Hiába a zalai triplaeső, az Alba Fehérvár rossz kezdés után is nyerni tudott

A bajnoki alapaszakasz hajrájához közeledve újabb fontos hazai meccs várt az Alba Fehérvárra, a Zalaegerszeget fogadta. Pocsék, 0-12-es kezdés után lassan ébredt az Alba, de a második negyedben már vezetett is, igaz, szünetre a vendégek mehettek előnnyel. A harmadik negyedben jobbann dobott az Alba, és bár a ZTE végig extrán tüzlet a triplavonal mögül, végül behúzta a meccset a Fehérvár.
2019.03.23. 20:05 |

Ennél pocsékabban nem kezdhetett volna az Alba: négy perc alatt nulla pont, négy eladott labda, tizenkét kapott pont… A teljes dekoncentráltságból időkéréssel próbálta csapatát kihúzni Jesus Ramirez. Nem volt azonnal látszata, Lóránt révén csak később szerezte első kosarát a Fehérvár. A túloldalon Ware, majd Thompson is dudaszóra talált be, 16-2-re is vezettek a vendégek. Hármat cserélt Ramirez, főleg Peterson igyekezett az új fiúk közül. A ZTE is cserélt, fiatalokat küldött be Bencze Tamás, ez pedig meglátszott ekkor az eredményen. Közelebb került, de továbbra is rosszul dobott, és egy negyed után csak 13 pontnál járt az Alba.

Egy ideig a második negyedben sem sikerült közelebb jutni, nagyon sok hiba akadályozta ezt. A visszatérő zalai alapemberek közül Agafonov villogott, ismét nyolccal mentek a vendégek. Ezt főleg Filipovics aktivitásával sikerült végül eltüntetni, bár az egyenlítő triplát Cabzeas dobta a negyed felénél. Ez volt az első jó kísérlete kintről az Albának… Filipovics lendületbe jött, remek megoldások sorával megfordította a meccset, közben hátul is jól alkalmazta a zónát az Alba. Amikor ezt átdobta a Zete, kilábalt a hullámvölgyből, a negyed végén egy rossz fújást követően büntetőkkel ismét vezetett is. A legvégén pedig Bellot-Green a hetedik zalai hármassal négyre növelte a különbséget – ötven százalékkal céloztak kintről a vendégek, az Alba ekkor tizenöt százaléknál járt…

A mutató a harmadik negyed elején sem változott, Agafonov vágott be triplát. Az Alba légiósai közül Heath és Freeman is csipkedni kezdte magát, utóbbi végre hármast is szerzett, Lóránt is kedvet kapott tőle, és ismét itt volt az előny. Filipovics újfent remekül szállt be, a ZTE kulcsemberei pedig fáradni látszottak. De azért amikor üresen maradtak, nem hibáztak, Szabő kintről, Agafonov centerből. A negyed hajrájában már stabilan vezetett az Alba, Freeman révén ezúttal az utolsó jó dobás is az övé volt, hét volt a különbség. Igaz, a vendégek egészen pazar triplamutatóval rendelkeztek, már túl voltak tizedik hármasukon, és tartogattak még a továbbiakra is.

Nem dőlt el a meccs, ezt Ware tudatosította  a hazaiakban, aki a negyedik negyed első felébe zsinórban dobta a triplákat. Pedig nem voltak bonyolult figurák rá, csak éppen képtelen volt levédeni az Alba. Egy pontra zárkózott a ZTE, öt perc volt hátra. Freeman duplájával jutott levegőhöz a Fehérvár, de érezni lehetett, kiélezett végjáték lesz. Támadásban nem tudott újítani a Ramirez-csapat, odaát pedig váratlanul főszereplővé lépett elő a két hármast bevágó Gulyás. Az utolsó két percben így vendégvezetéssel léptünk. Az Alba Cabezas által kiharcolt faultokkal és büntetőkkel fordított, a zalaiak pedig most kihagyták a tripláikat. Lóránt két büntetője után néggyel vezetett a Fehérvár és egy támadásnyi idő maradt. Nem tudott betalálni a Zete, Freeman büntetői és Cabezas triplái biztossá tették a győzelmet. Igaz, a legvégén Szabó egy bravúrtriplával tett arról, hogy a két csapat egymás elleni mérlege picit a zalaiak felé billenjen.

A ZTE végül tizenhat triplával zárta a meccset, melynek legjobja a 19 pontot, 9 lepattanót és 6 kiharcolt faultot felmutató Filipovics Márkó volt.

Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE KK 89-84 (13-19, 24-22, 27-16, 25-27)

Alba. Cabezas 12/9, Freeman 18/6, Zeno 7/3, Lóránt 11/3, Heath 7. Csere: Peterson 13, Tóth P. 2, Filipovics 19/3.

Sport

 1. Előkelő helyezéseket szereztek a Rotpunkt nehézségi mászói a BigWall Magyar Kupán

  Szombaton Budapesten BigWall Magyar kupafordulóra került sor falmászás nehézségi kategóriában. A fehérvári Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Forgács Eszter ifi és nyílt női kategóriában is negyedik lett, utóbbiban Zsilák Kinga bronzérmet szerzett. A gyerekek között Juhász Tamara ezüstérmes, míg a serdülőknél Pajor Vince bronzérmes lett.

  2019.05.21.
 2. ARAK: biztató eredmények Kelet kupától Savaria kupáig

  Felnőtt és utánpóltás versenyeken is jól szerepeltek múlt hét végén az ARAK atlétái. A dobók Szombathelyen értek el kiváló eredményeket, a futók pedig Debrecenben remekeltek. Kiemelendő, hogy Csókás Nikolasz 400 gáton junior Európa-bajnoki szintet futott, vagyis készülhet a kontinenstornára.

  2019.05.21.
 3. Loic Negót választották az év játékosának a csapatok képviselői

  Az MLSZ által szervezett RangAdó gála keretében adták át a díjakat a labadrúgó-szezon legjobbjainak. A csapatok kapitánya, edzője és két-két játékosa szavazott, és a legjobb labdarúgónak a MOL Vidi francia-magyar játékosát, Loic Negót választották.

  2019.05.20.
 4. Május 24-én, pénteken lesz a Fehérvári Diáktanács sportnapja, 23-án a selejtezők

  A Székesfehérvári Diáktanács idén is megrendezi a városi diák sportnapot május 23-24-én, csütörtökön (selejtezők) és pénteken a Bregyó-közi Sportcentrumban. Általános és középiskolás csapatok jelentkezését várják kispályás foci (5+1 fős csapatok), streetball (3 fő), tollaslabda, asztalitenisz, frizbi és strandröplabda (6 fő) sportágakban. Jelentkezni lehet a diaktanacs@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen.

  2019.05.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak