Alba-győzelem az első hazai bajnokin a Debrecen ellen

Első hazai bajnokiját játszotta a címvédő Alba Fehérvár, amely az újonc Debrecent fogadta. Az első félidőben jól dobott az Alba, szünet után már voltak gyengébb periódusok. A győzelmet nem fenyegette veszély, még úgy sem, hogy az utolsó negyedben egyszer tizenöt pontot kapott zsinórban a Fehérvár, miközben nem dobott egyet sem.
2017.10.11. 18:31 |

A mérkőzés előtt ünnepélyesen felvonták a csarnok légterébe a 2017-es bajnoki diadalt hirdető zászlót. Ez már az ötödik ilyen, de van még hely a Gáz utcai létesítményben...
Elijah Macon vállalta a játékot, de így is tartalékos volt az Alba, amelyet kezdteben Harris triplái segítettek vezetéshez. Kettőt is bevágott, annyit, mint Szombathelyen az egész csapat... A Debrecen jól tartotta magát, vezetett is, Velkey és Jones pontjaival. Az első negyed végén aztán jöttek a fehérvári leriohanások, amiket látványosan fejeztek be Hillék, és tíz pont lett az előny. Ezt meg is duplázta a második jétékrészben a jól támadó Alba, ekkor főleg Markovics volt elemében. Amikor labdát szerzett, mindig sprintben közlekedett a címvédő, ezt nehezen követték le a vendégek. Filipovics zsákolt, triplát hintett, a csapat pedig magabiztosan vezetett, szünetben huszonkét pont volt az előny.

A harmadik negyedben Kasey Hill mindkét Keller testvért megpasszolta egy-egy alley-oop átdással, ez volt az igazi látványosság. Amúgy nem változott a játék képe, Lilovot jól védte az Alba, a bolgár klasszis pontjait pedig nehezen pótolta a Debrecen. Jones még úgy ahogy, és védekezésben is volt egy jobb szakasza a vendégcsapatnak, így nagyon nem nőtt a különbség. A negyedik negyed elején ellenben igen, akkor majdnem harminccal vezetett az Alba, pedig so k hiba akadt a dobásokban. Túlságosan is megnyugodtak ahazaak, amit a három triplát bevágó Kósa vezetésével kihasznált a Debrecen, 15-0-ás (!) rohammal került látótávolságba. Veszély nem fenyegette a győzelmet, amit az első félidei játékkal alapozott meg a bajnoki címvédő.

Alba Fehérvár - Debreceni EAC 91-72 (29-19, 28-16, 18-16, 16-21)
Alba: Hill 15, Fenner 10/3, Markovics 14, Harris 13/9, Keller Á. 11. Csere: Macon 8, Keller I. 9/3, Kovács Á. 4, Filipovics 7/3.

Sport

 1. Klubtörténeti mélypont egy félidőn át, Alba-zakó Pécsen

  Az első két negyedben összesen tizenkét pontra volt képes az Alba Fehérvár a PVSK vendégeként a kosárlabda-bajnokságban... Szünetbenmajdnem negyvennel (!) vezetett a középcsapatnak számító Pécs, fordulás után legalább a védekezése feljavult az Albának. De szoros eredményre semmi esélye nem volt, négy fordulót követően három vereséggel áll a bajnoki címvédő.

  2017.10.21.
 2. A hajrában döntött a Vidi - legyőzték a fehérváriak a Puskás Akadémiát

  Pest megér egy estet. A közismert dalszöveg ezúttal is igaznak bizonyult, mire leszállt az est a fővárosban, magára talált a Videoton és egy alacsony színvonalú mérkőzésen két hajrágóllal legyőzte a Puskás Akadémiát. Juhász Roland fejesből, Ezekiel Henty parádés kapáslövésből talált be a felcsútiak kapujába. Videoton FC - Puskás Akadémia 2 - 0 (0-0)

  2017.10.21.
 3. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.
 4. A legtehetségesebb fiatal hokisok elismerése az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián

  Megtartották az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjátadását. Nyolc tehetséges ifi és junior korú jégkorongozó kapja meg a fejlődéséhez szükséges körülményeket biztosító ösztöndíjat, őket edzőik javaslata alapján választotta ki az ösztöndíj-bizottság.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak