Alba triatlonos aranyérmek a Duatlon országos bajnokságról

A felnőttel mezőnyében abszolútban Dévay Márk győzött, ráadásul testvére, Zsombor azonos idővel ért célba, míg az Alba Triatlon újonc csapata is aranyérmes lett a balatonboglári duatlon országos bajnokságon.

2018.05.07. 17:30 |

A balatonboglári Duatlon országos bajnokságon a férfiak sprint versenyét uralta az Alba Triatlon SE két kiváló elit sportolója, Dévay Márk és Zsombor! A Dévay testvérek nem ismertek pardont ezen a napon, és meggyőző határozottsággal utasították maguk mögé a teljes mezőnyt. Az öt kilométer futásból, húsz kilométer kerékpározásból, illetve 2,5 kilométer futásból álló táv végén kéz a kézben értek célba, 54:23 perces remek időeredménnyel. A célfotó végül Márkot hozta ki győztesnek, de Zsombor nyakában is szépen csillogott az ezüstérem, sőt, egy arany is, hiszen a junioroknál ő győzött.

Az újoncok versenyében is volt minek örülnie az Alba triatlonosoknak: a Ganesz Ádám – Szekfű Viktor – Várnai Dávid triónál ezen a napon nem volt jobb Magyarországon, így csapatban bezsebelték az aranyérmet.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak