Alakuló Küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Pedagógus Kar Fejér megyei területi szervezete

A tisztújító választás után vehették át megbízóleveleiket a Nemzeti Pedagógus Kar Fejér megyei területi szervezetének területi megbízottjai. A szervezet a következő ötéves ciklusra szóló Alakuló Küldöttgyűlés alkalmával a tisztségviselőit is megválasztotta. Az ülést Szabó Julianna, a Fejér megyei Küldöttgyűlés elnöke vezette le, amelyben Dr. Vizi László Tamásné, az NPK országos elnökségi tagja segédkezett.
2021.05.20. 17:38 |

A Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete. A kar tagja lehet az a pedagógus, aki az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus-munkakörben történő foglalkoztatásra szóló kinevezést kapott. A kar a feladatait országos szervei, továbbá a megyékben és a fővárosban működő területi szervei útján látja el. Fő feladata, ellenőrizni a közösségi szolgálat szervezését, valamint működtetni az ehhez kapcsolódó tanácsadó és információs rendszert, véleményezni és javaslattételi jogot gyakorolni a köznevelést és pedagógusképzést érintő jogszabályok megalkotása, illetve módosítása során.

Az NPK ötévente tart tisztújítást, amelyre Fejér megyében is sort került, a megválasztott területi megbízottak pedig a mai Alakuló Küldöttgyűlésen át is vehették megbízóleveleiket Dr. Vizi László Tamásnétől, a Nemzeti Pedagógus Kar országos elnökségi tagjától, aki egyben a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója is. „Engedjétek meg, hogy gratuláljak mindannyiótoknak, hiszen a tisztújító választás alkalmával az derülhetett ki, hogy Fejér megye pedagógustársadalma benneteket talált alkalmasnak arra, hogy a Nemzeti Pedagógus Karban képviseljétek Fejér megyét. Az elmúlt évek tapasztalataiból is jól látszik, hogy az oktatási kormányzat nagyban számít arra a tevékenységre, amelyet mi az NKP keretén belül végzünk. Kívánom mindannyiótoknak, hogy javaslataitok nyomán minél inkább előbbre tudjuk vinni a hivatásunkat és azt a cél, amelyet kitűztünk magunk elé: a gyermekek boldogulásának megsegítését.” – mondta Dr. Vizi László Tamásné.

Átvette a megbízó levelét Bárányos József, a bicskei Csokonay Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója, Békésiné Kimiti Ágnes, a Maroshegyi Óvoda igazgatója, Birkás Krisztina, a móri Táncsics Mihály Gimnázium intézményvezetője, Dr. Lóródiné Lajkó Ágnes, a Széna Téri Általános Iskola igazgatója, Dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója, Kasper Teréz, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára, Kóger Yvetta, a Gyöngyvirág Óvoda igazgatóhelyettese, Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI igazgatója, Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója, Szabó Julianna, a mányi Hármasdombi Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója, Tasi Dániel, a mezőszilasi Németh László Általános Iskola igazgatóhelyettese, Végvári Beatrix, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanára, valamint Vendég Szabolcs, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum igazgatóhelyettese.

A mai találkozón a résztvevők megválasztották a megyei tisztségviselőket is: a területi elnök továbbra is Szabó Julianna, a területi alelnök pedig Kóger Yvetta maradtak, Birkás Krisztina, Schnee Zoltánné és Vendég Szabolcs személyében területi elnökségi tagokat, míg Békésiné Kimiti Ágnes, Dr. Lóródiné Lajkó Ágnes és Mészárosné Törzsök Zsuzsanna személyében a területi etikai bizottság tagjait szavazták meg. Az NKP országos tisztújítására június 12-én kerül majd sor. A Fejér megyei tagozatból a mai ülés szavazatai alapján Bárányos Józsefet, Dr. Vizi László Tamásnét, Kóger Yvettát, Szabó Juliannát és Vendég Szabolcsot javasolják a 11 országos tisztség betöltésére.

Közélet

 1. Augusztus 1-én, vasárnap reggel visszaáll a régi buszmenetrend Székesfehérváron

  Augusztus elsején, vasárnap ismét a régi buszmenetrend lesz érvényben Székesfehérváron. Az új buszmenetrend július 17-én lépett életbe és bár több mint egy hónapig lehetett váleményezni tavasszal, ezt sokan nem tették meg és az életbe lépéskor szembesültek azzal, hogy máshogy tudnak eljutni a célállomásukra. A város polgármestere a közösségi médiában látott visszhangok miatt szavazásra bocsátotta a menetrendet a fehérváriak körében.

  2021.07.31.
 2. Tanszergyűjtést szervez a Fehérvári Heti Betevő csapata!

  Augusztus 19-ig gyűjt új vagy jó állapotban lévő, használt tanszereket a Fehérvári Heti Betevő csapata, amivel rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdését szeretnék megkönnyíteni. A kezdeményezéshez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak.

  2021.07.30.
 3. Diplomáciai képzés indulhat a Kodolányi János Egyetemen

  Új programmal jelentkezik a Magyar Diplomáciai Akadémia a középiskolások és az egyetemisták számára. A képzések a Kodolányi János Egyetemen is elérhetők lesznek. A tárgyalások a felek között megkezdődtek.

  2021.07.29.
 4. Július végéig elindul a pótfelvételi - az Óbudai Egyetem is várja a jelentkezőket

  Azok a jelentkezők, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is adtak be jelentkezést egyik szeptemberben induló képzésre sem az általános eljárásban, a nemsokára induló pótfelvételi eljárásban újra jelentkezhetnek. Várják a jelentkezőket az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán is.

  2021.07.28.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22