Alba-győzelem az első hazai bajnokin a Debrecen ellen

Első hazai bajnokiját játszotta a címvédő Alba Fehérvár, amely az újonc Debrecent fogadta. Az első félidőben jól dobott az Alba, szünet után már voltak gyengébb periódusok. A győzelmet nem fenyegette veszély, még úgy sem, hogy az utolsó negyedben egyszer tizenöt pontot kapott zsinórban a Fehérvár, miközben nem dobott egyet sem.
2017.10.11. 18:31 |

A mérkőzés előtt ünnepélyesen felvonták a csarnok légterébe a 2017-es bajnoki diadalt hirdető zászlót. Ez már az ötödik ilyen, de van még hely a Gáz utcai létesítményben...
Elijah Macon vállalta a játékot, de így is tartalékos volt az Alba, amelyet kezdteben Harris triplái segítettek vezetéshez. Kettőt is bevágott, annyit, mint Szombathelyen az egész csapat... A Debrecen jól tartotta magát, vezetett is, Velkey és Jones pontjaival. Az első negyed végén aztán jöttek a fehérvári leriohanások, amiket látványosan fejeztek be Hillék, és tíz pont lett az előny. Ezt meg is duplázta a második jétékrészben a jól támadó Alba, ekkor főleg Markovics volt elemében. Amikor labdát szerzett, mindig sprintben közlekedett a címvédő, ezt nehezen követték le a vendégek. Filipovics zsákolt, triplát hintett, a csapat pedig magabiztosan vezetett, szünetben huszonkét pont volt az előny.

A harmadik negyedben Kasey Hill mindkét Keller testvért megpasszolta egy-egy alley-oop átdással, ez volt az igazi látványosság. Amúgy nem változott a játék képe, Lilovot jól védte az Alba, a bolgár klasszis pontjait pedig nehezen pótolta a Debrecen. Jones még úgy ahogy, és védekezésben is volt egy jobb szakasza a vendégcsapatnak, így nagyon nem nőtt a különbség. A negyedik negyed elején ellenben igen, akkor majdnem harminccal vezetett az Alba, pedig so k hiba akadt a dobásokban. Túlságosan is megnyugodtak ahazaak, amit a három triplát bevágó Kósa vezetésével kihasznált a Debrecen, 15-0-ás (!) rohammal került látótávolságba. Veszély nem fenyegette a győzelmet, amit az első félidei játékkal alapozott meg a bajnoki címvédő.

Alba Fehérvár - Debreceni EAC 91-72 (29-19, 28-16, 18-16, 16-21)
Alba: Hill 15, Fenner 10/3, Markovics 14, Harris 13/9, Keller Á. 11. Csere: Macon 8, Keller I. 9/3, Kovács Á. 4, Filipovics 7/3.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak