A második negyedben eldöntötte a meccset az Alba az Oroszlány ellen

Folytatódott az erőltetett menet: januári kilenc meccséből a harmadikat játszotta az Alba Fehérvár. Az Oroszlánytól idegenben kikaptak Vojvodáék, most hazai pályán javíthattak. Meg is tették, mert a kiegyenlített első negyed után a másodikban hengereltek. Szünetig eldőlt a meccs, az Albában majdnem minden pályára lépő játékos szerzett pontot.
2021.01.09. 18:55 |

Omenaka nagyszerű alley-oop zsákolásával kezdődött a meccs, és szintén a fiatal fehérvári center volt, akinek újabb kosara után már időút is kért a vendégek edzője. A későbbiekben is főleg palánk alatt élt meg jól az Alba, a centrek mellett a betörő Curry és Turner is könnyedén szerzett pontokat. Az Oroszlány ellenben jobban triplázott, emiatt nem szakadt le. Az első negyed végén már majdnem annyi pontnál járt a Fehérvár, mint a Kecskemét ellen félidőben…

Jól kezdte a második tíz percet is a hazai csapat, Vojvoda remekül passzolta meg Omenakát, aki nagyon élt a meccsen - kár, hogy ezután rögtön lesérült. Turner lerohanásos kosarával tíz lett közte, jött az időkérés. Hiába, nagyon elkapta a fonalat és régen látott hatékonysággal támadott az Alba. Ahmad remekül használta ki, hogy több idő jutott neki, de a félidőben kiosztott 17 assziszt mutatta, hogy főleg csapatként remekeltek a hazaiak. Közben pedig hátul is állták a sarat, az egyénileg próbálkozó oroszlányiak sokszor a gyűrűig sem jutottak. Szerencsére Omenaka is visszatérhetett, a félidő végén pedig Lukács nagy zsákolása volt a slusszpoén, és majdnem harminccal vezetett az Alba.

Dobópárbajjal folytatódott a meccs, Illés tripláira Vojvoda felelt, a különbség nem csökkent lényegesen. Bíró is betalált kintről, közben nagy rohanásban voltak a felek. Látszott, hogy jobb csapat az Oroszlány annál, amit addig mutatott, de nagy volt a hátrány, és amikor kellett, Davis vagy más tartotta a különbséget. A harmadik negyedet megnyerték a vendégek, de így is huszonhat pontos hátrányban voltak.

A negyedik negyedben ellenben rohantak egy 11-0-át, az Alba pedig teljesen dekoncentrálttá vált, így Forray Gábornak kellett időt kérnie négy perc után. Curry törte meg a fehérvári kosárcsendet, öt perccel a vége előtt kereken húsz volt a különbség. Ezt követően már nem ment úgy a dobás az Oroszlánynak, a Fehérvárban pedig egy-egy szép megoldással többen is hozzáettek, hogy visszaálljon az előző differencia. Mindkét Takács ikernek volt látványos gólpassza, a Hayest nélkülöző vendégeknek pedig nem maradt esélyük. Egy vereség és egy szoros győzelem után ezúttal ellentmondást nem tűrően aratott győzelmet az Alba Fehérvár.

Alba Fehérvár - OSE Lions 97-72 (28-24, 33-8, 17-20, 19-20)
Alba: Turner 13/3, Curry 13/3, Vojvoda 12/6, Davis 20/3, Omenaka 11. Csere: Ahmad 13, Lukács N. 4, Takács Ma. 2, Markovics 4, Csorvási 3, Takács Mi. 2, Kass.

Sport

 1. Kiélezett meccset nyert meg az Alba a régi mumus Sopron otthonában

  Soproni vendészereplés várt az Alba Fehérvárra a kosárlabda-bajnokságban. A vártnak megfelelően szorosan alakult a meccs első félideje, megjósolhatatlan volt, ki jön ki jobban a végén. A harmadik negyedben tudott kisit elhúzni az Alba, de a hajrára egyenlítettek a hazaiak. Végül az utolsó perc döntött, jobban bírta az idegek harcát a Fehérvár.

  2021.01.20.
 2. A modern sportélet kihívásai lesz az V. SKEOF konferencia témája

  Ötödik alkalommal tart konferenciát a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatót Fóruma, a SKEOF. A január 21. és 22. között zajló online fórumon „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban” kérdései kerülnek terítékre. 

  2021.01.19.
 3. Hétvégén folytatódik a bajnokság - Újpesten lép pályára a MOL Fehérvár FC

  Január 23-án, szombaton - egy hónapnyi szünet után - folytatódik az NB I-es pontvadászat, a Vidi az Újpest ellen lép pályára, idegenben, 19:30 órai kezdettel. A szombati rajt után pár nappal, szerdán újabb erőpróba vár a csapatra, az 5. fordulóból elhalasztott Kisvárda - Vidi összecsapást pótolják.

  2021.01.19.
 4. A harmadik harmad végén gólt kapott, így hosszabbításban nyert a Volán

  Hazai pályán javíthatott a pénteki vereség után a Hydro Fehérvár AV19, és bár a rendes játékidőben nem bírt az Innsbruckkal, végül győztesen hagyta el a jeget. A harmadik harmad vége előtt tizenegy másodperccel egyenlítettek a vendégek, a ráadásban Hári döntötte el a meccset.

  2021.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak