Harmadszorra nem lett szoros, négy között az Alba Fehérvár

Harmadszor csapott össze a bajnoki negyeddöntőben az Alba Fehérvár Puebla Plus és a Kecskemét. A fehérváriak két győzelem után fogadták ellenfelüket, a továbbjutásért léptek pályára. Az eddigiekkel ellentétben most odafigyeltek a meccs elejére, és jó hármasokkal ellépve rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. A harmadik negyed végére eldőlt a meccs, az Alba 3-0-ás összesítéssel jutott a négy közé a bajnokságban.

Alba Fehérvár Puebla Plus - Kecskemét 98-69

2017.05.16. 19:18 |

Ez a meccs máshogy indult... Míg az első két találkozn alig talált be kinről az Alba, most az első negyedben öt triplát dobtak Taylorék, amivel a vendégek védekezését alapjában rengették meg. Az irányító mellett a centerszekció hozta a hármasokat, Lóránt, keller és Farr is bevágott egyet - ha így dobnak kintről a magas emberek, az kivégzéssel ér fel az ellenfélnek. Közben ugyanis a palánk alatt sem tétlenkedtek, és csak Ivosev egy jó sorozatán múlt, hogy nem lett egészen sima a meccs már a legelején. Motivált és pontos volt az Alba, majdnem harminc pontot dobott az első negyedben, ez pedig mutatta, hogy ezúttal nem a hajrára bízná a döntést...

A másodikban is ezt demonstrálták Lóránték, főleg az ellenállhatatlan kapitány. Szép tempóból, lerohanásból is eredményes volt, de nemcsak ő remekelt ekkor. Védekezésben olykor dobásig sem engedte ellenfelét az Alba, a különbség közben húsz fölé nőtt. Markovics Luka is pályára lépett, először a negyeddöntőben, de nem emiatt torpant meg a több dobást elrontó Fehérvár. A Kecskemétnek gondot okozott Ivosev negyedik hibája, ám a fehérvári figyelmetlenségeket támadólepattanókkal és ebből elért kosarakkal büntetve csökkentette hátrányát. Mohammed sokadik kísérletre bevert egy triplát, majd a félidő utolsó másodpercében is ő fejezett be egy akciót, amivel tizenhat pont előnyt hozott össze szünetre.

Jól kezdett fordulás után a Kecskemét, egy ideig még volt esély, hogy szorosabb lesz ez a csata is. De miután felzárkóztak a vendégek, megint jött egy szigorúbb szakasz az Alba véekezésében, és minden eldőlt. Farr ezúttal a palánk alól volt eredményesebb, Taylor személyiket harcolt ki, gópasszokat adott és harmadik hármasát is beemelte. A harmadik negyed végére hitét is vesztette a Kecskemét, amelyből Ivosev kipontozódott, de Djukanovics eddigi legjobb meccsét játszotta a párharcban. Forray Gábor kidumált magának egy technikait, de ezzel sem segített csapatán. A negyed végén Shepard zsákolásával már harminc volt közte, innen pedig nem volt kérdés. Az utolsó játékrészben mindkét edző pályára vezényelte a fiatalokat is, a negyeddöntő összesen tizenkét és fél negyedéből ez volt az egyetlen, aminek már nem maradt jelentősége. Két szoros meccs után simán nyert és a négy közéjutott az Alba Fehérvár, ott pedig a ZTE-Szolnok párosítás győztesével találkozik majd.

Alba Fehérvár Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt 98-69 (29-15, 25-23, 29-15, 15-16)

Alba: Taylor 12/9, Mohammed 16/6, Sheopard 17, Lóránt 19/3, Keller Á. 14/3. Csere: Farr 10/3, Keller I. 7/3, Markovics 2, Somogyfoki, Varga M., Nshimba.

Sport

 1. Indul a kosárszezon, Észtországban az Alba Fehérvár

  A magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehévár szezonnyitó sajtótájékoztatóján elhangzott, a kosarasok nagyon magasra tették a lécet előző idénybeli sikereikkel, de a feltételek adottak hozzá, hogy idén is hasonló célokkal vágjanak neki a hazai sorozatoknak. A Bajnokok Ligájában vasárnap a Kalev Tallin otthonában, jövő kedden pedig a fehérvári visszavágón játszik az Alba.

  2017.09.22.
 2. Szombattól szombatig tartanak az Európai Sporthét székesfehérvári programjai

  Szeptember 23-30-ig, vagyis egy héten keresztül várják a mozogni vágyókat az Európai Sporthét programjai. A rangos eseményhez Székesfehérvár 81 ingyenes programmal csatlakozott, így a legkülönfélébb mozgásformák közül bárki megtalálhatja a kedvére valót. A rendezvénysorozatról sajtótájékoztatón számoltak be, pénteken, a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

  2017.09.22.
 3. Kecskeméten szerezte meg első idei győzelmét az Alba Fehérvár KC

  Egy kalkulált és egy váratlan vereség után azzal a céllal utazott az újonc Kecskemét otthonába az Alba Fehérvár KC, hogy harmadik bajnokiján begyűjtse első győzelmét. Deli Rita tanítványai bár vezettek nagyobb különbséggel is, végül négy góllal nyertek Kecskeméten.

  2017.09.20.
 4. Négy Vidi-gól Mohácson - magabiztos továbbjutás a Magyar Kupában

  Könnyed játékkal győzte le a Videoton megyei első osztályú ellenfelét Mohácson. A fehérváriak gyakorlatilag húsz perc alatt eldöntötték a továbbjutás kérdését. Szabó Bence duplázott, megszerezve első góljait a Videotonban. A Vidi a legjobb 64 között folytathatja. Mohácsi TE - Videoton 0-4 (0-3)

  2017.09.20.

Mobilitási Hét

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak