez-csapat, odaát pedig váratlanul főszereplővé lépett elő a két hármast bevágó Gulyás. Az utolsó két percben így vendégvezetéssel léptünk. Az Alba Cabezas által kiharcolt faultokkal és büntetőkkel fordított, a zalaiak pedig most kihagyták a tripláikat. Lóránt két büntetője után néggyel vezetett a Fehérvár és egy támadásnyi idő maradt. Nem tudott betalálni a Zete, Freeman büntetői és Cabezas triplái biztossá tették a győzelmet. Igaz, a legvégén Szabó egy bravúrtriplával tett arról, hogy a két csapat egymás elleni mérlege picit a zalaiak felé billenjen.

A ZTE végül tizenhat triplával zárta a meccset, melynek legjobja a 19 pontot, 9 lepattanót és 6 kiharcolt faultot felmutató Filipovics Márkó volt.

Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE KK 89-84 (13-19, 24-22, 27-16, 25-27)

Alba. Cabezas 12/9, Freeman 18/6, Zeno 7/3, Lóránt 11/3, Heath 7. Csere: Peterson 13, Tóth P. 2, Filipovics 19/3.

Sport

 1. Nagyszabású tenisztorna lesz városunkban - szombaton rajtol a Fehérvár Kupa

  A koronavírus-járványt követően Székesfehérváron éled újra a magyar teniszélet: négy napos, nagyszabású tenisztornát rendez a Magyar Tenisz Szövetség, amelynek a Kiskút Tenisz Klub lesz a házigazdája. 

  2020.06.05.
 2. Szurkolóknak válaszoltak online a fehérvári hokiklub vezetői

  Több tucatnyi témában érkeztek kérdések a Fehérvár AV19 első online fórumára, melyen Gál Péter Pál és Szélig Viktor válaszoltak a szurkolók kérdéseire. Az első adás sikeressége nyomán a klub a jövőben havonta-kéthavonta szervez ilyen, online eseményeket.

  2020.06.04.
 3. Megkezdték a felkészülést a fehérvári kézilabdázók, Triscsuk ismét az Albában

  Június 2-án megkezdte a felkészülést a következő szezonra az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata. A csonkán félbemaradt előző bajnokság után új igazolásokat mutattak be a klub idénynyitó sajtótájékoztatóján. Köztük nagy visszatérő is akad, Triscsuk Krisztina, aki akár a fehérvári klub történetének legjobb góllövőjévé is válhat az előttünk álló szezonban.

  2020.06.03.
 4. A hetedik helyezett Kisvárda látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Június 6-én, szombaton 19 órakor a Kisvárda együttesét fogadja a Vidi a MOL Aréna Sóstóban. A VidiShopban és a mérkőzés napján a stadionnál nem lesz jegyértékesítés, kizárólag elővételben, online lehet csak belépőket vásárolni. A hatályos előírások értelmében az egyes ülőhelyek között 1,5 méteres védőtávolságot kell tartani, ennek megfelelően lesznek jelölve a szabad helyek.

  2020.06.03.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak