Agárdi Tavaszköszöntőn jártak a Vigyázó Kéz gondozottjai

A Vigyázó kéz Gyermekvédelmi Egyesület Agárdról, Bakonycsernyéről, Bodajkról, Lovasberényből, Perkátáról, Polgárdiból, Seregélyesről, Székesfehérvárról és Ősiből összesen 38 gyermeket vitt el az Agárdi parkerdőben megrendezett tavaszköszöntőre.
2024.04.16. 07:36 |
Agárdi Tavaszköszöntőn jártak a Vigyázó Kéz gondozottjai

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Tóth István, Gárdony polgármestere és Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere egyaránt a kezdeményezés fontosságára hívta fel a figyelmet.

A nyárinak nevezhető hőségben az egészséges és különböző fokban fogyatékkal élő kicsik és nagyok, együtt  játszottak a hatalmas füves területen, ahol a lányok a hajfonással, és  az arcfestéssel kezdtek 10 órakor. Míg a fiúk a láda vasutat, és a katonai akadálypályát, airsoft- és lézerfegyver céllövészetet  és a harcászati felszerelés bemutatót részesítették előnyben.

Közben  nagy sikere volt a „Béla vagyok” és az Álomtánc Hajnival nyitóműsornak, ami után a Dog Plusz Egyesület Életmentés 4 lábon című kutyás bemutatóján ámulhatott a közönség. Utána  tűzoltó, mentő és katonai autókkal is találkozhattak a gyerekek, amibe be is ülhettek, és kérdezhették az azokon dolgozókat.

Nagy sikere volt a pedálos gokartoknak, a lengőtenisznek, óriás buborékfújásnak és a kézműves foglalkozásoknak is. A gyerekek tombolatárgy nyereménnyel távozhattak a rendezvényről, a Vigyázó Kéz gondozottjai között két fődíjas is lett: a rollert Polgárdiba, míg a nagy tortát Bodajkra vihették haza.

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.