„ALBA BATTLE ROYAL - a Heated Dispute” - angol nyelvű vitaverseny Fehérváron

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium második alkalommal hirdette meg a tavalyi évben elindított angol nyelvű vitaversenyt a megye középiskolásai számára, az Arconic Alapítvány támogatásával. A megyei vetélkedő az előválogató és az elődöntő után hétfőn érkezett a fináléhoz, melyben vasvári és tópartis diákok mérték össze kommunikációs készségüket, logikus gondolkodásukat és idegen nyelvi tudásukat. 
2019.05.20. 10:02 |

Olyan témákról vitáztak, mint például az emberi klónozás, a gyűlöletbeszéd betiltása, vagy az iskolai étkezés szabályozása. A vetélkedő fejleszti a logikus gondolkodását, az ítélőképességét, az erkölcsi érzékenységét, a kommunikációt, és segíti a felkészülést az emelt szintű érettségire. Nyolc iskolából összesen 24 csapat jelentkezett, a 9-10. évfolyamon 16, míg a 11-12. évfolyamon 8 csapat mérte össze tudását.

Az online előválogató és az elődöntő után ma a Hiemer-házban rendezték meg a döntőt melybe a Tóparti Gimnázium és a Vasvári Pál Gimnázium csapatai jutottak be.

Olyan angol nyelvi élményt ad a disputa verseny a diákoknak, ami mindenki épülésére szolgál – mondta Horváth József a Vasvári Pál Gimnázium igazgatója. Mint mondta tavaly indult a verseny, köszönhetően az Arconic Alapítvány támogatásának. Ebben az évben pedig kiterjesztettük a megmérettetést, hiszen tavaly még csak a fehérvári iskolások jelentkezhettek, idén már Fejér megye diáksága között hirdettük meg.

Varga Zsuzsa az Arconic-Köfém Hengermű Öntöde HR vezetője arról beszélt, hogy az Arconic Alapítvány és a Vasvári Pál Gimnázium azon dolgozik közösen, hogy sikeresebb jövőt kínáljanak a diákoknak. Idén három fordulóban mérték össze a tudásukat a fiatalok és az eddigi közös verseny is nagyon sok tudást adott a csapatoknak.

Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott a szervező Vasvári Pál Gimnáziumnak és az Arconic Alapítványnak, hogy második alkalommal is megszervezték a versenyt, ami az idegen nyelv tudás miatt fontos a fiataloknak. Kiemelte, hogy számos nagyvállalat működik Székesfehérváron, ahol elengedhetetlen az idegen nyelv ismerete. Fontosnak nevezte, hogy a versenyen olyan vitakultúrát tanulhatnak meg a diákok, ami a későbbi életük során is nagyon hasznos lesz majd.

Közélet

 1. A városrész közösségi kemencéje körül zárták a félévet az öreghegyi nyugdíjasok

  Közös sütést-főzéssel zárták a nyári szünet előtt az első félévet az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai szerdán a városrész közösségi kemencéjénél, ahol sokan ülték körül a sült csirkecombbal, tarjával, savanyúsággal, friss kenyérrel és jóféle Noé-hegyi borral gazdagon terített asztalokat.

  2019.06.26.
 2. Semmelweis nap - fehérvári egészségügyi dolgozóknak mondtak köszönetet

  Ünnepségen köszöntötte az egészségügyben dolgozókat Székesfehérvár Önkormányzata szerdán. A rendezvény az Oskola utcai Semmelweis-dombormű - a tér felújítása miatt jelképes - koszorúzásával kezdődött, majd a Hiemer-ház báltermében folytatódott, ahol elismeréseket adtak át. A „Székesfehérvár Egészségügyéért" díjban Dr. Szabó Tamás, belgyógyász, gasztroenterológus részesült.

  2019.06.26.
 3. Székesfehérvár Önkormányzata megakadályozta a lerakóbővítést

  A ma több országos médiafelületen megjelent, egyébként nem az önkormányzat hatáskörébe tartozó szennyvíziszap-lerakás témában Székesfehérvár Önkormányzatának álláspontja az alábbi: Székesfehérvárnak nem érdeke, hogy máshonnan idehozott iszapot rakjanak le és hasznosítsanak városunkban, így ezt a tevékenységet az Önkormányzat nem támogatja.

  2019.06.26.
 4. Repülős emlékmű maradványait találták meg a Vásárhelyi út felújítása közben

  Augusztus végéig újul meg a Vásárhelyi út legrosszabb állapotban lévő szakasza, a beruházás során máris izgalmas történelmi emlékek kerültek felszínre: múlt héten megtalálták egy 1931-ből származó repülős emlékmű maradványait.

  2019.06.26.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek