Alba Triatlon: dobogós helyezések a szezon első ranglistaversenyéről

Az idei szezon első duatlon ranglistaversenyén vett részt az Alba Triatlon SE. Újszilváson, a Tavaszi Fergeteg duatlon versenyen kilenc utánpótláskorú fehérvári sportoló állt rajthoz. Az Alba triatlonos gyerkőcök pedig remekül szerepeltek, hiszen Várnai Dávid személyében egyéniben, míg az újonc 2-es kategóriában csapatban is állt albás versenyző a dobogón.

2019.04.15. 10:49 |

2019-ben Dunaújvárosban már jó néhányan rajthoz álltak egy duatlon versenyen, viszont az első ranglistaverseny mindig más. A Pest megyei Újszilvás adott otthont az első ilyen jellegű megmérettetésnek, melyen az Alba Triatlon SE-t kilenc ifjú triatlonista képviselte. Az első rajtokhoz rögtön négy Alba triatlonos áll oda, a gyermek korcsoport indulóira 2km futás után 8km kerékpározás várt, majd a végén újabb 1km futás. A fiúk mezőnyében Ganesz Ádám az igen előkelő 15. helyen ért célba, hatalmas hajrát bemutatva közvetlenül mögötte, a 16. pozícióban haladt át a célvonalon Szekfű Viktor. A lányoknál Lédeczi Lotti nagyszerű versenyzést bemutatva a legjobb tíz közé is beverekedte magát, és lett kilencedik, míg Német-Bucsi Boglárka a népes mezőnyben a 31. helyen zárt.

A serdülőkre 3km futás, 12km kerékpározás, és 1,5km futás várt a Tavaszi Fergeteg duatlon versenyen. Lédeczi Péter a győztes mögötti háromfős bolyban haladt, az utolsó futásra is együtt indultak, Peti nagyon küzdött, és végül a dobogóról ugyan lemaradt, a célban elégedetten csapott a magasba. Taktikusan versenyzett a lányok mezőnyében Várnai Dóra is, akinek első ránézésre szintén sikerült a kerékpározásra egy bolyt kifognia, a célban azonban Dóri elmondta, nem nagyon akart „dolgozni” senki. Várnai Dóri is a legjobb tízben zárt: hetedik lett.

Délutánig kellett várni az újoncok versenyére, de Alba triatlonos szempontból mindenképpen megérte! Az újonc 2-es korcsoportnak 1km kellett futnia, 4-et bicikliznie, és végül 500 méter futnia. Várnai Dávid szinte egy-levegővel tolta le a távot, és lett harmadik, ezzel pedig megszerezte az Alba Triatlon SE idei első dobogós helyezését ranglista versenyen. Csapatban pedig Német-Bucsi Áronnal (13.helyezés), és az első versenyén induló Sörös Bencével (18.) kiegészülve ezüstérmet szerzett az Alba Triatlon SE triója.

Sport

 1. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.
 2. A Felix Promotion Profi Box Gála győztes fehérvári ökölvívóit fogadták a Városházán

  A székesfehérvári Felix Promotion Magyar Ring Profi Box Gálán győztes hazai ökölvívókat fogadta Fehérvár polgármestere és alpolgármestere hétfőn a Városházán, ahol megköszönték a sportolóknak a teltházas estét. Április végén az MKOSZ-csarnokban Hegyi Barnabás ötödik, Márton Balázs hatodik, míg a debütáló Kiliti Tamás első győzelmét aratta a profik között, ráadásul mindhárom fehérvári harcos kiütötte ellenfelét.

  2019.06.17.
 3. Bajnoki címek és egy országos csúcs az ARAK atlétáitól

  A junior és U23-as atlétikai országos bajnokságon taroltak az Alba Regia Atlétikai Klub sprinterei. Takács Boglárka és Szabó Dániel 100 és 200 méteren is fölényesen nyert. Mátó Sára tovább faragta országos csúcsát 400 gáton. Emellett Brandl Lilla megdobta az U20-as EB kvalifikációs szintjét!

  2019.06.17.
 4. Már nem kell sokat várni, hamarosan teljesen elkészül a Kiskút Tenisz Klub csarnoka

  A női Szuperliga-rajt előtt Cser-Palkovics András vendégeskedett a Kiskút Tenisz Klubban. Székesfehérvár teniszt is szerető polgármesterét a klub elnöke, Viszló Csaba kalauzolta körbe a csaknem teljesen kész, fedett, új csarnokban.

  2019.06.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak