Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.
2018.03.21. 19:15 |

Előbb Alhaji Mohammed, majd Trevis Simspon ragadta magához a főszerepet az első negyedben. Előbbi mint kés a vajon, úgy hatolt át a MAFC védekezésén, utóbbi pedig bevágott három triplát, ahogy szokta, futtából, messziről. Így aztán az is belefért, hogy a palánk alatt néha egyedül maradtak a fővárosiak, akik az előző fordulóban a Paks legyőzésével megmutatták, képesek bravúrra. A két amerikai vezérletével tíz pont fölötti előnyt épített az Alba, ez azonban a második negyed elején, amikor Dukics kintről betalált, csökkent. Jött megint Mohammed, és szintén jókor estek be Filipovics hármasai, így a védekezésben olykor kihagyó, de egyértelműen jobb állománnyal rendelkező Fehérvár őrizte előnyét. Keller Ákos és Filipovics is szerzett labdákat, lepattanókat, szünetig tizenöt ponttal húzott el az Alba.

A harmadik negyedben volt olyan pillanat, amikor hússzal vezettek Hortonék, az amerikai center jó érzékkel húzta be a gyűrűről felpattanó labdákat és Kovács légpasszát is. 74-54 után azonban lefagyott a gépezet támadásban, még Lóránt is könnyű ziccert rontott, a MAFC pedig nyolccal csökkentette a különbséget. Elrontott lerohanások is mutatták, hogy nem tökéletes a koncentráció hazai oldalon. Ugyanezt láttuk a negyedik negyed elején, olykor feleslegesen cifrázta a játékot a könnyű helyzetekben sem pontos Alba, miközben a MAFC McCray hibátlan triplázásával felzárkózott. Időkérés után végre összejött egy alley-oop, Simpson zsákolt Horton passzából, és a rontásokkal együtt is a száz pont felé haladt az Alba. Nem érte el, közben kapott is szépen, de a kötelező győzelmet égül nem fenyegette veszély.

Alba Fehérvár- MAFC 98-86 (30-19, 28-24, 18-19, 22-24)

Alba: Kovács Á. 4, Mohammed 22, Simpson 15/9, Lóránt 8, Keller Á. 9. Csere: Hill 4, Horton 17, Pointer 9, Keller I., Brbaklics.

Sport

 1. Négy forduló óta veretlen a MÁV Előre a NB II. Nyugati csoportjában

  3:0-ra nyert a MÁV Előre SC az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia U21 otthonában. Blázs Eszterék így már négy forduló után veretlenek és MÁV Előre eddig mind a négy bajnoki találkozóját győzelemmel zárta a 2018-2019-es évadban.Női NB II, Nyugati csoport:1.MCM-Diamant KRA – MÁV Előre SC 0:3 (-21, -20, -22)

  2018.10.22.
 2. Büntetett a Salzburg emberelőnyben - három góllal kikapott a Fehérvár AV 19

  Ipari mennyiségű kiállítást kapott a Fehérvár AV 19 itthon, az előző szezon döntőse, a Salzburg ellen. A "nehézsúlyú" ellenfél ezúttal megállt hét szerzett gólnál, de a Volán csak négyig jutott. Voltak jó periódusai a hazaiaknak, de az osztrák együttes fórjai kifogták a szelet a vitorlájukból. A fehérváriak mérlege: huszonnégy büntetőperc és hat kapott gól emberhátrányban.

  2018.10.21.
 3. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 4. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak