Alba Triatlon: dobogós helyezések a szezon első ranglistaversenyéről

Az idei szezon első duatlon ranglistaversenyén vett részt az Alba Triatlon SE. Újszilváson, a Tavaszi Fergeteg duatlon versenyen kilenc utánpótláskorú fehérvári sportoló állt rajthoz. Az Alba triatlonos gyerkőcök pedig remekül szerepeltek, hiszen Várnai Dávid személyében egyéniben, míg az újonc 2-es kategóriában csapatban is állt albás versenyző a dobogón.

2019.04.15. 10:49 |

2019-ben Dunaújvárosban már jó néhányan rajthoz álltak egy duatlon versenyen, viszont az első ranglistaverseny mindig más. A Pest megyei Újszilvás adott otthont az első ilyen jellegű megmérettetésnek, melyen az Alba Triatlon SE-t kilenc ifjú triatlonista képviselte. Az első rajtokhoz rögtön négy Alba triatlonos áll oda, a gyermek korcsoport indulóira 2km futás után 8km kerékpározás várt, majd a végén újabb 1km futás. A fiúk mezőnyében Ganesz Ádám az igen előkelő 15. helyen ért célba, hatalmas hajrát bemutatva közvetlenül mögötte, a 16. pozícióban haladt át a célvonalon Szekfű Viktor. A lányoknál Lédeczi Lotti nagyszerű versenyzést bemutatva a legjobb tíz közé is beverekedte magát, és lett kilencedik, míg Német-Bucsi Boglárka a népes mezőnyben a 31. helyen zárt.

A serdülőkre 3km futás, 12km kerékpározás, és 1,5km futás várt a Tavaszi Fergeteg duatlon versenyen. Lédeczi Péter a győztes mögötti háromfős bolyban haladt, az utolsó futásra is együtt indultak, Peti nagyon küzdött, és végül a dobogóról ugyan lemaradt, a célban elégedetten csapott a magasba. Taktikusan versenyzett a lányok mezőnyében Várnai Dóra is, akinek első ránézésre szintén sikerült a kerékpározásra egy bolyt kifognia, a célban azonban Dóri elmondta, nem nagyon akart „dolgozni” senki. Várnai Dóri is a legjobb tízben zárt: hetedik lett.

Délutánig kellett várni az újoncok versenyére, de Alba triatlonos szempontból mindenképpen megérte! Az újonc 2-es korcsoportnak 1km kellett futnia, 4-et bicikliznie, és végül 500 méter futnia. Várnai Dávid szinte egy-levegővel tolta le a távot, és lett harmadik, ezzel pedig megszerezte az Alba Triatlon SE idei első dobogós helyezését ranglista versenyen. Csapatban pedig Német-Bucsi Áronnal (13.helyezés), és az első versenyén induló Sörös Bencével (18.) kiegészülve ezüstérmet szerzett az Alba Triatlon SE triója.

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak