Alba Accelerator - startup vállalkozások mutatkoztak be befektetői zsűri előtt

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség vezetésével, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai támogatásával áprilisban indult el a mentorprogram, mely olyan kis- és középvállalkozásokat támogat, amelyek innovatív ötletük megvalósításához külső tőkebevonást terveznek. A programban résztvevő ötletgazdák csütörtökön start-up nap keretében mutathatták meg fejlesztési koncepciójukat a befektetői zsűrinek Székesfehérváron, a Hiemer-házban.
2018.11.22. 11:18 |

Az Alba Accelerator az Interreg Danube Program keretében futó ACCELERATOR projekt keretében valósul meg, célja startupok felkészítése kockázatitőke-befektetésekre nyolc közép-európai országban.

Az Alba Accelerator első fordulójában, ez év tavaszán tizennégy start-up, projektötlet vett részt, és mutatkozott be a forduló végén a befektetői zsűrinek.

Az Alba Accelerator második, ez év őszén nagy sikerrel lezajlott fordulójában tíz start-up kapott lehetőséget a programban való részvételre. A résztvevő csapatok, illetve korai fejlődési szakaszban lévő mikro- és kisvállalkozások elismert hazai startup szakemberektől kaptak mentorálást olyan területeken, mint a szellemi tulajdon védelme, az üzleti tervezés, a piackutatás, a vállalkozásindítással kapcsolatos kérdések és a marketing, illetve a potenciális tőkebefektetőkkel folytatott tárgyalások.

A szakemberek két hónapig személyre szabott segítséget biztosítottak egy szilárd üzleti koncepció kialakításához, amit a program a résztvevők csütörtökön ismertethettek a potenciális befektetőknek a második befektetői nap keretében. Az akcelerációs folyamat végére rendelkezésükre áll majd egy tapasztalt mentorok és szakemberek közreműködésével kialakított üzleti koncepció, valamint a program utáni hat hónapra szóló részletes akcióterv is.

Második alkalommal rendezzük az Alba Accelerator mentorálási programot, az első rendkívül sikeres volt. Szeretném hangsúlyozni, hogy a befektetői nappal a folyamat nem zárul le, természetesen a legígéretesebb ötleteknek további segítséget szeretnénk adni.” - emelte ki Szépvölgyi Ákos, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (KDRIÜ) ügyvezető igazgatója.

Büszkén mondhatjuk el, hogy Székesfehérvár egy jövő orientált város. Ám ez csak egy mondás, ha nem állnak mögötte olyan emberek, akik mernek gondolkodni a jövőn, mernek vállalkozni, kockáztatni és beruházni.” - hangsúlyozta köszöntőjében Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere. Az eseményen a zsűri tagjaiként részt vettek Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója és Laufer Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke is.

A bemutatkozásokat, majd a zsűri zártkörű tanácskozását követően hirdették ki az eredményeket. A kilencből négy vállalkozási ötletet kiemelten értékeltek az ítészek. Első helyen végzett az InsackTM, amely a rovarok élelmiszeripari felhasználására, rovarliszt előállítására dolgozott ki koncepciót. Második lett a WarrantIQ, amely a háztartási elektronikai termékek garancialeveleinek elektronizálását dolgozta ki. A harmadik Dental Scanner Solutions a 3D technika fogászati célú felhasználására, míg a negyedik MyBasket az elektronikus vásárlási felületek és lehetőségek összehasonlíthatóvá tételére gyártott ötletet.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.

Gazdaság

 1. Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

  A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 

  2018.12.12.
 2. Továbbra is erős a kereslet a fehérvári lakáspiacon

  Székesfehérváron idén 39 nap alatt el lehetett adni a lakótelepi lakásokat, szemben a 2017-es 51 napos értékesítési idővel. A fehérvári 40 négyzetméternél kisebb panelek átlagos négyzetméterára 444 ezer forint, míg a 40-80 négyzetmétereseké jóval alacsonyabb, 367 ezer forintot tett ki. Az ottani téglaépítésű lakások mindössze 4, illetve 7 százalékkal drágábbak - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

  2018.12.12.
 3. Ötletből vállalkozás - december 13-án folytatódik a workshop sorozat

  Ötletből vállalkozás címmel olyan workshop sorozatot indult, amellyel megmutatják, hogyan lehet egy kósza ötletből kiindulva megvizsgálni, hogy az ötletből felépíthető-e egy piacképes termék. A következő alkalom december 13-án 17 órától lesz a Konnektor Irodában.

  2018.12.11.
 4. Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

  A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.

  2018.12.10.
 1. Szincsák Attila kapta a Székesfehérvár Gazdaságáért díjat

  "A harmóniában rejlik a sikeres együttműködés" – mondta Szincsák Attila, a DENSO gazdasági és kereskedelmi igazgatója, miután átvette az elismerést a Hiemer-házban, ahol a város gazdasági életében meghatározó cégek, vállalkozások vezetői, illetve képviselői számára rendeztek ma évzáró találkozót a Hiemer-házban. Hagyományosan ezen az eseményen adják át minden évben a “Székesfehérvár Gazdaságáért” díjat.

  2018.12.05.
 2. Átadták a UPC új fehérvári üzletét az Alba Plázában

  Pénteken adták át a UPC Magyarország Kft. új székesfehérvári üzletét az Alba Plazában. A megnyitón a Falakon át program keretében nagyképernyős televíziókészüléket adtak a kórház gyermekosztályának. Két készüléket ajánlott még fel a cég, amiket az a gyermekek nevelésével foglalkozó intézmény kap, melyre december 18-ig a legtöbb ügyfél szavaz az új üzletben.

  2018.11.30.
 3. Tíz éves fennállását ünnepli az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

  Az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum tíz éve várja barátságos környezetben, modern ellátással, tapasztalt szakemberekkel a gyógyulni vágyó betegeket. Dr. Madácsy László és kollégái a belgyógyászat és a gasztroenterológia terén indították el járóbeteg szakrendelésüket egy évtizede és már ekkor elkezdtek kapszula endoszkópos vizsgálatokat is végezni.

  2018.11.30.
 4. A legmodernebb robottechnológiával fejleszt Fehérváron a Hanon Systems

  A dél-koreai Hanon Systems Hungary Kft. összesen 36,7 milliárd forint új beruházást hoz Székesfehérvárra, Pécsre és Rétságra – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A székesfehérvári kapacitásbővítés, illetve a pécsi és rétsági új telephely-létesítés 7,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap, és összesen 516 munkahelyet teremt.

  2018.11.29.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek