Harmadszorra nem lett szoros, négy között az Alba Fehérvár

Harmadszor csapott össze a bajnoki negyeddöntőben az Alba Fehérvár Puebla Plus és a Kecskemét. A fehérváriak két győzelem után fogadták ellenfelüket, a továbbjutásért léptek pályára. Az eddigiekkel ellentétben most odafigyeltek a meccs elejére, és jó hármasokkal ellépve rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. A harmadik negyed végére eldőlt a meccs, az Alba 3-0-ás összesítéssel jutott a négy közé a bajnokságban.

Alba Fehérvár Puebla Plus - Kecskemét 98-69

2017.05.16. 19:18 |

Ez a meccs máshogy indult... Míg az első két találkozn alig talált be kinről az Alba, most az első negyedben öt triplát dobtak Taylorék, amivel a vendégek védekezését alapjában rengették meg. Az irányító mellett a centerszekció hozta a hármasokat, Lóránt, keller és Farr is bevágott egyet - ha így dobnak kintről a magas emberek, az kivégzéssel ér fel az ellenfélnek. Közben ugyanis a palánk alatt sem tétlenkedtek, és csak Ivosev egy jó sorozatán múlt, hogy nem lett egészen sima a meccs már a legelején. Motivált és pontos volt az Alba, majdnem harminc pontot dobott az első negyedben, ez pedig mutatta, hogy ezúttal nem a hajrára bízná a döntést...

A másodikban is ezt demonstrálták Lóránték, főleg az ellenállhatatlan kapitány. Szép tempóból, lerohanásból is eredményes volt, de nemcsak ő remekelt ekkor. Védekezésben olykor dobásig sem engedte ellenfelét az Alba, a különbség közben húsz fölé nőtt. Markovics Luka is pályára lépett, először a negyeddöntőben, de nem emiatt torpant meg a több dobást elrontó Fehérvár. A Kecskemétnek gondot okozott Ivosev negyedik hibája, ám a fehérvári figyelmetlenségeket támadólepattanókkal és ebből elért kosarakkal büntetve csökkentette hátrányát. Mohammed sokadik kísérletre bevert egy triplát, majd a félidő utolsó másodpercében is ő fejezett be egy akciót, amivel tizenhat pont előnyt hozott össze szünetre.

Jól kezdett fordulás után a Kecskemét, egy ideig még volt esély, hogy szorosabb lesz ez a csata is. De miután felzárkóztak a vendégek, megint jött egy szigorúbb szakasz az Alba véekezésében, és minden eldőlt. Farr ezúttal a palánk alól volt eredményesebb, Taylor személyiket harcolt ki, gópasszokat adott és harmadik hármasát is beemelte. A harmadik negyed végére hitét is vesztette a Kecskemét, amelyből Ivosev kipontozódott, de Djukanovics eddigi legjobb meccsét játszotta a párharcban. Forray Gábor kidumált magának egy technikait, de ezzel sem segített csapatán. A negyed végén Shepard zsákolásával már harminc volt közte, innen pedig nem volt kérdés. Az utolsó játékrészben mindkét edző pályára vezényelte a fiatalokat is, a negyeddöntő összesen tizenkét és fél negyedéből ez volt az egyetlen, aminek már nem maradt jelentősége. Két szoros meccs után simán nyert és a négy közéjutott az Alba Fehérvár, ott pedig a ZTE-Szolnok párosítás győztesével találkozik majd.

Alba Fehérvár Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt 98-69 (29-15, 25-23, 29-15, 15-16)

Alba: Taylor 12/9, Mohammed 16/6, Sheopard 17, Lóránt 19/3, Keller Á. 14/3. Csere: Farr 10/3, Keller I. 7/3, Markovics 2, Somogyfoki, Varga M., Nshimba.

Sport

 1. Ezüstérmes a Videoton - a Honvéd nyerte az aranycsatát

  Küzdelmes, sokszor kapkodó mérkőzésen Eppel góljával legyőzte a Budapest Honvéd a Videotont a labdarúgó NBI utolsó fordulójában. A Vidi hiába kezdte lendületesen a mérkőzést nem tudta felőrölni a fővárosiakat. A több mint nyolcezer néző elképesztő hangulatot teremtett a Bozsik stadionban, ahol a Vidinek győznie kellett volna az aranyéremhez. Budapest Honvéd - Videoton 1-0 (0-0)

  2017.05.27.
 2. Végig vezetve vette vissza a pályaelőnyt az Alba

  Lépéskényszerbe került az Alba Fehérvár, miután hazai pályán kikapott a Zalaegerszegtől: mindenképpen nyernie kellett idegenben egy meccset. Ezt a lehető leghamarabb, az elődöntő második találkozóján megtették Lóránt Péterék, mert jó dobóformát mutatva, a meccset végig kézben tartva visszavágtak a zalaiaknak. Az Albából hatan is tíz pont fölé jutottak és ezúttal a triplákat is a mieink dobták hatékonyabban. Az állás 1-1, folytatás kedden Fehérváron.

  2017.05.26.
 3. Józsa Dávid és Siági Istvánné Varga Vera kapta idén a „Székesfehérvár Sportjáért” díjakat

  Józsa Dávid vitorlázó műrepülő és Siági Istvánné Varga Vera mű- és szinkronkorcsolya edző kapta idén a Székesfehérvár Közgyűlése által odaítélt „Székesfehérvár Sportjáért” díjat. Az elismeréseket a díjazottaknak ma reggel adta át a közgyűlésen a város polgármestere.

  2017.05.26.
 4. Különleges akcióval készül a Honvéd elleni aranycsatára a Red Blue Devils

  A Vidi szombaton megtette a szükséges lépést a 3. bajnoki cím felé. Ennek kapcsán a Red Blue Devils ultrái  azzal a kéréssel fordulnak minden Vidi szurkolóhoz, aki Kispestre elkíséri a csapatot, hogy csatlakozzanak akciójukhoz, amellyel a teljes vendégszektorban egységes megjelenést kívánnak megvalósítani, ami piros pólót, és kék nadrágot jelent.

  2017.05.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak