Alba Accelerator - startup vállalkozások mutatkoztak be befektetői zsűri előtt

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség vezetésével, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szakmai támogatásával áprilisban indult el a mentorprogram, mely olyan kis- és középvállalkozásokat támogat, amelyek innovatív ötletük megvalósításához külső tőkebevonást terveznek. A programban résztvevő ötletgazdák csütörtökön start-up nap keretében mutathatták meg fejlesztési koncepciójukat a befektetői zsűrinek Székesfehérváron, a Hiemer-házban.
2018.11.22. 11:18 |

Az Alba Accelerator az Interreg Danube Program keretében futó ACCELERATOR projekt keretében valósul meg, célja startupok felkészítése kockázatitőke-befektetésekre nyolc közép-európai országban.

Az Alba Accelerator első fordulójában, ez év tavaszán tizennégy start-up, projektötlet vett részt, és mutatkozott be a forduló végén a befektetői zsűrinek.

Az Alba Accelerator második, ez év őszén nagy sikerrel lezajlott fordulójában tíz start-up kapott lehetőséget a programban való részvételre. A résztvevő csapatok, illetve korai fejlődési szakaszban lévő mikro- és kisvállalkozások elismert hazai startup szakemberektől kaptak mentorálást olyan területeken, mint a szellemi tulajdon védelme, az üzleti tervezés, a piackutatás, a vállalkozásindítással kapcsolatos kérdések és a marketing, illetve a potenciális tőkebefektetőkkel folytatott tárgyalások.

A szakemberek két hónapig személyre szabott segítséget biztosítottak egy szilárd üzleti koncepció kialakításához, amit a program a résztvevők csütörtökön ismertethettek a potenciális befektetőknek a második befektetői nap keretében. Az akcelerációs folyamat végére rendelkezésükre áll majd egy tapasztalt mentorok és szakemberek közreműködésével kialakított üzleti koncepció, valamint a program utáni hat hónapra szóló részletes akcióterv is.

Második alkalommal rendezzük az Alba Accelerator mentorálási programot, az első rendkívül sikeres volt. Szeretném hangsúlyozni, hogy a befektetői nappal a folyamat nem zárul le, természetesen a legígéretesebb ötleteknek további segítséget szeretnénk adni.” - emelte ki Szépvölgyi Ákos, a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. (KDRIÜ) ügyvezető igazgatója.

Büszkén mondhatjuk el, hogy Székesfehérvár egy jövő orientált város. Ám ez csak egy mondás, ha nem állnak mögötte olyan emberek, akik mernek gondolkodni a jövőn, mernek vállalkozni, kockáztatni és beruházni.” - hangsúlyozta köszöntőjében Róth Péter Székesfehérvár alpolgármestere. Az eseményen a zsűri tagjaiként részt vettek Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója és Laufer Tamás, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke is.

A bemutatkozásokat, majd a zsűri zártkörű tanácskozását követően hirdették ki az eredményeket. A kilencből négy vállalkozási ötletet kiemelten értékeltek az ítészek. Első helyen végzett az InsackTM, amely a rovarok élelmiszeripari felhasználására, rovarliszt előállítására dolgozott ki koncepciót. Második lett a WarrantIQ, amely a háztartási elektronikai termékek garancialeveleinek elektronizálását dolgozta ki. A harmadik Dental Scanner Solutions a 3D technika fogászati célú felhasználására, míg a negyedik MyBasket az elektronikus vásárlási felületek és lehetőségek összehasonlíthatóvá tételére gyártott ötletet.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.

Gazdaság

 1. Megerősítette a 81-es négysávosítását az innovációs és technológiai miniszter

  Hat év alatt hatezer buszt cserélnek modern járművekre a közösségi közlekedésben - jelentette be az innovációs és technológiai miniszter pénteken, az Ikarus székesfehérvári gyárában. A miniszter megerősítette, hogy megvalósíthatósági tanulmány készül az M1 autópályáról leágazó 13-as és 81-es négysávúsítására.

  2019.05.17.
 2. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 3. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 4. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 1. Átadták a Videoton EAS új, 8.25 milliárdért épített gyártócsarnokát

  Csütörtökön délelőtt adták át a Videoton vállalatcsoport egyik legnagyobb leányvállalatának, az elektronikus alkatrész beültetéssel és elektromechanikai szereléssel foglalkozó Videoton EAS Kft. új gyártócsarnokát. A beruházás összesen 8,25 milliárd Ft-ba került, de a Vidoton tavaly összesen 14 milliárdnyi feljesztést hajtott végre.

  2019.04.11.
 2. 70 esztendeje a város szolgálatában - a Széphő Zrt. múltja, jelene és jövője

  A Széphő Zrt. történetéről szóló visszatekintéssel, valamint jelenéről és jövőjéről szóló előadással emlékeztek a székesfehérvári cég megalapításának 70. évfordulójára. Az érdeklődők dr. Demeter Zsófia, történész, Fehérvár díszpolgára és Szauter Ákos, vezérigazgató vetítettképes bemutatóit láthatták szerdán este a Városháza Dísztermében. 

  2019.04.10.
 3. Növekedési pályán - továbbra is népszerű a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa

  Örömteli tényről számoltak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán, kedden. Mivel ismertté váltak a február 15-én lezárult felsőoktatási jelentkezések adatai, láthatóak a jelentkezői létszámok is, amelyekből kiderült, hogy továbbra is töretlenül népszerű a fehérvári campus. A témában a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja és Székesfehérvár alpolgármestere tájékoztatott részletesen.

  2019.04.09.
 4. Lehetőségek széles spektruma az V. Fejér Megyei Hírlap Állásbörzén

  Ötödik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban. A börzén magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselőit is megtalálhatták az érdeklődők. 

  2019.04.08.

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek