Harmadszorra nem lett szoros, négy között az Alba Fehérvár

Harmadszor csapott össze a bajnoki negyeddöntőben az Alba Fehérvár Puebla Plus és a Kecskemét. A fehérváriak két győzelem után fogadták ellenfelüket, a továbbjutásért léptek pályára. Az eddigiekkel ellentétben most odafigyeltek a meccs elejére, és jó hármasokkal ellépve rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. A harmadik negyed végére eldőlt a meccs, az Alba 3-0-ás összesítéssel jutott a négy közé a bajnokságban.

Alba Fehérvár Puebla Plus - Kecskemét 98-69

2017.05.16. 19:18 |

Ez a meccs máshogy indult... Míg az első két találkozn alig talált be kinről az Alba, most az első negyedben öt triplát dobtak Taylorék, amivel a vendégek védekezését alapjában rengették meg. Az irányító mellett a centerszekció hozta a hármasokat, Lóránt, keller és Farr is bevágott egyet - ha így dobnak kintről a magas emberek, az kivégzéssel ér fel az ellenfélnek. Közben ugyanis a palánk alatt sem tétlenkedtek, és csak Ivosev egy jó sorozatán múlt, hogy nem lett egészen sima a meccs már a legelején. Motivált és pontos volt az Alba, majdnem harminc pontot dobott az első negyedben, ez pedig mutatta, hogy ezúttal nem a hajrára bízná a döntést...

A másodikban is ezt demonstrálták Lóránték, főleg az ellenállhatatlan kapitány. Szép tempóból, lerohanásból is eredményes volt, de nemcsak ő remekelt ekkor. Védekezésben olykor dobásig sem engedte ellenfelét az Alba, a különbség közben húsz fölé nőtt. Markovics Luka is pályára lépett, először a negyeddöntőben, de nem emiatt torpant meg a több dobást elrontó Fehérvár. A Kecskemétnek gondot okozott Ivosev negyedik hibája, ám a fehérvári figyelmetlenségeket támadólepattanókkal és ebből elért kosarakkal büntetve csökkentette hátrányát. Mohammed sokadik kísérletre bevert egy triplát, majd a félidő utolsó másodpercében is ő fejezett be egy akciót, amivel tizenhat pont előnyt hozott össze szünetre.

Jól kezdett fordulás után a Kecskemét, egy ideig még volt esély, hogy szorosabb lesz ez a csata is. De miután felzárkóztak a vendégek, megint jött egy szigorúbb szakasz az Alba véekezésében, és minden eldőlt. Farr ezúttal a palánk alól volt eredményesebb, Taylor személyiket harcolt ki, gópasszokat adott és harmadik hármasát is beemelte. A harmadik negyed végére hitét is vesztette a Kecskemét, amelyből Ivosev kipontozódott, de Djukanovics eddigi legjobb meccsét játszotta a párharcban. Forray Gábor kidumált magának egy technikait, de ezzel sem segített csapatán. A negyed végén Shepard zsákolásával már harminc volt közte, innen pedig nem volt kérdés. Az utolsó játékrészben mindkét edző pályára vezényelte a fiatalokat is, a negyeddöntő összesen tizenkét és fél negyedéből ez volt az egyetlen, aminek már nem maradt jelentősége. Két szoros meccs után simán nyert és a négy közéjutott az Alba Fehérvár, ott pedig a ZTE-Szolnok párosítás győztesével találkozik majd.

Alba Fehérvár Puebla Plus - KTE-Duna Aszfalt 98-69 (29-15, 25-23, 29-15, 15-16)

Alba: Taylor 12/9, Mohammed 16/6, Sheopard 17, Lóránt 19/3, Keller Á. 14/3. Csere: Farr 10/3, Keller I. 7/3, Markovics 2, Somogyfoki, Varga M., Nshimba.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak