Szoros csatában győzelemmel zárta az alapszakaszt az Alba Fehérvár

Az alapszakasz utolsó mérkőzését játszotta az Alba Fehérvár, az ellenfél a kosárlabda-bajnokság címvédője, a Szombathely volt. A vendégek tartalékosan álltak ki, de hamar elmentek tíz ponttal. Utána viszont az Alba dominált és szünetig majdnem ötven pontig jutva szerzett előnyt. A második félidőben jobban dobott a Falco, de hiába lett szoros a meccs, a legvégén nem tudott betalálni, kettővel nyert az Alba. A fehérváriak a Debrecennel találkoznak a play-offban.
2021.03.27. 19:54 |

A Perl, Váradi és Lake nélkül felálló Falco védekezésben nem tűnt tartalékosnak, az Alba az első 5 percben szinte pontot sem szerzett. 12-2-es vendég vezetésnél kért időt Forray Gábor, akinek csapata nem pörgött az elvárható szinten. Jót tett a miniszünet, Davis vezetésével eredményesebb lett az Alba és most a szombathelyiek voltak képtelenek betalálni. 17-2-re hozta az első negyed második felét a Fehérvár, mindkét csapat rengeteg hibával játszott.

A folytatásban sem csökkent, inkább nőtt a különbség. Markovics két triplát is bevágott, Gillon pedig szépen cikázott át többször is a védelmen. A második negyed felén túl néhány eladott labda miatt a főleg Benke révén eredményes Falco zárkózott, de tíznél közelebb nem került. Omenaka szorgoskodott össze támadó lepattanókat, az Alba pedig vezetett szünetben, egyedül a sok személyi hiba miatt aggódhatott vezetőedzője. Igaz, a büntetőkkel eléggé hadilábon álltak a vendégek.

Keller Ákos pontjaival jött közelebb és a harmadik negyedet megint jobban kezdte a Falco. Tíz alá ment a különbség, de a negyed közepén „megszokott” fordulat, Hearst triplája után úgy tűnt, megnyugszik az Alba. Csakhogy ezután megint eladott labdák és kihagyott dobások jöttek, a negyed végén Markovics rontott érthetetlenül ziccert, Anderson pedig dudaszós duplával négyre hozta fel a szombathelyieket.

Hiába dobott Vojvoda triplát, Anderson és Bruinsma is belejött, és a negyedik negyed elején már időt kellett kérnie az Alba mesterének. Egyetlen pontra jöttek fel a vendégek és többször közel álltak, hogy a vezetést is visszavegyék. Főleg Vojvoda javult fel az Albában támadásban, de minkét oldalon inkább az egyéni megoldások domináltak. Az utolsó két percre fordulva néggyel vezetett a hazai csapat. Bruinsma szedett támadó lepattanót és tett vissza egy közelit, az Alba ellenben nem tudott betalálni. 20 másodperccel a vége előtt hozhatták a labdát a vendégek, de ekkor jól védekeztek a hazaiak, így végül két ponttal megnyerték az izgalmas meccset.

Ez nem változtatott azon, hogy 5. lett az alapszakasz végén az Alba. Mivel a Szeged meglepetésre nyert Szolnokon, a Debrecen lett a negyedik, így a hajdúságiakkal játszik a rájátszás első körében a Fehérvár.

Alba Fehérvár - Falco Vulcano Energia KC 90-88 ( 19-14, 30-22, 19-28, 22-24)

Alba: Gillon 11/3, Vojvoda 16/6, Lukács N. 2, Davis 19/6, Csorvási. Csere: Omenaka 10, Curry 11/3, Hearst 8/6, Ahmad 4, Markovics 9/9, Takács Ma.

Sport

 1. "Szokásos" sima Vidi-győzelem az Újpest ellen a bajnokságban

  Harmadszor játszott a szezonban az Újpesttel a Mol Fehérvár, és akárcsak az első két alkalommal, ezúttal is kiütéssel verte ellenfelét. Szabics Imre első hazai meccsén Nikolics és Petrjak is duplázott, így 4-0-ra nyert a Vidi, amely csütörtökön a Magyar Kupa elődöntőjében játszik legközelebb.

  2021.04.10.
 2. Egy ponttal kapott ki a Szolnoktól az Alba a kupa negyeddöntőjében

  A kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének első mérkőzését játszotta Budapesten az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj. Végig szoros volt a csata, az utolsó negyedben is felváltva vezettek a csapatok. A végjátékból a kevesebbet hibázó és szerencsésebb Szolnok jött ki jobban, így az Alba nem jutott be a négy közé.

  2021.04.07.
 3. Oda a bizalom: váratlanul kirúgta Antti Karhulát a Hydro Fehérvár AV19

  Nemrég még arról nyilatkoztak a fehérvári hokicsapat vezetői, hogy a jövőben is az idei edzői stáb folytatja a munkát a Volánnál. A Magyar Kupa döntője után azonban "bizalomvesztés" alakult ki Antti Karhulával szemben, így immár azt jelentették be, hogy a finn edző távozik Fehérvárról.

  2021.04.06.
 4. Gól nélküli döntetlennel mutatkozott be a Vidi kispadján Szabics Imre

  A Kisvárda otthonában játszotta első mérkőzését a válogatott szünet után a bajnokságban a Mol Fehérvár. Az új vezetőedző, Szabics Imre bemutatkozása is volt a meccs, amelyen az első félidőben emberhátrányba került a Vidi, Fiola kiállítása után. A hazaiak nem tudták kihasználni a létszámfölényt, a fehérváriaknak pedig nem volt komoly helyzetük, így gól nélkül ért véget a találkozó.

  2021.04.04.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak