Alba-győzelem az első hazai bajnokin a Debrecen ellen

Első hazai bajnokiját játszotta a címvédő Alba Fehérvár, amely az újonc Debrecent fogadta. Az első félidőben jól dobott az Alba, szünet után már voltak gyengébb periódusok. A győzelmet nem fenyegette veszély, még úgy sem, hogy az utolsó negyedben egyszer tizenöt pontot kapott zsinórban a Fehérvár, miközben nem dobott egyet sem.
2017.10.11. 18:31 |

A mérkőzés előtt ünnepélyesen felvonták a csarnok légterébe a 2017-es bajnoki diadalt hirdető zászlót. Ez már az ötödik ilyen, de van még hely a Gáz utcai létesítményben...
Elijah Macon vállalta a játékot, de így is tartalékos volt az Alba, amelyet kezdteben Harris triplái segítettek vezetéshez. Kettőt is bevágott, annyit, mint Szombathelyen az egész csapat... A Debrecen jól tartotta magát, vezetett is, Velkey és Jones pontjaival. Az első negyed végén aztán jöttek a fehérvári leriohanások, amiket látványosan fejeztek be Hillék, és tíz pont lett az előny. Ezt meg is duplázta a második jétékrészben a jól támadó Alba, ekkor főleg Markovics volt elemében. Amikor labdát szerzett, mindig sprintben közlekedett a címvédő, ezt nehezen követték le a vendégek. Filipovics zsákolt, triplát hintett, a csapat pedig magabiztosan vezetett, szünetben huszonkét pont volt az előny.

A harmadik negyedben Kasey Hill mindkét Keller testvért megpasszolta egy-egy alley-oop átdással, ez volt az igazi látványosság. Amúgy nem változott a játék képe, Lilovot jól védte az Alba, a bolgár klasszis pontjait pedig nehezen pótolta a Debrecen. Jones még úgy ahogy, és védekezésben is volt egy jobb szakasza a vendégcsapatnak, így nagyon nem nőtt a különbség. A negyedik negyed elején ellenben igen, akkor majdnem harminccal vezetett az Alba, pedig so k hiba akadt a dobásokban. Túlságosan is megnyugodtak ahazaak, amit a három triplát bevágó Kósa vezetésével kihasznált a Debrecen, 15-0-ás (!) rohammal került látótávolságba. Veszély nem fenyegette a győzelmet, amit az első félidei játékkal alapozott meg a bajnoki címvédő.

Alba Fehérvár - Debreceni EAC 91-72 (29-19, 28-16, 18-16, 16-21)
Alba: Hill 15, Fenner 10/3, Markovics 14, Harris 13/9, Keller Á. 11. Csere: Macon 8, Keller I. 9/3, Kovács Á. 4, Filipovics 7/3.

Sport

 1. Amatőr asztaliteniszezők apraja-nagyja versengett hétvégén a Hétvezérben

  Az amatőr asztaliteniszezők számára a december Fehérváron a megmérettetés időszaka. A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség hagyományos amatőr asztalitenisz versenyén 8-74 éves korú amatőrök indultak, hogy eldöntsék az érmek sorsát. A csoportos körmérkőzéses, illetve kieséses rendszerű játékokat Végh György versenybíró és Horváth Gabriella-Horváth István (FEMSZISZ) szervezők bonyolították le a Hétvezér Általános Iskola tornatermében.

  2017.12.11.
 2. Győztes bemutatkozás - harmadszor is legyőzte a Volán a Dornbirnt

  A szezon során harmadszor is legyőzte a Dornbirn gárdáját a Fehérvár AV19, pedig a voralbergi csapat legutóbbi nyolc meccséből hatot megnyert. Hannu Järvenpää győzelemmel debütált a Volán kispadján.

  2017.12.09.
 3. Lóránt vezérletével sima Alba-győzelem a Sopron ellen

  A sereghajtó volt a címédő vendége, vagyis Alba Fehérvár - Sopron meccset rendeztek a kosárlabda-bajnkoságban. Az edzőváltáson átesett soproniak jól kedztek, az első negyed után még vezettek, a másodikban azonban ritmust talált az Alba és fokozatosan elhúzott. Lóránt Péter csaknem harminc pontog jutott, és jól sikerült Alhaji Mohammed visszatérése is. Közel került a száz ponthoz és simán nyert a Fehérvár.

  2017.12.09.
 4. Vidi: Vereség Szombathelyen, veszélyben az őszi elsőség

  A Ferencváros kezébe helyezte az őszi elsőség sorsát a Videoton, miután egy, a hosszabbításban szerzett góllal kikapott a Haladás otthonában. Mindkét oldalon kimaradt egy büntető, ha este pontot szerez a Ferencváros a Vasas ellen, a második helyen telel a Vidi. Haladás - Videoton 1 - 0 (0-0) Videoton: Kovácsik - Nego, Tóth B., Fejes, Stopira - Varga (Kovács I.), Suljics, Hadzic, Pátkai - Lazovics, Henty (Szabó B.).

  2017.12.09.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak