Egy negyed alatt döntött, aztán kényelmes volt az Alba Fehérvár

Az utolsó helyezett, nyeretlen Jászberény ellen játszotta újabb hazai mérkőzését az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. Természetesen toronymagas esélyesek voltak a fehérváriak, akik az első negyedben már majdnem hússzal vezettek. Szünetig ez a különbség csökkent, utána pedig nem nőtt jelentősen. Kényelmesen érvényesítette a tudáskülönbséget az Alba.
2021.01.13. 18:45 |

Az Alba minden létező mutatóban jobb volt eddig a Jászberénynél, az ilyen meccseken a nagy kérdés, mennyire képes felpörögni a favorit. Persze, a berényiek kerete sokat változott a szezon során, de így is kötelező volt a győzelem a hazaiaknak. Ennek megfelelően Vojvoda és Davis kosaraival hamar elhúztak nyolccal, a másik oldalon az Alba utánpótlásában évekig pallérozódó Brbaklics tartotta a lépést. Folyamatosan lépett el az Alba, Davis feltartóztathatatlan volt, de a fiatalok is pályára kerültek már az első negyedben. Éppen Takács Martin szép kosarával ért véget ez a játékrész, majdnem húszpontos fehérvári előnynél.

A második negyed elején is az ifjak voltak fenn, Lukács is feliratkozott a pontszerzők közé. A Jászberény sokszor dobásig sem jutott, közben a fehérvári légiósok pihenhettek. Aztán zökkent a hazai játék, a támadások esetlegesebbé váltak, a vendégek pedig tisztesen küzdve zárkóztak, bár sokáig csak három játékosuk tudott betalálni. Hiába kért időt Forray Gábor, a második játékrészt megnyerte a Jászberény, amiben a fehérváriak dekoncentráltsága is szerepet játszott. Így is tizenöttel ponttal vezetett szünetben az Alba, látszott, nem lesz meglepetés.

Sok minden a harmadik negyedben sem változott, a Curryt ezúttal nélkülöző fehérváriak kényelmesen játszottak. Filipovics mutatott szép dolgokat a Jászberényben, és sikerült tíz pont közelébe csökkenteni a hátrányt vendég részről. A triplákat jobban dobták a fehérváriak, a negyed vége felé Vojvoda és Ahmad is beköszönt kintről, főleg emiatt állt vissza a korábbiakhoz hasonló különbség (63-46).

Davis hosszú idő után szerzett kosarat, Vojvoda is betalált, így sikerült újra jobban meglépnie az Albának, de a centereket jól megjátszó Jászberény nem hagyta magát. Williams és Primorac faragott a hátrányból. Inkább egyénileg próbálkoztak a fehérváriak, ami nem mindig sikerült, így még az is megesett, hogy Brbaklics tízre faragta a Jászberény hátrányát. A meccs végére aztán Vojvoda, Davis és Turner is tartogatott egy-egy hármast, ezzel kicsit megint nyílt az olló. Összességében hozta a várt kötelezőt az Alba, szombaton pedig Jászberényben visszaadja a mostani látogatást.

Alba Fehérvár - Jászberényi KSE 82-65 (28-9, 15.19, 20-18, 19-19)
Alba: Turner 18/6, Vojvoda 18/12, Lukács 5, Davis 21/ 12, Ahmad 7/3. Csere: Takács Ma. 5, Omenaka 4, Takács Mi., Markovics, Csorvási 4, Kass, Awogbemi.

Sport

 1. Kiélezett meccset nyert meg az Alba a régi mumus Sopron otthonában

  Soproni vendészereplés várt az Alba Fehérvárra a kosárlabda-bajnokságban. A vártnak megfelelően szorosan alakult a meccs első félideje, megjósolhatatlan volt, ki jön ki jobban a végén. A harmadik negyedben tudott kisit elhúzni az Alba, de a hajrára egyenlítettek a hazaiak. Végül az utolsó perc döntött, jobban bírta az idegek harcát a Fehérvár.

  2021.01.20.
 2. A modern sportélet kihívásai lesz az V. SKEOF konferencia témája

  Ötödik alkalommal tart konferenciát a Sportgazdaságtani Kutatók és Egyetemi Oktatót Fóruma, a SKEOF. A január 21. és 22. között zajló online fórumon „A harmadik évezred harmadik évtizedének kihívásai a sportban” kérdései kerülnek terítékre. 

  2021.01.19.
 3. Hétvégén folytatódik a bajnokság - Újpesten lép pályára a MOL Fehérvár FC

  Január 23-án, szombaton - egy hónapnyi szünet után - folytatódik az NB I-es pontvadászat, a Vidi az Újpest ellen lép pályára, idegenben, 19:30 órai kezdettel. A szombati rajt után pár nappal, szerdán újabb erőpróba vár a csapatra, az 5. fordulóból elhalasztott Kisvárda - Vidi összecsapást pótolják.

  2021.01.19.
 4. A harmadik harmad végén gólt kapott, így hosszabbításban nyert a Volán

  Hazai pályán javíthatott a pénteki vereség után a Hydro Fehérvár AV19, és bár a rendes játékidőben nem bírt az Innsbruckkal, végül győztesen hagyta el a jeget. A harmadik harmad vége előtt tizenegy másodperccel egyenlítettek a vendégek, a ráadásban Hári döntötte el a meccset.

  2021.01.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak